INDIVIDUELE RONDREIZEN WEST EN MIDDEN JAVA

 

 

12 daagse rondreis West en midden Java : Reis Java 30.

Met o.a. een bezoek aan de historische stad Banten (Bantam), de westkust, Pangandaran, Dieng plateau en Yogyakarta. 

 

8 daagse rondreis west en midden Java : Reis : Java 31.

Met o.a. de Malabar thee plantage, een treinreis van Bandung naar Yogyakarta en een uitgebreid bezoek aan Yogyakarta. 

 

11 daagse rondreis West en midden Java : Reis Java 33.

In deze reis een uitgebreid bezoek aan de stad Cirebon.

 

 

 

12 daagse rondreis West en midden Java.

( Reis Java : 30 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Aansluitend wordt u naar het hotel in Jakarta gebracht.

Overnachting in het middenklasse hotel Aston Marina. Dit goede middenklasse hotel ligt aan de rand van het de beneden stad van Jakarta en heeft uitzicht op de Java zee. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Carita.

Na het ontbijt verlaat u Jakarta en begint u aan de autorit de westkust van Java. Onderweg brengt u een uitgebreid bezoek aan de oude havenstad Banten. ( Bantam ) U ziet de oude haven, fort Speelwijk, de Koninklijke graven, de Mesjid Agung met de typische minaret en het kanon Ki Amuk op de Alun Alun. Hierna volgt u de westkust naar het zuidelijker gelegen Carita aan de straat Sunda.

Overnachting in een middenklasse hotel in Carita. (☼☼☼)

 

Dag 03 : Bogor.

Vroeg vertrek voor de autorit van Carita naar Bogor. Onderweg brengt u een bezoek aan de plaats Rangkasbitung, waar Max Havelaar zijn beroemde toespraak tot de hoofden van Lebak heeft gehouden op 23 januari 1856.  Het originele bestuursgebouw van het regentschap Lebak is nog in tact gebleven. Aan het eind van de middag arriveert u in Bogor, het voormalige Buitenzorg.

N.B. : Vanuit Rangkasbitung kan, als de conditie van de weg dat toestaat, een bezoek gebracht worden aan het plaatsje Ciboleger, waar u kunt kennis maken met het zeer bijzondere volk van de Baduy. Dat bezoek moet wel direct bij reservering van de reis worden ingepland.

 

Overnachting in het middenklasse hotel Novotel in Bogor op basis van standaard kamers. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van Bogor in een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

Aan het begin van de ochtend maakt u, onder leiding van een speciale gids, een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneur Generaal. In de tuin staat het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin verlaat u Bogor en rijdt u langs de theetuinen van de Puncak naar Bandung.  De lunch op de Puncak pas is inbegrepen. Rond 15.00 uur arriveert u in Bandung. 

2 nachten verblijft u in het klassieke middenklasse hotel Homann. Dit sfeervolle hotel is nog in de Nederlandse Art Deco stijl en  ligt in het centrum van de stad. De bekende winkelstraat Braga ligt op loopafstand. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel.

In de namiddag rijdt u naar een kleine Dessa, even buiten Bandung, voor een voorstelling van de Anklung muziekschool van Ujo in een dorp even buiten Bandung. De kleine en grotere kinderen van het dorp voeren traditionele dansen voor u op en maken muziek met de typische bamboe instrumenten.

 

Dag 06 : Pangandaran.

Na het ontbijt begint u aan de fraaie autorit van Bandung naar Pangandaran. Onderweg bezoekt u de dodol (Javaanse snoepjes) fabriek in Garut en het traditionele dorp Kampung Naga, prachtig gelegen tussen de rijstvelden. Hoewel u voor het bezoek aan dit dorp een lange stenen trap moet afdalen en weer opklimmen, is de wandeling door tussen de huizen en de velden meer dan de moeite waard.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Sunrise in Pangandaran. (☼☼☼)

 

Dag 07 : Pangandaran.

