CULTURELE RONDREIZEN CAMBODJA.

 

12 daagse individuele luxe rondreis Cambodja : Reis : Cambodja 01.

Alle culturele hoogtepunten met verblijf in zeer comfortabele hotels

 

12 daagse individuele luxe rondreis Cambodja.

( Reis : Cambodja 01 )

 

Dag 01 : Siem Reap.

Aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. De  verdere dag is geheel ter vrije besteding.

5 nachten verblijft u in het zeer comfortabele hotel La Residence D`Ankor in Siem Reap op basis van een Deluxe kamer. 

 

Dag 02 : Siem Reap.

Vroeg in de ochtend, voor zonsopgang, begint u aan de bezichtiging van Angkor Wat, aan de grootste bezienswaardigheid van Angkor. Deze Hindoeïstische dodentempel werd gebouwd voor koning Suryavarman II , welke heerste van 1112 tot 1152 na Christus. Of u hier voor de eerste komt of al vaker geweest bent, Angkor maakt iedere keer weer een overweldigende indruk door het formaat en door de grote hoeveelheid, zeer gedetailleerde reliëfs. U krijgt hier ruim de tijd hier, om rond te lopen en al het beeldhouwwerk in u op te nemen terwijl de zon langzaam op komt. Voor een laat ontbijt keert u terug naar het hotel. Na het ontbijt rijdt u naar de antieke stad Angkor Thom, aan het eind van de 12 eeuw gesticht door koning Jayavarman VII. Dit gefortificeerde en door een gracht en muren met toegangspoorten omgeven complex strekt zich uit over een oppervlakte van 10 vierkante kilometer. U vindt hier bouwwerken uit de Boeddhistische en uit de Hindoeïstische periode. U bezichtigt hier de goed bewaarde zuidelijke poort en de tempels van Baphoun en Phimean Akas, het olifanten terras en het terras van de Lepra koning. De tempel van Bayon is veruit het meest beroemd en een tweede hoogtepunt van uw bezoek aan deze wereldwonderen. De afstand van de zuidelijke poort tot Angkor Thom kunt u over bruggen op de rug van een olifant. De lunch is deze dag inbegrepen. In de middag bezoekt u Ta Phrom. Deze door planten en bomen overgroeide tempel is zeer fotogeniek en biedt een heel bijzondere ambiance. De dag wordt afgesloten met een zondondergang achter de tempels. Hierna keert u terug naar het hotel.

 

Dag 03 : Siem Reap.

In de voege morgen rijdt u naar tempel Banteay Srey. Jarenlang was deze omgeving verboden gebied voor buitenlanders, vanwege de afgelegen ligging en de aanwezigheid van Rode Khmer milities. Deze tempel is gewijd aan de Hindoe god Shiwa en in de roze kalkstenenzijn veruit de mooiste reliëfs uitgehakt van heel Angkor. De lunch is ook deze dag inbegrepen. Na de lunch wordt de tocht vervolgd u naar het dorp Kampong Kleang. Houten huizen staan hier op 10 meter hoge palen, tijdens de natte moesson in het water en in het droge seizoen in een dorre vlakte. Tijdens uw rondrit door de omgeving ziet u het vistuig van de dorpelingen uithangen en wordt u begroet door de vele kleine kinderen. In de loop van de middag keert u terug naar het hotel.

 

Dag 04 : Siem Reap.

Ten noordoosten van Siem Reap ligt Beng Mealea, Khmer voor Lotus vijver, een door planten overwoekerde en in een rustige omgeving gelegen Hindoe tempel, waar slechts weinig toeristen komen. Dat alles maakt een bezoek vandaag tot een heel bijzondere belevenis. Hier zijn fraaie reliëfs te zien van scenes uit de hindoe mythologie, als die van de geboorte van de god Vishnu en het karnen van de melk zee. De leuningen van de terrassen worden gevormd door de zevenkoppige slang Naga. De lunch is inbegrepen. In de middag bezoekt u de eveneens overwoekerde, maar interessante kleine Hindoe tempel van Koh Ker. Hierna keert u terug naar het hotel..       

 

Dag 05 : Siem Reap.

Deze ochtend krijgt u een uur privé Yoga les van een ervaren leraar. Daarna rijdt u naar restaurant Marum voor de lunch. Dit restaurant is een trainingscentrum voor voormalige dakloze kinderen uit de omgeving. Zij krijgen hier een goede opleiding, om te kunnen werken in restaurants en hotels. In de middag bezoekt u een klooster, waar u kunt praten met en gezegend wordt door de monniken.

`s Avonds maakt u een heel bijzondere culturele voorstelling mee van ongeveer een uur door Phare Ponleu Selpak, wat Helderheid van de Kunst betekent. Phare is een non-profit organisatie in Battambang gesticht in 1994 door acht jonge Cambodjanen, die waren teruggekeerd uit de vluchtelingenkampen aan de Thaise grens, met als doel het laten herleven van de cultuur, die in de tijd van de Rode Khmer verloren was gegaan. De voorstellingen variëren met de tijd van het jaar en geven een mooi beeld van traditie zowel als van het moderne leven in Cambodja.

