AVONTUURLIJK JAVA. 

 

 

8 dagen avontuurlijk west Java : Reis Java 10.    

Van Jakarta tot Yogyakarta met Pangandaran en een wandeling bij de Papandayan vulkaan.

 

11 dagen avontuurlijk midden en Oost Java : Reis Java 12.

Van Yogyakarta tot Bali met de Bromo vulkaan.

 

 

8 dagen avontuurlijk west Java.

( Reis Java 10 )    

 

Dag 01 : Bandung.

Autorit van Jakarta naar Bandung via de Puncakpas. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde plantentuin van Bogor, het voormalige Buitenzorg. Overnachting in een middenklasse hotel in Bandung.

 

Dag 02 : Sampireun.

Autorit van Bandung naar Sampireun. Onderweg bezichtigt u de plaats Leles, waar nog een oude Hindoe tempeltje te zien is. U maakt een wandeling door de rijstvelden en langs traditionele dorpjes.

2 nachten verblijft u in een bijzonder hotel bij het Soendanese dorp Sampireun. U wordt per boot naar dit hotel gevaren.

            

Dag 03 : Sampireun.

Hele dag trektocht bij de Papandayan vulkaan.

 

Dag 04 : Pangandaran.

Autorit van Sampireun naar Pangandaran. Onderweg bezoekt u het bijzonder traditionele dorp Kampung Naga.

2 nachten verblijf in een eenvoudig hotel in Pangandaran.

 

Dag 05 : Pangandaran.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt facultatief een wandeling maken door de jungle of per boot naar Green Canyon varen.

 

Dag 06 : Wonosobo.

Na het ontbijt rijdt u door een mooi landschap van rijsterassen van Pangandaran naar Wonosobo.

Overnachting in een eenvoudig hotel in Wonosobo.

 

Dag 07 : Yogyakarta.

Vroeg vertrek naar de Dieng hoogvlakte. In het vulkanisch landschap, met zwavelbronnen en door mineralen gekleurde meertjes, staan enkele van de oudste Hindoe tempels van Java. Via Wonosobo rijdt u vervolgens naar Yogyakarta. Onderweg wordt een bezoek gebracht het Boeddhistische  Borobudur tempelcomplex.

Overnachting in een eenvoudig hotel in Yogyakarta.

 

Dag 08 : Yogyakarta.

Transfer van het hotel naar Yogyakarta of naar het vliegveld van Yogyakarta.

 

======================================================================================

 

11 dagen avontuurlijk midden en Oost Java.      

( Reis Java 12 )

 

Dag 01 : Yogyakarta.

Aankomst in het hotel in Yogyakarta. Het hotel ligt in het centrum van de stad, dichtbij de beroemde winkelstraat Malioboro en in de nabijheid van restaurantjes en winkeltjes. Gedurende de middag wordt een bezoek gebracht aan de wijk Kota Gede met haar vele zilverwerkplaatsen en aan het antieke Hindoe tempelcomplex Prambanan. Bij de Prambanan maakt u na zonsondergang een uitvoering mee van het Klassieke Ramayana Ballet en wordt het avondeten gebruikt. Rond 22.00 uur bent u terug in het hotel.

 

Dag 02 : Yogyakarta.

Zeer vroeg in de ochtend rijdt u naar het Dieng Plateau, gelegen op een hoogte van 2000 meter boven de zeespiegel. Op deze plek liggen de oudste antieke tempels van Java. Het vulkanische landschap is mysterieus, vanwege de nevel, de gekleurde meertjes en de zwavelbronnen. Na de middag bezoekt u, op terugweg naar Yogyakarta, de imposante Boeddhistische Borobudur

 

Dag 03 : Yogyakarta.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen per fietstaxi en een bezoek brengen aan de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, aan de batik werkplaatsjes rond het waterpaleis Taman Sari of aan een Wajangpoppen werkplaats.

 

Dag 04 : Sarangan.

