AVONTUURLIJKE RONDREIZEN CAMBODJA.

 

12 dagen individuele avontuurlijke rondreis Cambodja : Reis Cambodja 02.

De culturele hoogtepunten in combinatie met fietstochten en trektochten in Moundulkiri, Ratanakiri en het Kalai regenwoud

 

12 dagen individuele avontuurlijke rondreis Cambodja.

( Reis : Cambodja 02 )

 

Dag 01 : Phnom Penh.

Aankomst op het internationale vliegveld van Phnom Penh. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. De  verdere dag is geheel ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in hotel Sofitel Phnom Penh Phokeethra in Phnom Penh op basis van een superior kamer.

 

Dag 02 : Phnom Penh.

De dag begint met een wandeling over enkele van de vele markten van de stad. Phnom Penh ligt bij de uitstroom van het Tonle Sap meer in de Mekong rivier. De gids laat u kennis maken met de traditionele keuken van Cambodja. U kunt een typische Mi soep proberen in een van de kleine restaurants of proeven van het exotische fruit, dat overal uitgestald ligt. Tussendoor loopt u langs de oude koloniale huizen van het stadscentrum. Langs de oever van de Tonle Sap rijdt u naar het Koninklijk paleis en de zilverpagode.  Hierna wordt het Nationale museum bezocht met haar grote collectie van Khmer beelden en kunstwerken van Angkor. In de middag rijdt u naar de Tuol Sleng. Deze gevangenis uit de tijd van de Rode Khmer is gehuisvest in een school gebouw. Hier ziet u de gruwelijkheden, die plaatsvonden tijdens het schrikbewind van de rode Khmer onder leiding van Pol Pot en de zijnen. Hoewel deze confrontatie niet prettig zal zijn, maakt het toch duidelijk wat hier in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft plaats gevonden. Na dit bezoek rijdt u ook naar een plaats genaamd Choeng Ek, gelegen even buiten de stad, welke bekend staat als de Killing Fields.  

 

Dag 03 : Kratie.

Na een vroeg ontbijt verlaat u de hoofdstad en rijdt u naar het noordoosten door een landelijke omgeving naar Kompong Cham op de westoever van de Mekong rivier. Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan de Hindoeïstische Brahma tempelcomplex van Norkor Bachey gebouwd in de 11de  eeuw na Christus. Hierna rijdt u door naar de plaats Kratie. De totale rijtijd vandaag bedraagt ongeveer 4 uur.  De provincie plaats Kratie was vroeger alleen per boot bereikbaar. Nu is er een goede wegverbinding naar de grens met Laos. Hierdoor is dit stadje een belangrijk knooppunt geworden voor de handel en voor het toerisme.  

2 nachten verblijft u in hotel Le Tonle in Kratie op basis van een Deluxe kamer.

 

Dag 04 : Moundulkiri.

Deze ochtend maakt u een mooie fietstocht langs de oever van de Mekong rivier. De chauffeur brengt u eerst naar de plaats Koh Trong, vanwaar u naar het dorp Koh Rong vaart, waar de fietstocht begint. Tijdens deze rustige fietstocht krijgt u een heel goede indruk van het plattelandsleven langs de oever van de rivier. Onderweg passeert u ook enkele kleine tempels en drijvende dorpen van Vietnamezen. De lunch onderweg is inbegrepen. Na de fietstocht wordt u teruggebracht naar het hotel in Kratie. Aansluitend verlaat u Kratie weer en rijdt naar Moundulkiri.

2 nachten verblijft u in Nature Lodge in het Moundulkiri gebied op basis van een Bungalow kamer.

 

Dag 05 : Moundulkiri.

Vandaag bezoekt u het Elephant Valley Project van Moundulkiri. Er worden momenteel negen olifanten opgevangen in dit project. De gehele dag leert u over het project en de bescherming van de olifanten en bent u aanwezig bij het wassen en voeren. Het is niet toegestaan een rit te maken op de rug van een olifant. De lunch is inbegrepen. Na afloop rijdt u naar de Bou Sra waterval, een van de mooiste van Cambodja. U bevindt zich hier op minder dan 10 kilometer van de grens met Vietnam. In de buurt maakt u een wandeling door een dorp van het zeer gastvrije Pnong volk, een van de etnische minderheden in Cambodja. Er is een mogelijkheid om te zwemmen alvorens u terugkeert naar de Lodge.

 

Dag 06 : Ratanakiri.

Vroeg vertrek voor de autorit naar de noordelijk gelegen provinci Ratanakiri. Houdt onderweg uw zwemspullen bij de hand voor een bad bij de 12 meter hoge Kachang waterval, gelegen op het punt waar de rivier Kontung uitstroomt in de Sren Pok rivier. Bij de waterval kan ook een mooie wandeling worden gemaakt door de prachtige natuur. Vervolgens rijdt u naar het Yeak Loam meer, gevormd door een vulkanische eruptie 4000 jaar geleden. Rond het meer loopt een voetpad van 2500 meter. Aan dat pad ligt een klein museum met lokale volkskunst. In de loop van de middag arriveert u bij de Lodge.

Overnachting in het Tree Top Eco Lodge in Ratanakiri op basis van een standaard kamer.

 

Dag 07 : Ratanakiri.

Vroeg in de morgen wordt u opgehaald door de speciale begeleiders van de trektocht door het Kalai regenwoud. Het startpunt van de tweedaagse trektocht is het dorp Kalai van het Kreung volk. Deze trektocht is relatief eenvoudig te doen als u beschikt over een goede gezondheid en wandelervaring door bos en over ongebaande paden.

