INDIVIDUELE RONDREIZEN OVERLAND JAVA NAAR BALI

 

 

13 daagse rondreis van Java naar Bali : Reis Java 36.

Van Jakarta tot Bali met o.a. Treinreis, Dieng plateau, Malang en Ijen.

 

12 daagse rondreis van Java naar Bali overland.: Reis Java 37.

Van Jakarta tot Bali met o.a. Pangandaran, Bromo en Kalibaru.

 

11 daagse rondreis van Java naar Bali overland : Reis Java 38.

Van Jakarta tot Bali met o.a. Treinreis, Bromo en Kalibaru.

 

 

 

 

13 daagse rondreis van Java naar Bali overland.

( Reis Java 36 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het vliegveld van Jakarta. Aansluitend volgt de transfer van het vliegveld naar het hotel in Jakarta. De verdere dag is ter vrije besteding.

Overnachting in hotel Aston Marina in Jakarta op basis van standaard kamers. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van de oude beneden stad Kota en biedt uitzicht over de Java zee. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Bogor.

In de loop van de ochtend begint u met een korte rondrit door de beneden stad Kota van Jakarta. U bezoekt het Fatahila plein met  het VOC stadhuis. Aansluitend rijdt u van Jakarta in ongeveer anderhalf uur naar Bogor, het oude Buitenzorg, waar u in de loop van de middag aankomt.

Overnachting in het middenklasse hotel Novotel in Bogor op basis van standaard kamers. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van Bogor in een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 03 : Bandung.

De ochtend begint met een bezoek aan de beroemde plantentuin van Bogor. Onder leiding van een speciale gids, maakt u een wandeling door deze tuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneur Generaal. U maakt kennis met een grote verzameling tropische bloemen planten. In de tuin staat ook het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Aansluitend rijdt u via de Puncak pas naar Bandung, waar u rond 15.00 uur aankomt.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Homann in Bandung. Dit sfeervolle hotel uit de Nederlandse tijd is nog deels gebouwd in de oude Art Deco stijl en ligt in het centrum van de stad Bandung met de bekende winkelstraat Braga op loopafstand. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel. In de namiddag rijdt u naar een kleine Dessa, even buiten Bandung, voor een voorstelling van de Anklung muziekschool van Ujo in een dorp even buiten Bandung. De kleine en grotere kinderen van het dorp voeren traditionele dansen voor u op en maken muziek met de typische bamboe instrumenten.

 

Dag 05 : Wonosobo.

Na het ontbijt wordt u naar het station van Bandung gebracht. U maakt vervolgens de treinreis in de Executive Class van de Lodaya trein van Bandung naar Kroya. De gids reist met u mee in de trein. Uw chauffeur rijdt met de bagage naar het station van Kroya, om u van daaruit verder te rijden naar Wonosobo. Van Kroya naar Wonosobo rijdt u door het dal van de Serayu rivier met volop gelegenheid foto`s te nemen van de prachtige rijstterrassen langs de oevers.

Overnachting in het Tempo Doeloe hotel Kresna Galery in Wonosobo. Dit hotel ademt nog de sfeer van het oude Indië. Het hotel beschikt over een groot zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Yogyakarta.

Vroeg in de morgen rijdt u langs een zeer mooie weg met veel haarspeld bochten omhoog naar het Dieng plateau. In dit mysterieuze vulkanische landschap kunt u enkele kleine Javaanse tempels zien uit de zevende eeuw en maakt u een rondrit en een korte wandeling langs de zwavelbronnen, geisers en verschillende door de vulkanische mineralen gekleurde meertjes. Het is vooral de prachtig rit omhoog die indruk maakt.