In de morgen maakt u een boottocht door de bijzonder mooie kloof Green Canyon. In de middag kunt u op eigen gelegenheid wandelen over het strand of in het nabijgelegen natuur reservaat Pananjung.

 

Dag 08 : Wonosobo.

Na het ontbijt rijdt u van Pangandaran naar Wonosobo. De rit gaat door het schilderachtige dal van de Serayu rivier. Er is hier volop gelegenheid foto`s te nemen van de prachtige rijstterrassen langs de oevers.

Overnachting in het Tempo Doeloe hotel Kresna Galery in Wonosobo. Dit hotel ademt nog de sfeer van het oude Indië. Het hotel beschikt over een groot zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 09 : Yogyakarta.

Vroeg in de morgen rijdt u langs een zeer mooie weg met veel haarspeld bochten omhoog naar het Dieng plateau. In dit mysterieuze vulkanische landschap kunt u enkele kleine Javaanse tempels zien uit de zevende eeuw en maakt u een rondrit en een korte wandeling langs de zwavelbronnen, geisers en verschillende door de vulkanische mineralen gekleurde meertjes. Het is vooral de prachtig rit omhoog die indruk maakt.

Terug in het hotel wordt de lunch gebruik, die deze dag is inbegrepen. Nadat uw bagage in de bus is gezet, rijdt u verder in de richting van Yogyakarta. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Aan het eind van de middag arriveert u bij het hotel.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The Phoenix. Dit statige hotel ligt tegen het centrum van de stad, aan een levendige winkelstraat en is zeer sfeervol ingericht met veel antiek. Binnen het carré van het hotelgebouw ligt een zwembad en er is een goed restaurant De avondmarkt Malioboro is per fietstaxi bereikbaar in 10 minuten rijden. (☼☼☼☼)

 

Dag 10 : Yogyakarta.

In de loop van de ochtend maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel. De verdere middag is ter vrije besteding. In de vooravond kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken over de bekende avondmarkt Malioboro. (niet inbegrepen)

 

Dag 11 : Yogyakarta.

U begint de dag met een bezoek aan het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex. Vervolgens rijdt u door naar Surakarta of Solo, de zusterstad van Yogyakarta. Hier wordt een wandeling gemaakt door de Kraton van de Susuhunan van Solo. Aan het eind van de middag keert u terug naar Yogyakarta.

`s Avonds gebruikt u het diner in de stad met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 12 : Yogyakarta.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yogyakarta.

 

======================================================================================

 

8 daagse rondreis west en midden Java.

( Reis : Java 31 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Aansluitend volgt de transfer van ongeveer 45 minuten van het vliegveld naar het hotel in Jakarta. 

Overnachting in het middenklasse hotel Aston Marina. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van de oude beneden stad Kota en biedt uitzicht over de Java zee. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Bogor.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad Jakarta. U bezoekt de vismarkt Pasar Ikan en het museum Bahari, de oude houthaven Sunda Kelapa, het Fatahila plein met  het VOC stadhuis en het Nationale monument Monas op het grote Merdeka plein. Aansluitend rijdt u van Jakarta in ongeveer anderhalf uur naar Bogor, het oude Buitenzorg, waar u in de loop van de middag aankomt.

Overnachting in het middenklasse hotel Novotel in Bogor. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van Bogor in een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 03 : Bandung.  

U begint de dag In Bogor met een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneurs Generaal, onder leiding van een speciale gids met veel kennis van de hier verzamelde planten en bloemen. In de tuin staat ook het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin rijdt u langs de theetuinen van de Puncak naar Bandung. Aankomst in Bandung rond 15.00 uur. De verdere middag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Homann. Dit sfeervolle hotel uit de Nederlandse tijd is nog deels gebouwd in de oude Art Deco stijl en ligt in het centrum van de stad Bandung met de bekende winkelstraat Braga op loopafstand. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

De gehele dag maakt u een excursie naar de theeplantage van de Malabar, gelegen in de heuvels ten zuiden van de stad Bandung. Deze plantage wordt beschreven in het bekende boek Heren van de Thee van de schrijfster Hella Haasse. U maakt hier een rondrit en ziet de theestruiken, het werk van de thee-pluksters en de verwerking in de fabriek. Ook bezoekt u het monument ter nagedachtenis aan de stichter van de plantage de heer Bosscha. De lunch is deze dag inbegrepen. Aan het eind van de middag keert u terug naar Bandung.