Na het ontbijt rijdt u naar Surakarta ( Solo), waar u een van de Kratons kunt bezoeken. Na een rondrit door de stad Surakarta rijdt u door naar de Sukuh tempel, gelegen op de west helling van de 3265 meter hoge vulkaan Lawu. De rit voert langs tabaks- en suikerriet velden. Er wordt hier een mooie wandeling gemaakt door de natuur rond Tawangmanggu. U overnacht in een oud koloniaal hotel in Serangan met uitzicht op het meer.

 

Dag 05 : Malang.

De autorit wordt voortgezet naar Malang, waar u in de late middag aankomt. Malang is een rustige plaats met een sfeer die herinnert aan vroegere tijden. Overnachting in een midden klasse hotel in Malang.

 

Dag 06 : Bromo.

Van Malang rijdt u eerst naar het zuidelijk deel van het Tenger gebergte. Per jeep gaat het daarna, door een indrukwekkend landschap, verder naar de vulkanische zandzee rond de vulkaan Bromo. Langs een zelden door toeristen gebruikte route rijdt u vervolgens naar de noordzijde van deze vulkaan.

Overnachting in een eenvoudig hotel bij de Bromo.

   

Dag 07 : Kalibaru.

Wederom een zeer vroeg vertrek, om de spectaculaire zonsopgang mee te kunnen maken boven de Bromo en de omringende bergen. U waant zich in dit landschap op de maan. Al vroeg in de ochtend wordt de plaats Kalibau bereikt. In een gastenverblijf tussen de plantages kunt u de rest van de dag uitrusten aan de rand van het zwembad. U verblijft 3 nachten in een hotel op een koffieplantage in Kalibaru.

              

Dag 08 : Kalibaru.

Vroeg in de morgen vertrek u naar Pos Paltuding, waar de beklimming begint naar de top van de Ijen vulkaan. De klim omhoog is behoorlijk vermoeiend , maar de beloning is meer dan de moeite  waard. De locale bevolking heeft het zwaarder, want de mannen halen Sulfur uit de krater en dalen vervolgens de berghelling weer af met een zeer zware last op de schouders. Na het bezoek aan de krater keert u weer terug naar Kalibaru.

 

Dag 09 : Kalibaru.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt deze dag facultatief meedoen aan excursie die worden georganiseerd door het hotel langs de verschillende cacao, rubber en koffieplantages in de omgeving. Ook kunt u een rondwandeling maken door het nabijgelegen oerwoud.

 

Dag 10 : Sukamade.

Vroeg in de morgen rijdt u naar Sukamade voor een wandeling in het primaire regenwoud van het Nationale Park Meru Betiri. Met enig geluk ziet u hier neushoornvogels en apen. U overnacht hier dichtbij het strand in een zeer eenvoudig gastenverblijf. Het avondeten is inbegrepen. Vandaar uit maakt u nog een nachtelijke wandeling op zoek naar zeeschildpadden, die hier regelmatig aan land komen om hun eieren te leggen.

              

Dag 11 : Bali.

Na het ontbijt rijdt u naar Banyuwangi, vanwaar de veerboot u, in een half uur, naar het eiland Bali brengt. De reis eindigt bij het strandhotel van uw keuze in Lovina, aan de noordkust, of in een van de plaatsen aan  de zuidkust van Bali.

 

==================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen over Java is Jakarta of Bali. Beide plaatsen kunt u met een internationale vlucht vanuit Europa bereiken. Van oost Java steekt u per autoveer in een half uur over naar de westkust van Bali of vice versa. Singapore Airlines vliegt vanuit Europa via Singapore naar Yogyakarta. Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt zich beperken tot een deel van dit eiland : 

  • West en midden Java : u reist van Jakarta tot midden Java en vliegt van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden Java : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden en oost tot aan Bromo : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en vanaf Surabaya naar Bali.
  • Midden en geheel oost Java : : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en rijdt naar de veerboot naar Bali vanaf Surabaya naar Bali.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meedere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000