Terug in het hotel wordt de lunch gebruik, die deze dag is inbegrepen. Nadat uw bagage in de bus is gezet, rijdt u verder in de richting van Yogyakarta. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Aan het eind van de middag arriveert u in Yogyakarta.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The Phoenix. Dit statige hotel ligt tegen het centrum van de stad, aan een levendige winkelstraat en is zeer sfeervol ingericht met veel antiek. Binnen het carré van het hotelgebouw ligt een zwembad en er is een goed restaurant De avondmarkt Malioboro is per fietstaxi bereikbaar in 10 minuten rijden. (☼☼☼☼)

 

Alternatief hotel Yogyakarta :

3 nachten verblijft u in luxe hotel Hyatt Regency in Yogyakarta op basis van Deluxe kamers met tuinzicht. Dit zeer comfortabele en sfeervolle hotel ligt even ten noorden van Yogyakarta. Het hotel heeft een zeer grote tuin met lagune zwembad en verschillende zeer goede restaurants. Alle kamers zijn te bereiken per lift. Er is een gratis shuttle service van het hotel naar de winkelstraat Malioboro. Wij kunnen dit prachtige hotel aanbieden tegen een gunstige prijs. (☼☼☼☼☼☼)

 

Dag 07 : Yogyakarta.

In de ochtend maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. Na afloop gebruikt u de lunch in een typisch Javaans restaurant. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel. Middag ter vrije besteding. In de avonduren kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de bekende avondmarkt Malioboro. ( niet inbegrepen )

 

Dag 08 : Yogyakarta.

Gedurende de ochtend bezoekt u het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex. De middag is geheel ter vrije besteding. `s Avonds gebruikt u het diner in de stad met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 09 : Surakarta.

Na het ontbijt vertrekt u uit Yogyakarta en rijdt u naar Surakarta. Onderweg wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan het Hindoeïstische Prambanan tempel complex. Na aankomst in Surakarta volgt een stadsrondrit en bezoekt u de Kraton van de Susuhunan. De verdere middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het middenklasse hotel Lor Inn Sol. Dit hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 10 : Malang.

Deze dag maakt u een lange rit van Surakarta naar Malang op Oost Java, via Madiun en het meer van Selorejo. De lunch onderweg is inbegrepen.

Overnachting in het middenklasse hotel Santika Premiere in Malang. Het hotel ligt in het centrum van Malang en beschikt over een zwembad.

 

Dag 11 : Ijen.

Autorit van Malang naar Ijen via de stad Jember.

2 nachten verblijft u in het 3 sterren hotel Ijen Resort op basis van een Villa kamer. Dit hotel ligt zeer fraai tussen de rijstvelden op de oost helling van de vulkaan Ijen. Het hotel beschikt over een zwembad en de kamers zijn gebouwd in Bungalow stijl. Bij helder weer heeft u uitzicht op de oostkust van Java en het eiland Bali. De diners in dit hotel zijn inbegrepen.

 

Dag 12 : Ijen.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt wandelingen maken in de mooie omgeving en eventueel de vulkaan Ijen beklimmen. Voor dat laatste is wel berg wandel ervaring nodig en een goede conditie. Op weg naar de vulkaan ziet u de dragers, die zwavel van de krater naar beneden brengen. Diner in het hotel.

 

Dag 13 : Bali.

Autorit van Ijen naar de plaats Pemutaran of Lovina aan de noordkust van het eiland Bali of naar de badplaatsen aan de zuidkust. Met het autoveer vaart u van Ketapang, op de oostkust van Java, naar Gilimanuk op de westpunt van Bali. Vanaf Gilimanuk wordt de rit vervolgd door de savanneachtige natuur van noord Bali naar de plaats Pemutaran of Lovina of langs de drukkere zuidwestkust naar de badplaatsen rond Denpasar of naar het kunstenaarsdorp Ubud.

 

Na aankomst bij het hotel nemen de chauffeur en de gids afscheid van u en rijden terug naar Java.

 

======================================================================================

 

12 daagse rondreis van Java naar Bali overland.

( Reis Java 37 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het vliegveld van Jakarta. Aansluitend wordt u naar het hotel in Jakarta gebracht.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Red Top in Jakarta. Dit middenklasse hotel ligt zeer centraal in Jakarta, tussen het Merdeka plein en de beneden stad Kota en beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Jakarta.

Gedurende de ochtend maakt u een rondrit door de stad. U bezoekt u de beneden stad Kota, met het Fatahila plein en het VOC stadhuis, de oude haven Sunda Kelapa, de pasar Ikan, het Merdeka plein en de vlooienmarkt Jalan Surabaya. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Bandung.

