PASPOORT EN VISA.

 

CORONA SITUATIE.

In verband met de Corona uitbraak is er momenteel sprake van aangepaste vluchten schema`s voor internationale en binnenlandse vluchten.

Er zijn verder in-reis regels voor alle landen in ons programma. Deze kunnen per land verschillen en worden regelmatig aangepast.

Onze klanten die al een reis bij ons geboekt hebben worden hierover regelmatig op de hoogte gehouden.

Wij voeren in ieder geval geen reizen uit tot eind juni 2020, maar verwachten dat er vanaf juli 2020 weer normaal gereisd kan worden. 

Indien u via ons een reis wilt boeken naar een van onze bestemmingen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u op de hoogte kunnen stellen van het meest recente nieuws. De paspoort en visa regelingen, die op onze website staan vermeld, geven de normale sititatie weer van voor de Corona crisis. Wij verwachten, dat die weer terug zal keren, zodra de speciale maatregelen voorbij  zijn.

Vrijwel al onze reizen worden uitgevoerd op individuele basis. Waar dat niet het geval is, wordt dat excpliciet in het programma vernmeld. De individuele vorm van uw rondreis stelt ons voor 100% in staat aan alle nederlandse en lokale veiligheidregels te voldoen.   

De individuele reisvorm is hierdoor bij uitstek de beste manier van reizen.

STANDAARD SITUATIE :

Paspoorten moeten nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij binnenkomst in Indonesië, Myanmar, Cambodja, Laos, Vietnam en Singapore. Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort en houders van paspoorten van een beperkt aantal andere landen kunnen bij aankomst in Indonesië kosteloos een visum verkrijgen voor een maximale verblijfsduur van aaneengesloten 30 dagen. 

Voor de meeste overige nationaliteiten en voor alle reizigers, die arriveren op de overige internationale vliegvelden blijft een 30 dagen visum verkrijgbaar tegen betaling van 35 US $ per persoon. Kosten ter plaatse te voldoen in gepast contant geld bij voorkeur in Amerikaanse dollars of eventueel in euro. Betaling in Rupiah is niet mogelijk. Verlenging van het 30 dagen visum is niet mogelijk. Indien u langer wilt verblijven of een andere nationaliteit heeft, dan dient u ruim voor uw reis contact op te nemen met de Indonesische ambassade of consulaat. Houdt u er rekening mee, dat kinderen van elke leeftijd in het bezit moeten zijn van een eigen paspoort en visum. Houders van een paspoort van landen buiten de EU, dienen zich voorafgaand aan de reis zelf op de hoogte te stellen van de op hen van toepassing zijnde visa regels. Het bijtijds aanvragen en verkrijgen van paspoorten en eventuele visa is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Tabula Rasa Travel kan hierin slechts adviserend optreden.

Voor een kort verblijf of Stopover in Singapore of Thailand kan kosteloos een visum worden verkregen op het vliegveld bij aankomst.  

Voor Myanmar kan online een visum worden aangevraagd tegen betaling. Voor bepaalde delen van Myanmar en voor een binnenkomst over de weg zijn speciale vergunningen nodig die door ons worden verzorgd. De extra kosten daarvoor worden door ons in de offerte opgenomen. 

Voor Cambodja, Laos en Vietnam gelden afwijkend regels, die u bij ons kunt verkrijgen.

Over al deze formaliteiten zullen wij u in onze offerte verder informeren. 

Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijziging. Fouten in deze informatie binden ons niet. Vraagt u bij ons of bij de ambassade altijd naar de meest recente gegevens, die voor u van toepassing zijn.