 

Dag 06 : Battambang.

De chauffeur haalt u deze ochtend op uit het hotel en brengt u naar Battambang. Na aankomst heeft u het reterende deel van de dag ter vrij besteding. U kunt rondwandelen en de omgeving verkennen. Een bezoek aan de avondmarkt met veel kleine restaurants is zeer de moeite waard.  Op de markt is verder zeer veel te zien en te koop. Een prima plek voor de aanschaf van kunstnijverheid en souvenirs.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Bambu in Battambang op basis van een superior kamer. 

 

Dag 07 : Battambang.

Deze hele dag wordt besteed aan het Cambodjaanse platteland. U maakt onder andere kennis met de Bamboe treinen, die door de bevolking worden gebruikt als transportmiddel over een enkel spoor. Als twee treinen elkaar tegemoet komen wordt één uit elkaar gehaald om de andere t e laten passeren. U bezoekt verschillende traditionele dorpen, waar u veel opsteekt over de lokale gewoontes. De lunch onderweg is inbegrepen. U maakt kennis met de zogenaamde Killig Caves in de heuvel van Phnom Sampeau. Op de heuvel staan enige kleine tempels, maar de grotten zelf getuigen van de gruwelijkheden die hier door de Rode Khmer zijn aangericht. Rond zonsondergang arriveert u bij de tempel Ek Phrom, waar zelden toeristen komen. In het licht van de ondergaande zon komen hier vele vleermuizen tevoorschijn op insecten jacht. Aan het begin van de avond keert u terug naar het hotel.

 

Dag 08 : Phnom Penh.

Vroeg vertrek voor een lange autorit naar Phnom Penh. De totale afstand is 290 kilometer en de rit neemt ongeveer 6 uur echte rijtijd in beslag. De lunch onderweg is inbegrepen. Onderweg wordt gestopt in Udong, de hoofdstad van Cambodja vanaf de vroege 17de eeuw tot 1866, toen de hoofdstad werd verplaatst naar Phnom Penh. In Udong liggen verschillende tempels en Stupa`s verdeeld over drie heuvels. Van hier is het uitzicht over het omringende landschap indrukwekkend. Aan het laatste deel van de route naar de huidige hoofdstad liggen verscheidene dorpjes, die zijn hier gespecialiseerd in zilverwerk. Aan het eind van de middag bereikt u Phnom Penh.

4 nachten verblijft u in het zeer comfortabele hotel Raffle Le Royal in Phnom Penh  op basis van een state room poolview kamer. 

 

Dag 09 : Phnom Penh.

Vandaag verkent u Phnom Penh met een fietstaxi. Phnom Penh ligt bij de uitstroom van het Tonle Sap meer in de Mekong rivier. U bezoekt de tempel Wat Phnom met haar veertiende-eeuwse Stupa en kleine pagode.  Langs de oever van de Tonle Sap rijdt u naar het Koninklijk paleis en de zilverpagode.  Hierna wordt het Nationale museum bezocht met haar grote collectie van Khmer beelden en kunstwerken van Angkor. De lunch in de stad is inbegrepen.

In de middag rijdt u naar de Tuol Sleng. Deze gevangenis uit de tijd van de Rode Khmer is gehuisvest in een school gebouw. Hier ziet u de gruwelijkheden, die plaatsvonden tijdens het schrikbewind van de rode Khmer onder leiding van Pol Pot en de zijnen. Hoewel deze confrontatie niet prettig zal zijn, maakt het toch duidelijk wat hier in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft plaats gevonden. Na dit bezoek rijdt u ook naar een plaats genaamd Choeng Ek, gelegen even buiten de stad, welke bekend staat als de Killing Fields.  

 

Dag 10 : Phnom Penh.

Deze dag bezoekt u Koh Dach of zijden eiland in de grote Mekong rivier. Op een half uur rijden en bij een klooster even buiten Phnom Penh vaart u met een klein veerboot naar het eiland. Op het eiland wordt u over rustige landwegen rondgereden met een Tuk Tuk. De bewoners van de dorpjes hier zien slechts af en toe toeristen en zijn daarom blij verrast u te zien. Zij laten u graag kennismaken met hun dagelijks bezigheden als het weven van traditionele stoffen. Een eenvoudige lunch aan het strand is deze dag inbegrepen. Hier kunt u ook zwemmen in de rivier. Na de lunch vaart u terug naar de vaste wal en wordt u weer teruggebracht naar het hotel.

 

Dag 11 : Phnom Penh.

Gehele dag ter vrij besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

 

Dag 12 : Phnom Penh.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

====================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Cambodja zijn Siem Reap bij Ankor of de hoofdstad Phnom Penh. Het is daarnaast mogelijk een reis door Cambodja te laten aansluiten op een rondreis door Laos. Zie hiervoor onze individuele programma voor Laos. Tevens is het mogelijk vanuit Bangkok in Thailand over de weg via Poipet en Sisophon naar Cambodja te rijden. U wordt dan vanuit Thailand door onze Thaise chauffeur naar de grens gebracht en aan de Cambodjaanse kant opgevangen door onze Cambodjaanse chauffeur.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Cambodja op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt   

 

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000