Na het ontbijt verlaat u Jakarta en begint u aan de autorit naar Bandung. Onderweg bezoekt u Bogor, het voormalige Buitenzorg, en maakt u, onder leiding van een speciale gids, een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneur Generaal. In de tuin staat het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin rijdt u langs de theetuinen van de Puncak naar Bandung. Aan het eind van de middag arriveert u in Bandung. 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Sukajadi. Dit sfeervolle hotel bij het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel.

 

Dag 05 : Pangandaran.

Na het ontbijt begint u aan de fraaie autorit van Bandung naar Pangandaran. Onderweg bezoekt u de dodol (Javaanse snoepjes) fabriek in Garut en het traditionele dorp Kampung Naga, prachtig gelegen tussen de rijstvelden. Hoewel u voor het bezoek aan dit dorp een lange stenen trap moet afdalen en weer opklimmen, is de wandeling door tussen de huizen en de velden meer dan de moeite waard.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Surya Pesona in Pangandaran op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag 06 : Pangandaran.

In de morgen maakt u een boottocht door de bijzonder mooie kloof Green Canyon. In de middag kunt u op eigen gelegenheid wandelen over het strand of in het nabijgelegen natuur reservaat Pananjung.

 

Dag 07 : Yogyakarta.

Na het ontbijt rijdt u van Pangandaran naar Yogyakarta. Onderweg wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Aan het eind van de middag rijdt u in anderhalf uur naar Yogyakarta, waar u in de namiddag aankomt.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The 101. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Yogyakarta, aan een gezellige winkelstraat en beschikt over een goed restaurant en een middelgroot zwembad. (☼☼☼☼)

Met de fietstaxi bereikt u vanuit het hotel de avondmarkt Malioboro in ongeveer 10 minuten.

 

Dag 08 : Yogyakarta.

In de ochtend maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. De verdere middag is ter vrije besteding.

`s Avonds gebruikt u het diner met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 09 : Surakarta.

Na het ontbijt vertrekt u uit Yogyakarta en rijdt u naar Surakarta. Onderweg wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan het Hindoeïstische Prambanan tempel complex. Na aankomst in Surakarta volgt een stadsrondrit en bezoekt u de Kraton van de Susuhunan. De verdere middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het middenklasse hotel Lor Inn Sol. Dit hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 10 : Bromo.

U rijdt deze dag via Madiun, Kediri, Jombang, Mojokerto en Pasuruan naar de vulkaan Bromo.

Overnachting in het eenvoudige hotel Java Banana, gelegen hoog in het Tengger gebergte en dicht bij de Bromo vulkaan. (☼☼☼)

 

Dag 11 : Kalibaru.

Zeer vroeg vertrek naar een uitzichtpunt bij de Bromo vulkaan, vanwaar u kunt genieten van de zonsopgang en het imposante vulkanische landschap. Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt bezoekt u de Madakaripura waterval en begint u aansluitend aan de autorit naar Kalibaru.

Overnachting het middenklasse hotel Kalibaru Cottages, gelegen tussen de rijstvelden en de plantages. Dit hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Bali.

Autorit van Ijen naar de plaats Pemutaran of Lovina aan de noordkust van het eiland Bali of naar de badplaatsen aan de zuidkust. Met het autoveer vaart u van Ketapang, op de oostkust van Java, naar Gilimanuk op de westpunt van Bali. Vanaf Gilimanuk wordt de rit vervolgd door de savanneachtige natuur van noord Bali naar de plaats Pemutaran of Lovina of langs de drukkere zuidwestkust naar de badplaatsen rond Denpasar of naar het kunstenaarsdorp Ubud. Na aankomst bij het hotel nemen de chauffeur en de gids afscheid van u en rijden terug naar Java.

 

======================================================================================

 

11 daagse rondreis van Java naar Bali overland.

( Reis Java 38 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het vliegveld van Jakarta. Aansluitend wordt u naar het hotel in Jakarta gebracht.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Red Top in Jakarta. Dit middenklasse hotel ligt zeer centraal in Jakarta, tussen het Merdeka plein en de beneden stad Kota en beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Jakarta.