 

Dag 05 : Yogyakarta.

Na het ontbijt wordt u naar het station van Bandung gebracht. U maakt vervolgens de treinreis in de Executive Class van de Lodaya trein van Bandung naar Yogyakarta. De gids reist met u mee in de trein. Bij aankomst op het station van Yogyakarta wordt u naar het hotel  gebracht. 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The Phoenix. Dit statige hotel ligt tegen het centrum van de stad, aan een levendige winkelstraat en is zeer sfeervol ingericht met veel antiek. Binnen het carré van het hotelgebouw ligt een zwembad en er is een goed restaurant De avondmarkt Malioboro is per fietstaxi bereikbaar in 10 minuten rijden. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Yogyakarta.

Gedurende de ochtend maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. De verdere middag is ter vrije besteding.

`s Avonds gebruikt u het diner in de stad met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 07 : Yogyakarta.

In de vroege ochtend rijdt u naar het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex voor een uitgebreide rondleiding. Hierna rijdt u terug naar Yogyakarta en aansluitend naar het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex voor een uitgebreide rondleiding. Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel. In de avonduren kunt u op eigen gelegenheid brengen aan de bekende avondmarkt Malioboro. ( niet inbegrepen )

N.B. : Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig, kan de excursie Prambanan ook op de volgende ochtend gemaakt worden.

 

Dag 08 : Yogyakarta.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yogyakarta.

 

======================================================================================

 

11 daagse rondreis West en midden Java.

( Reis Java : 33 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Aansluitend wordt u naar het hotel in Jakarta gebracht.

Overnachting in het middenklasse hotel Aston Marina. Dit goede middenklasse hotel ligt aan de rand van het de beneden stad van Jakarta en heeft uitzicht op de Java zee. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Bogor.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad Jakarta. U bezoekt de vismarkt Pasar Ikan en het museum Bahari, de oude houthaven Sunda Kelapa, het Fatahila plein met  het VOC stadhuis en het Nationale monument Monas op het grote Merdeka plein. Aansluitend rijdt u van Jakarta in ongeveer anderhalf uur naar Bogor, het oude Buitenzorg, waar u in de loop van de middag aankomt.

Overnachting in het middenklasse hotel Novotel in Bogor. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van Bogor in een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 03 : Bandung.  

U begint de dag In Bogor met een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneurs Generaal, onder leiding van een speciale gids met veel kennis van de hier verzamelde planten en bloemen. In de tuin staat ook het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin rijdt u langs de theetuinen van de Puncak naar Bandung. Aankomst in Bandung rond 15.00 uur. De verdere middag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Savoy Homann. Dit sfeervolle hotel uit de Nederlandse tijd is nog deels gebouwd in de oude Art Deco stijl en ligt in het centrum van de stad Bandung met de bekende winkelstraat Braga op loopafstand. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel.

In de namiddag rijdt u naar een kleine Dessa, even buiten Bandung, voor een voorstelling van de Anklung muziekschool van Ujo in een dorp even buiten Bandung. De kleine en grotere kinderen van het dorp voeren traditionele dansen voor u op en maken muziek met de typische bamboe instrumenten.

 

Dag 05 : Cirebon.

