Rondreis tot 1 week
Culturele rondreis
Natuur rondreis

Rondreis tot 2 weken
Heel Cambodja
Combinatie met Laos
Combinatie met Vietnam

Avontuurlijk
Tonle Sap

Cruises
Tonle Sap

Seizoenen

Hotels
Phnom Penh
Siem Raep / Angkor
Noord Cambodja
Zuid Cambodja
Strand

Seizoenen
Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

Cambodja

Cambodja grenst in het westen en noordwesten aan Thailand, in het noord oosten aan Laos, in het oosten en zuidoosten aan Vietnam en in het zuid westen aan de Golf van Thailand. Het land wordt doorsneden door de grote Mekong rivier, maar de ze heeft haar Delta in Vietnam. De kuststrook wordt voor een belangrijk deel gevormd door een gebergte, dat voor een direct toegang tot de zee maar weinig ruimte overlaat. De hoofdstad Phnom Penh ligt in het midden van het land.
Ver ten westen van de Mekong rivier ligt het grote meer Tonle Sap, dat wordt gevoed door kleinere rivieren, maar wel via een smallere waterloop uitstroomt naar de grote Mekong.
Aan de noordoever van de Tonle Sap liggen de grote stad Siem Reap en de grote tempelcomplexen van Angkor.

Cambodja heeft een bewogen geschiedenis die volgende archeologen terug gaat tot ruim 4000 jaar voor christus.
Deze geschiedenis wordt eeuwen gedomineerd door de Khmer, die vanaf de vijfde eeuw voor christus geleidelijk de Hindoe Boeddhistische cultuur overnamen vanuit India. In de negende eeuw van onze jaartelling stichtten de Khmer een groot rijk in de omgeving van de huidige plaats Siem Reap. Het rijk Angkor, wat stad betekent in het Khmer, heerste al snel  over een aanzienlijk deel van het vasteland van Zuid Oost Azië. Rond hun hoofdstad bouwden op een volgende koningen grote hindoeïstische en later Boeddhistische tempelcomplexen. Koning Suryavarman II bouwde de spectaculaire Angkor Wat, die diende als astronomisch observatorium, graftombe en monument voor de Hindoe god Vishnu.Zijn opvolgers bouwden de ommuurde stad Angkor Thom en de grote Bayon tempel.
Dit alles resulteerde in een van de meest imposante tempel complexen te wereld.
In de veertiende eeuw veranderde religie is een meer ingetogen versie en  kwam een eind aan de bouwlust en de grote rijken. De Khmer voerden vele oorlogen met hun aardsvijanden de Siamezen en de overname van grote grondstukken in de Mekong delta door de Vietnamezen.
Aan het eind van de negentiende eeuw bereikte de Fransen vanuit Vietnam Cambodja en namen het land op in hun koloniale rijk. De fransen deden niet veel aan de verheffing van de Khmer, maar begonnen wel aan onderzoek en restauratie van de oude tempel complexen. De door de Fransen op de troon gezette prins Norodom Sihanouk gooide na de tweede wereld oorlog en de terugkeer van de Fransen na de Japans de bezetting, in 1952 de Fransen het land weer uit.
Nadat in 1968 de Vietnam oorlog was overgeslagen naar Cambodja en een bloedige strijd was ontstaan tussen verschillende partijen werd het land overgenomen door de Rode Khmer onder leiding van de beruchte Pol Pot.
De zogenaamde Killing fields en de martel gevangenis Tuol Sleng, het tegenwoordig genocide museum in Phnom Penh herinneren aan deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Cambodja die eindigde in 1979met de verdrijving van Pol Pot door de Vietnamezen en de terugkeer van Norodom Sihanouk. 

Rondreizen Cambodja :

Een bezoek aan Cambodja is een bezoek aan Siem Reap en de oudheden van Angkor, die verspreid liggen in de wijde omgeving. Buiten de zeer druk bezochte hoofdtempels vindt u hier nog vele veel minder toeristische bezienswaardigheden en stille plekjes.

De hoofdstad Phnom Penh ligt op een strategische plek, waar de Tonle Sap uitstroomt in de Mekong rivier en is tegenwoordig een bruisende stad met een imposant koninklijk paleis, veel Boeddhistische tempels en koninklijk park en veel koloniale gebouwen uit de Franse tijd.
Als u er tegen kunt, is ook een bezoek aan Tuol Sleng is absolute must.

Een rondreis Cambodja bestaat uit de combinatie Phnom Penh en Siem Reap / Angkor.
Vanuit Siem Reap kunt u ook  een van de drijvende dorpen bezoeken, waarvan Chong Kneas het mooiste, maar ook het meest toeristische is. 

Bijzonder de moeite waard is een korte boottocht over het Tonle Sap of een cruise met een rivierboot over de Tonle Sap naar Phnom Penh.

Avontuurlijk :

De weide omgeving van het meer Tonle Sap en met name het Prek Toal reservaat is een van `s werelds grote Wetlands en het belangrijkste broedgebied voor grote watervogels van Zuid Oost Azië.

Noord Cambodja biedt de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het lange tijd omstreden Prasat Preah Vihear tempelcomplex bij de grens met Thailand of aan de zeer landelijk gelegen tempels van Koh Ker en Sambor Prei Kuk.

Meerdaagse trektochten te voet zijn in Cambodja nog steeds gevaarlijk, vanwege de nog overal verspreid liggende oude landmijnen. Gaat u altijd begeleid en vraagt u ons daarvoor naar de mogelijkheden.

In Zuid Cambodja kunt  u  natuurwandelingen maken in het Cardamom gebergte en in verschillende Nationale parken. Deze zijn goed te combineren met een verblijf aan een van de vele witte stranden rond Sihanouville. 

Strandverblijf :

De zuidkust van Cambodja ligt ingeklemd tussen Thailand en Vietnam en is relatief kort, hemelsbreed een kleine 200 kilometer. De belangrijkste badplaats is Sihanoukville. De kleine eilanden voor de kust zijn zeer geschikt om te snorkelen en te duiken.