Rondreizen Java
West Java
Midden Java
West en midden Java
Midden en Oost Java
Overland naar Bali

Avontuurlijk Java
Rafting
Trektochten
Ujung Kulon en Krakatau
Bromo en Semeru

Hotels
Jakarta
Bandung
Yogyakarta
Losari Koffie plantage
Surakarta
Malang
Surabaya

Strand hotels
Westkust
Zuidkust
Karimunjawa


Info paspoort en visa
Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

 

JAVA

Het eiland Java is het culturele middelpunt van Indonesië. De hoofdstad Jakarta, het oude Batavia, is weliswaar een zeer drukke miljoenen stad, maar heeft in het centrum nog restanten van oude pakhuizen en forten uit de tijd van de VOC.  De steden Yogyakarta en Surakarta (Solo) zijn de oude hoofdsteden van de vroegere Sultanaten en een bezoek aan de Kraton van Yogyakarta, het paleis van de Sultan, zou in ieder geval in uw programma moeten zitten. Daarnaast is ook de Kraton van Surakarta de moeite van een bezichtiging waard. Wie meer tijd heeft en niet de standaard route wil rijden, kan ook nog historische steden als Cirebon en Surabaya bezoeken.

Het deel van Java ten Westen van Jakarta wordt ten onrechte nauwelijks door toeristen bezocht. De oude stad Banten of Bantam is bekend uit de Nederlandse koloniale geschiedenis, maar heeft ook nog bijzondere bezienswaardigheden van het gelijknamige Sultanaat bewaard. 

Vrijwel onbekend is het mysterieuze Badui volk, dat nog zeer traditioneel en geïsoleerd leeft even ten noorden van de stad Rangkasbitung, hoofdplaats van de residentie Lebak en woonplaats van Max Havelaar.  

Bogor is het  voormalige Buitenzorg. Hier vindt u nog het oude paleis van de Nederlandse gouverneurs Generaal en de beroemde plantentuin.
Bandung, een stad met veel herinneringen aan de Nederlandse tijd en ligt tussen de theeplantages van de Preanger en de Malabar.

Bijzonder is ook een bezoek aan het vulkanische Dieng Plateau vanwege de antieke tempels, maar meer nog vanwege de heet water en zwavelbronnen en kratermeertjes in verschillende kleuren.

In de omgeving van Yogyakarta liggen ook de beroemde tempelcomplexen Borobudur en Prambanan. De liefhebbers van de oude  cultuur kunnen in de omgeving nog veel andere, kleinere antieke Boeddhistische en Hindoeïstische tempels zien.

Een zeer bijzondere ervaring is een verblijf op de antiek koffieplantage in Losari bij Magelang. U verblijft hier in een fantastisch mooie, natuurlijke omgeving van tropisch regenwoud en plantage. De kamers zijn antiek bungalows en verder hier rust en een herinnering aan vroeger tijden. 

Op Oost Java is een bezoek aan de vulkaan Bromo tijdens de zonsopgang een van de toeristische trekpleisters. 

 

Rondreizen Java.

Het meest uitgebreide reisprogramma loopt van Jakarta helemaal tot aan Bali. Een autoveer brengt u van Java in een half uur naar de westkust van Bali en uw chauffeur van Java  brengt u vervolgens naar het eerste hotel op Bali. 
Heeft u minder tijd uitgetrokken voor Java, dan is het ook mogelijk alleen west en midden Java over te reizen en vanaf Yogyakarta naar Bali te vliegen of een stukje verder vanaf Surabaya. Vliegt u vanaf Surabaya naar Bali, dan kunt u ook de Bromo bezoeken.
Er zijn verschillende variatie op dit thema. Rondreis programma`s kunnen wij, in overleg met u, ook op maat maken, geheel afgestemd op uw persoonlijke interesses, aantal beschikbare dagen en budget. De keuze is geheel aan u.


Speciale wensen, plaatsen en erevelden :

Wilt u plaatsen bezoeken die voor u van persoonlijk belang zijn, dan kunnen wij uw programma in overleg zo inrichten, dat voor u alles goed te bezoeken is. Bezoeken aan erevelden kunnen worden ingepast.

Avontuurlijk Java.

Ook op Java kunnen avontuurlijke programma delen worden opgenomen in uw reis.  
In de omgeving van Bogor kan een rafting tocht worden gemaakt op de rivier.
Wandeling en in de natuur en beklimmingen van vulkanen kunt u doen bij Bogor, bij de Papandayan vulkaan bij Garut, bij de Bromo en Semeru vulkanen op Oost Java en bij de Ijen vulkaan op Oost Java. In het droge seizoen kan een bezoek worden gebracht aan het afgelegen strand van Sukamade op oost Java, waar schildpadden hun eieren leggen.


Strand Java.

Er zijn op Java verschillende plaatsen, waar u aan het strand kunt verblijven. 
Aan de westkust liggen de plaatsen Anyer en Carita. Anyer heeft enkele goede middenklasse hotels aan het strand. De keuze in Carita beprekt zich tot 1 middenklasse hotel. Beide plaatsen zijn een goed vertrekpunt voor excursies naar de vulkaan Krakatau en het Nationale Park Ujung Kulon.
Aan de zuidkust ligt de bekende badplaats Pangandaran. De hotels hier zijn eenvoudig tot middenklasse. Pangandaran is het vertrekpunt voor een excursies naar de natuurgebieden Green Canyon en Pangandaran.

Voor de noordkust ter hoogte van Semarang ligt het eiland Karimunjawa. Wie in het droge seizoen wil verblijven op een Bounty eiland ver van de drukte van Java kan hier terecht in een luxe bungalow hotel.