Autorit van Bandung naar Cirebon via de grote postweg en Sumedang. Het hooggelegen deel van deze eerste grote weg over Java werd aangelegd door Gouverneur Generaal Daendels ten koste van de levens van vele Javaanse arbeiders. De prins van Sumedang, Kusumah Adinata, beval zijn onderdanen het werk neer te  leggen en  Daendels werd gedwongen het leger in te zetten. In de kloof van de Prins, Cadas Pangeran, vindt u een gedenk plaat die herinnert aan de slag die hier heeft plaat gevonden. Het museum Prabu Geusan Ulun, in de voormalige residentie van de Bupati van Sumedang, is een van de mooiste musea van Java. Hier liggen onder andere de kroonjuwelen van de heersers van het rijk Pajajaran. 

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Santika in Cirebon. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

                

Dag 06 : Cirebon.

Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Cirebon met een bezoek aan de Kraton Kasepuhan, de Mesjid Agung en het graf van de Sunan Gunung Jati. Tot slot brengt u een bezoek aan het typische waterpaleis Taman Arum Sunyaragi. De verder middag is ter vrije besteding.

 

Dag 07 : Wonosobo.

Vroeg in de morgen begint u aan een lange autorit naar midden Java. De afwisselende rit gaat eerst langs de noordkust van Java en de plaatse Tegal en vervolgens door het vulkanische landschap van midden Java via Purwokerto en het schilderachtige dal van de Serayu rivier naar Wonosobo. Er is hier volop gelegenheid foto`s te nemen van de prachtige rijstterrassen langs de oevers van de rivier. Aankomst bij het hotel aan het eind van de middag.

Overnachting in het Tempo Doeloe hotel Kresna Galery in Wonosobo. Dit hotel ademt nog de sfeer van het oude Indië. Het hotel beschikt over een groot zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 08 : Yogyakarta.

Vroeg in de morgen rijdt u langs een zeer mooie weg met veel haarspeld bochten omhoog naar het Dieng plateau. In dit mysterieuze vulkanische landschap kunt u enkele kleine Javaanse tempels zien uit de zevende eeuw en maakt u een rondrit en een korte wandeling langs de zwavelbronnen, geisers en verschillende door de vulkanische mineralen gekleurde meertjes. Het is vooral de prachtig rit omhoog die indruk maakt.

Terug in het hotel wordt de lunch gebruik, die deze dag is inbegrepen. Nadat uw bagage in de bus is gezet, rijdt u verder in de richting van Yogyakarta. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Aan het eind van de middag arriveert u bij het hotel.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The Phoenix. Dit statige hotel ligt tegen het centrum van de stad, aan een levendige winkelstraat en is zeer sfeervol ingericht met veel antiek. Binnen het carré van het hotelgebouw ligt een zwembad en er is een goed restaurant De avondmarkt Malioboro is per fietstaxi bereikbaar in 10 minuten rijden. (☼☼☼☼)

 

Dag 09 : Yogyakarta.

In de loop van de ochtend maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel. De verdere middag is ter vrije besteding. In de vooravond kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken over de bekende avondmarkt Malioboro. (niet inbegrepen)

 

Dag 10 : Yogyakarta.

U begint de dag met een bezoek aan het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex. Vervolgens rijdt u door naar Surakarta of Solo, de zusterstad van Yogyakarta. Hier wordt een wandeling gemaakt door de Kraton van de Susuhunan van Solo. Aan het eind van de middag keert u terug naar Yogyakarta.

`s Avonds gebruikt u het diner in de stad met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 11 : Yogyakarta.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yogyakarta.

 

======================================================================================

 

Hotel accommodatie :

Het is van belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen over Java is Jakarta of Bali. Beide plaatsen kunt u met een internationale vlucht vanuit Europa bereiken. Van oost Java steekt u per autoveer in een half uur over naar de westkust van Bali of vice versa. Singapore Airlines vliegt vanuit Europa via Singapore naar Yogyakarta. Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt zich beperken tot een deel van dit eiland : 

  • West en midden Java : u reist van Jakarta tot midden Java en vliegt van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden Java : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden en oost tot aan Bromo : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en vanaf Surabaya naar Bali.
  • Midden en geheel oost Java : : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en rijdt naar de veerboot naar Bali vanaf Surabaya naar Bali.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meedere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000