Cambodja Cruises Tonle Sap.

 

3 dagen rivier cruise van Phnom Penh naar Siem Reap : Reis Cambodja 04.

 

3 dagen rivier cruise van Phnom Penh naar Siem Reap.

( Reis : Cambodja 04 )

 

Dag 01 : Phnom Penh – Kompong Tralach.

Uw drie daagse rivier cruise over de Tonle Sap vertrekt vanaf de haven pier van Phnom Penh. Allereerst vaart u naar Koh Chen, het zogenaamde Chinese eiland. De bewoners zijn gespecialiseerd in het smeden van koperen en zilveren sierwerk, vaak gebruik bij traditionele ceremonies en huwelijksplechtigheden. In de verte kunt u de silhouetten zien van de koninklijke stupa`s op de heuvels van de oude hoofdstad Udong. Hierna vaart u door naar het dorp Kompong Tralach, waar de boot voor anker gaat voor de nacht. 

2 nachten verblijft u op de Cruise boot op basis van een Main Cabin.  ( zie ook onderaan )

 

Dag 02 : Kompong Chhnang.

Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door het dorp en ziet u onder andere de mooie Boeddhistische Vihara. U maakt hier een mooie wandeling naar de tempel langs de rivier en vervolgens tussen de rijstvelden. Na het beoek aan de tempel keert u terug naar de boot voor de lunch. Tijdens het eten vaart de boot langzaam door naar Kompong Chhnang, een van de grootste vissersplaatsen aan de Tonle Sap, en bekend vanwege haar viskwekerijen, haar pottenbakkerijen en vanwege de Thnot tree. Uit het sap van deze palm wordt een crèmekleurige suiker gewonnen, die wordt verwerkt in cake en in palm wijn. Na een bezoek aan Kompong Chhnang vaart de boot richting het grote Tonle Sap meer. Aan het begin van het meer ankert de boor voor de nacht.

 

Dag 03 : Siem Reap.

Deze dag vaart u over het grote Tonle Sap meer.  In de loop van de middag eindigt uw riviercruise bij de stad Siem Reap, de stad van Angkor. De route over het meer, het programma van de dag en de aankomsttijd in Siem Reap kunnen variëren en zijn afhankelijk van het waterpeil in het Tonle Sap meer.

 

Belangrijk om te weten :

 

U vaart met de rivierboot RV Toum Tiou II. Dit is een omgebouwde en voor toeristen ingerichte rivierboot. Aan boord is een open lounge met zijn zitjes. Alle maaltijden zijn aan boord en inbegrepen. Alle 2 persoonshutten beschikken over airconditioning, een kledingkast, een kluisje en een kleine privé badkamer met toilet en douche en. Er zijn twee hut types aan boord : Het bovenstaande arrangement gaat uit van Main Cabin.  Tegen een toeslag kunt u ook verblijven in Upper Cabin. Deze zijn wat ruimer en liggen op het bovenste dek. Kinderen tot en met 4 jaar verblijven kosteloos, indien zij verblijven in de hut van de ouders. Kinderen van 5 jaar tot en met 11 jaar krijgen 30% korting.

Deze rivier cruise kan worden opgenomen in een rondreis Cambodja naar keuze. De meest eenvoudige combinatie is enkele dagen hotel in Phnom Penh en enkele dagen hotel in Siem Reap, vooraf en na afloop. Transfers vanaf het vliegveld of vanaf het hotel in Phnom Penh naar de pier van Phnom Penh en vanaf de boot naar het hotel of naar het vliegveld van Siem Reap zijn in dan inbegrepen. Deze cruise kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt. Vraagt u ons naar afvaartdagen van deze cruise en de mogelijkheden van combinaties met een Cambodja rondreis.

 

====================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Cambodja zijn Siem Reap bij Ankor of de hoofdstad Phnom Penh. Het is daarnaast mogelijk een reis door Cambodja te laten aansluiten op een rondreis door Laos. Zie hiervoor onze individuele programma voor Laos. Tevens is het mogelijk vanuit Bangkok in Thailand over de weg via Poipet en Sisophon naar Cambodja te rijden. U wordt dan vanuit Thailand door onze Thaise chauffeur naar de grens gebracht en aan de Cambodjaanse kant opgevangen door onze Cambodjaanse chauffeur.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Cambodja op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt    

 

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000