PASPOORT EN VISA INDONESIE.

Paspoorten moeten nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij binnenkomst in Indonesië. Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort en houders van paspoorten van een beperkt aantal andere landen kunnen bij aankomst in Indonesië kosteloos een visum verkrijgen voor een maximale verblijfsduur van aaneengesloten 30 dagen. Dit kan echter vooralsnog uitsluitend bij aankomst op een van de volgende internationale luchthavens : Soekarno-Hatta International Airport in Jakarta, Ngurah Rai International Airport op Bali, Kualanamu International Airport in Medan, Hang Nadim International Airport op Batam, Juanda International Airport in Surabaya.

Voor de meeste overige nationaliteiten en voor alle reizigers, die arriveren op de overige internationale vliegvelden blijft een 30 dagen visum verkrijgbaar tegen betaling van 35 US $ per persoon. Kosten ter plaatse te voldoen in gepast contant geld bij voorkeur in Amerikaanse dollars of eventueel in euro. Betaling in Rupiah is niet mogelijk. Verlenging van het 30 dagen visum is niet mogelijk. Indien u langer wilt verblijven of een andere nationaliteit heeft, dan dient u ruim voor uw reis contact op te nemen met de Indonesische ambassade of consulaat. Houdt u er rekening mee, dat kinderen van elke leeftijd in het bezit moeten zijn van een eigen paspoort en visum. Houders van een paspoort van landen buiten de EU, dienen zich voorafgaand aan de reis zelf op de hoogte te stellen van de op hen van toepassing zijnde visa regels. Het bijtijds aanvragen en verkrijgen van paspoorten en eventuele visa is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Tabula Rasa Travel kan hierin slechts adviserend optreden.

N.B. : Reizigers die bij binnenkomst voldoen aan de hierboven omschreven voorwaarden voor een kosteloos visum, maar die uit Indonesië VERTREKKEN via een niet hierboven vermeld vliegveld, adviseren wij bij aankomst toch een betaald visum te nemen, om problemen bij vertrek te voorkomen.

Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijziging. Fouten in deze informatie binden ons niet. Vraagt u bij ons of bij de ambassade altijd naar de meest recente gegevens, die voor u van toepassing zijn.