U doorwaad onderweg enkele malen een smalle kreek. Er wordt onderweg regelmatig getopt om uit te rusten, foto`s te maken en wat te drinken. Tijdens deze wandeling kunt u nog de volstrekte ongereptheid ervaren van het uitgestrekte en dichtbegroeide tropisch regenwoud met haar grote diversiteit aan bomen en planten en het geluid van insecten en wilde dieren. De Lunch en het avondeten bij het kampvuur zijn deze dag inbegrepen.

N.B. : Neemt u tijdens deze trektocht uitsluitend mee, wat u onderweg nodig heeft. Een deel daarvan kan worden meegenomen door de begeleiders. Neemt u zelf voor een kleine dag rugzak  mee voor de benodigdheden tijdens de wandeling. Wij adviseren u daar nog verder over. Overige bagage kan achterblijven in de auto bij de chauffeur.

U brengt de nacht door in een tent dicht bij een rivier met kleine stroomversnellingen. Het water is hier diep genoeg voor een veilige zwempartij. 

 

Dag 08 : Stung Treng. 

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en loopt u langs een andere route terug naar het startpunt. Daar eingidt de tocht rond 13.00 uur. Vervolgens rijdt u in ongeveer 4 uur verder richting de Laotiaanse grens naar de plaats Stung Treng.

Overnachting in hotel Le Tonle in Stung Treng op basis van een deluxe kamer.

 

Dag 09 : Siem Reap.

Na het ontbijt begint u aan een Kajaktocht door de Wetlands van Ramsar. Dit gebied is de woonplaats van talloze vogelsoorten. Er wordt gestopt bij een strandje waar u kunt zwemmen of een fietstocht maken naar de tempel Wat Postierei Ratanakram en u bezoekt hier een traditioneel Laotiaans dorp. Na de Kajaktocht rijdt u in ongeveer 5 uur naar Siem Reap, waar u aan het eind van de middag aankomt. De dag kan worden afsloten met een wandeling over de levendige avondmarkt.

3 nachten verblijft u in het Victoria Angkor Resort in Siem Reap op basis van een superior kamer.

 

Dag 10 : Siem Reap.

Deze dag maakt u een eerste verkenning door het gebied rond Angkor met een Quad ATV. In tweeënhalf uur legt u ongeveer 45 kilometer af door de landelijke omgeving. Hierna keert u terug naar het Resort.

Aan het begin van de middag rijdt u naar tempel Banteay Srey. Jarenlang was deze omgeving verboden gebied voor buitenlanders, vanwege de afgelegen ligging en de aanwezigheid van Rode Khmer milities. Deze tempel is gewijd aan de Hindoe god Shiwa en in de roze kalkstenenzijn veruit de mooiste reliëfs uitgehakt van heel Angkor. De lunch is ook deze dag inbegrepen.

 

Dag 11 : Siem Reap.

Op de fiets over rustige binnenwegen en door kleine dorpen rijdt u vandaag naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Angkor. U ziet de Angkor Wat, de grootste bezienswaardigheid van Angkor. Deze Hindoeïstische dodentempel werd gebouwd voor koning Suryavarman II , welke heerste van 1112 tot 1152 na Christus. Of u hier voor de eerste komt of al vaker geweest bent, Angkor maakt iedere keer weer een overweldigende indruk door het formaat en door de grote hoeveelheid, zeer gedetailleerde reliëfs. U rijdt verder naar de antieke stad Angkor Thom, aan het eind van de 12 eeuw gesticht door koning Jayavarman VII. Dit gefortificeerde en door een gracht en muren met toegangspoorten omgeven complex strekt zich uit over een oppervlakte van 10 vierkante kilometer. U vindt hier bouwwerken uit de Boeddhistische en uit de Hindoeïstische periode. Hier bezichtigt u de goed bewaarde zuidelijke poort en de tempels van Baphoun en Phimean Akas, het olifanten terras en het terras van de Lepra koning. De tempel van Bayon is veruit het meest beroemd en een tweede hoogtepunt van uw bezoek aan deze wereldwonderen. Aan het eind van de middag bezoekt u Ta Phrom. Deze door planten en bomen overgroeide tempel is zeer fotogeniek en biedt een heel bijzondere ambiance. Fietsend langs de Siem Reap rivier keert u hierna weer terug naar het hotel.

 

Dag 12 : Siem Reap.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

====================================================================================

     

CARDAMOM NATIONAL PARK :

Nieuw in ons programma is een verblijf van 2 of 3 nachten in het Nationale park Cardamom. Dit beschermde gebied ligt aan de zuidkust van Cambodja, ten westen van Sihanoukville en is rijk aan vogels en klein wild. U overnacht in het park in een luxe Safari tent en maakt vanuit het kamp korte trektochten door het park onder leiding van een ranger. U bereikt het park vanuit Phnom Penh of vanuit Sihanoukville of vanuit Thailand. Cardamom laat zich uitstkend combineren met een verblijf aan het strand of een rondreis langs de zuidkust.    Vraagt  u ons naar de mogelijkheden en naar een complete offerte.

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Cambodja zijn Siem Reap bij Ankor of de hoofdstad Phnom Penh. Het is daarnaast mogelijk een reis door Cambodja te laten aansluiten op een rondreis door Laos. Zie hiervoor onze individuele programma voor Laos. Tevens is het mogelijk vanuit Bangkok in Thailand over de weg via Poipet en Sisophon naar Cambodja te rijden. U wordt dan vanuit Thailand door onze Thaise chauffeur naar de grens gebracht en aan de Cambodjaanse kant opgevangen door onze Cambodjaanse chauffeur.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Cambodja op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt   

 

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000