INDIVIDUELE RONDREIZEN MIDDEN JAVA

 

 

8 daagse rondreis midden Java : Reis : Java 32.

Vanaf Yogyakarta met bezoek aan het Dieng plateau en een bijzonder verblijf op de Losari koffie plantage

 

 

 

8 daagse rondreis midden Java.

( Reis : Java 32 )

 

Met een bezoek aan de Sultansteden Yogyakarta en Surakarta, aan het Dieng Plateau en met een heerlijk rustig verblijf op de koffie plantage Losari.

 

Dag 01 : Yogyakarta.

Aankomst op het vliegveld van Yogyakarta. Aansluitend volgt de korte transfer van ongeveer 20 minuten naar het hotel in Yogyakarta.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel The Phoenix. Dit statige hotel ligt tegen het centrum van de stad, aan een levendige winkelstraat en is zeer sfeervol ingericht met veel antiek. Binnen het carré van het hotelgebouw ligt een zwembad en er is een goed restaurant De avondmarkt Malioboro is per fietstaxi bereikbaar in 10 minuten rijden. (☼☼☼☼)

 

Alternatief hotel Yogyakarta :

3 nachten verblijft u in het luxe hotel Hyatt Regency. Het hotel heeft een zeer grote tuin met lagune zwembad en verschillende zeer goede restaurants. Alle kamers zijn te bereiken per lift. Er is een gratis shuttle service van het hotel naar de winkelstraat Maliboro. Wij kunnen dit prachtige hotel aanbieden tegen een gunstige prijs. (☼☼☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Yogyakarta.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. De verdere middag is ter vrije besteding. In de vooravond kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken over de bekende avondmarkt Malioboro. (niet inbegrepen)

 

Dag 03 : Yogyakarta.

In de ochtend brengt u een bezoek U het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex. Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel. De verdere middag is ter vrije besteding. `s Avonds gebruikt u het diner met een voorstelling van Javaanse dansen.

 

Dag 04 : Wonosobo.

Vroeg vertrek voor de autorit van Yogyakarta naar Wonosobo. Onderweg wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Door een bosrijke omgeving rijdt u daarna verder en bereikt u In de loop van de middag de rustige, Javaanse provincie plaats Wonosobo. Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Tempo Doeloe hotel Kresna Galery in Wonosobo. Dit hotel ademt nog de sfeer van het oude Indië. Het hotel beschikt over een groot zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Losari.

Vroeg in de morgen rijdt u langs een zeer mooie weg met veel haarspeld bochten omhoog naar het Dieng plateau. In dit mysterieuze vulkanische landschap kunt u enkele kleine Javaanse tempels zien uit de zevende eeuw en maakt u een rondrit en een korte wandeling langs de zwavelbronnen, geisers en verschillende door de vulkanische mineralen gekleurde meertjes. Het is vooral de prachtig rit omhoog die indruk maakt.

Terug in het hotel wordt de lunch gebruik, die deze dag is inbegrepen. Nadat uw bagage in de bus is gezet, vertrekt u uit Wonosobo en rijdt u naar Losari via Temanggun en door een prachtig Javaans landschap van vulkanen en tabaksplantages. In de loop van de middag arriveert u op de koffie plantage.

N.B. : De liefhebbers van oude Javaanse tempels kunnen facultatief nog een bezoek brengen aan het tempelcomplex van Gedong Songo.

2 nachten verblijft u op de Losari Coffee Plantation op basis van een Plantation Villa. U logeert deze dagen midden in het tropisch regenwoud op een koffie plantage uit de Nederlandse tijd, gesticht in 1820. De kamers zijn ondergebracht in kleine huisjes of gebouwtjes in bijzondere authentieke stijl, gelegen in een grote landelijke tuin met natuurlijk zwembad. Het geheel straalt nog de sfeer uit van vroeger tijden. Vanaf het terras van  uw bungalow kunt u in alle rust het fraaie Javaanse landschap beleven en uitzicht op de vulkaan Merapi.  U komt hier helemaal tot rust. Een absolute aanrader. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 06 : Losari.

Na het ontbijt maakt u een wandeling over de plantage en ziet de koffie struiken en de specerijen De verdere dag is ter vrije besteding. U beschikt deze dag niet over auto, chauffeur en gids.

 

Dag 07 : Surakarta.

Deze dag rijdt u naar de tweede stad van midden Java Surakarta of Solo. De rit gaat via Ambarawa en Salatiga en het meer van Banju Biru. In Ambarawa kan een bezoek worden gebracht aan het oude treinstation Willem I. Hier staan op keurige grindbedden oude stoomlocomotieven opgesteld, die nog stammen uit de Nederlandse tijd.

Na aankomst in Surakarta volgt een stadsrondrit en een bezoek aan de Kraton van de Susuhunan en de markt Triwindu.  

Overnachting in het middenklasse hotel Lor Inn Solo in Surakarta. Dit hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 08 : Surakarta.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yogyakarta.

 

======================================================================================

 

Hotel accommodatie :

Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

 

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen over Java is Jakarta of Bali. Beide plaatsen kunt u met een internationale vlucht vanuit Europa bereiken. Van oost Java steekt u per autoveer in een half uur over naar de westkust van Bali of vice versa. Singapore Airlines vliegt vanuit Europa via Singapore naar Yogyakarta. Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt zich beperken tot een deel van dit eiland : 

  • West en midden Java : u reist van Jakarta tot midden Java en vliegt van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden Java : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden en oost tot aan Bromo : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en vanaf Surabaya naar Bali.
  • Midden en geheel oost Java : : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en rijdt naar de veerboot naar Bali vanaf Surabaya naar Bali.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000