Gedurende de ochtend maakt u een rondrit door de stad. U bezoekt u de beneden stad Kota, met het Fatahila plein en het VOC stadhuis, de oude haven Sunda Kelapa, de pasar Ikan, het Merdeka plein en de vlooienmarkt Jalan Surabaya. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Bandung.

Na het ontbijt verlaat u Jakarta en begint u aan de autorit naar Bandung. Onderweg bezoekt u Bogor, het voormalige Buitenzorg, en maakt u, onder leiding van een speciale gids, een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneur Generaal. In de tuin staat het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin rijdt u langs de theetuinen van de Puncak naar Bandung. Aan het eind van de middag arriveert u in Bandung. 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Sukajadi. Dit sfeervolle hotel bij het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼)

 

Dag 04 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel.

 

Dag 05 : Yogyakarta.

Na het ontbijt wordt u naar het station van Bandung gebracht. U maakt vervolgens de treinreis in de Executive Class van de Lodaya trein van Bandung naar Yogyakarta. De bagage gaat mee in de trein. Bij anakomst in Yogyakarta wordt u naar het hotel gebracht.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The 101. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Yogyakarta, aan een gezellige winkelstraat en beschikt over een goed restaurant en een middelgroot zwembad. (☼☼☼☼)

Met de fietstaxi bereikt u vanuit het hotel de avondmarkt Malioboro in ongeveer 10 minuten.

 

Dag 06 : Yogyakarta.

In de ochtend maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. De verdere middag is ter vrije besteding.

`s Avonds gebruikt u het diner met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 07 : Yogyakarta.

In de ochtend brengt u een uitgebreid bezoek gebracht aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel in Yogyakarta. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 08 : Surakarta.

Na het ontbijt vertrekt u uit Yogyakarta en rijdt u naar Surakarta. Onderweg wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan het Hindoeïstische Prambanan tempel complex. Na aankomst in Surakarta volgt een stadsrondrit en bezoekt u de Kraton van de Susuhunan. De verdere middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het middenklasse hotel Lor Inn Sol. Dit hotel beschikt over een goed restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 09 : Bromo.

U rijdt deze dag via Madiun, Kediri, Jombang, Mojokerto en Pasuruan naar de vulkaan Bromo.

Overnachting in het eenvoudige hotel Java Banana, gelegen hoog in het Tengger gebergte en dicht bij de Bromo vulkaan. (☼☼☼)

 

Dag 10 : Kalibaru.

Zeer vroeg vertrek naar een uitzichtpunt bij de Bromo vulkaan, vanwaar u kunt genieten van de zonsopgang en het imposante vulkanische landschap. Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt bezoekt u de Madakaripura waterval en begint u aansluitend aan de autorit naar Kalibaru.

Overnachting het middenklasse hotel Kalibaru Cottages, gelegen tussen de rijstvelden en de plantages. Dit hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼)

 

Dag 11 : Bali.

Autorit van Ijen naar de plaats Pemutaran of Lovina aan de noordkust van het eiland Bali of naar de badplaatsen aan de zuidkust. Met het autoveer vaart u van Ketapang, op de oostkust van Java, naar Gilimanuk op de westpunt van Bali. Vanaf Gilimanuk wordt de rit vervolgd door de savanneachtige natuur van noord Bali naar de plaats Pemutaran of Lovina of langs de drukkere zuidwestkust naar de badplaatsen rond Denpasar of naar het kunstenaarsdorp Ubud. Na aankomst bij het hotel nemen de chauffeur en de gids afscheid van u en rijden terug naar Java.

 

 

======================================================================================

 

 

Hotel accommodatie :

Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen over Java is Jakarta of Bali. Beide plaatsen kunt u met een internationale vlucht vanuit Europa bereiken. Van oost Java steekt u per autoveer in een half uur over naar de westkust van Bali of vice versa. Singapore Airlines vliegt vanuit Europa via Singapore naar Yogyakarta. Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt zich beperken tot een deel van dit eiland : 

  • West en midden Java : u reist van Jakarta tot midden Java en vliegt van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden Java : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden en oost tot aan Bromo : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en vanaf Surabaya naar Bali.
  • Midden en geheel oost Java : : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en rijdt naar de veerboot naar Bali vanaf Surabaya naar Bali.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000