12 daagse sportieve rondreis Bali.

( Reis : Bali 14 )

 

Dag 01 : Sanur.

Aankomst op het internationale vliegveld van Bali. Aansluitend volgt de transfer van ongeveer 20 minuten naar het hotel in Sanur. De verdere dag is ter vrij besteding.

2 nachten in het Parigata Resort in Sanur. Dit hotel ligt in een grote tuin aan het brede koraalzandstrand van Sanur en beschikt over een zwembad en een goed restaurant.  (☼☼☼☼)

Sanur is een levendig plaats. Direct buiten het hotel vindt u een groot aantal winkeltjes en kleine restaurants.

Een uitstekende plek om even te acclimatiseren en te wennen aan de tijd en temperatuur.

 

Dag 02 : Sanur.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Ubud.

Na het ontbijt wordt u per auto naar het hotel in Ubud gebracht. Deze rit duurt ongeveer anderhalf uur.

4 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Champlung Sari in Ubud. Dit hotel ligt in het gezellige centrum van Ubud en op loopafstand van alle winkeltjes en restaurants. Ondanks de centrale ligging heeft het hotel een grote rustige binnentuin met zwembad.  (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding. In de directe omgeving kunt u wandelingen maken door kleine traditionele dorpen en langs de fraai aangelegde rijstvelden. `s Avond is de plaats bijzonder levendig en gezellig.

 

Dag 05 : Ubud.

Rafting : Om ongeveer 08.00 uur wordt u van het hotel opgehaald voor een 13 kilometer lange wildwater Rafting tocht over de Ayu rivier. U peddelt gedurende 2 uur over 25 stroomversnellingen en langs talloze watervalletjes en grotten en door smalle kloven bedekt met varens. Gedurende deze tocht krijgt u een prachtig beeld van de wilde natuur van Bali. U wordt voorzien van River Dry Bags voor uw camera. Na afloop van de tocht kunt u zich verkleden en douchen en wordt de lunch is inbegrepen en wordt gebruikt in het uitstekende Bali Garden Restaurant aan de oever van de rivier. Na de lunch wordt u weer teruggebracht naar het hotel in Ubud. Deze tocht is spectaculair, maar niet moeilijk te doen en geschikt voor alle leeftijden.

 

Dag 06 : Ubud.

Mountainbike tocht Batur Trail : Om ongeveer 08.00 uur wordt u van het hotel opgehaald voor de Mountain Bike tocht Batur Trail. Voor u aan de tocht begint krijgt u een lichte snack op de rand van de Caldera van de Batur vulkaan. U wordt voorzien van fietshelm en handschoenen en de auto met drankjes en koude handdoeken is, gedurende de tocht, nooit ver uit de buurt. Op nieuwe, goed onderhouden, lichtgewicht fietsen daalt u, van een hoogte van ongeveer 1600 meter, af naar Ubud. Tot slot wordt nog een welverdiende lunch gebruikt, waarna de auto u terugbrengt naar uw hotel.

 

Dag 07 : Pemutaran.

Na het ontbijt wordt u per auto naar het hotel in Pemutaran gebracht. Deze rit gaat dwars over het eiland langs het Bratan meer en duurt ongeveer twee uur. Onderweg kunnen foto stops gemaakt worden en u ziet ook gegarandeerd wilde apen.

Pemutaran is een kleine, zeer rustige plaats, aan de noordwestkust van Bali en aan de rand van het West Bali National Park. Dit is een van de mooiste snorkelplekken van het eiland. Een facultatieve boottocht naar het eiland Menjangan is daarvoor zeer aantrekkelijk. ( niet inbegrepen ) Vanuit het hotel kunt u ook wandelen en tochten  maken met paardenkoets of fiets.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Taman Sari in de plaats Pemutaran. Het hotel ligt in de kleine plaats Pemutaran aan de noordwestkust van Bali en zeer rustig aan de rand van het West Bali National Park. De kamers zijn in karakteristieke Balinese stijl en liggen in een grote tuin met zwembad, grenzend aan het smalle vulkanische strand. (☼☼☼☼)

 

Dag 08 : Pemutaran.

Gedurende de ochtend maakt u een begeleide fietstocht door het achterland van Pemutaran en langs de rand van het West Bali Nationale park. De middag is ter vrije besteding

 

Dag 09 : Pemutaran.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 10 : Candi Dasa.

Na het ontbijt maakt u een excursie die begint in Pemutaran en eindigt in Candi Dasa, aan de zuidoost kust van Bali. Deze rit gaat weer dwars over het eiland, maar nu via Singaraja en langs een zeer sepctaculaire weg omhoog naar het Batur meer. Onderweg bezoekt u Besakih, de grote moeder tempel van Bali en het antieke paleis van Klungkung. De lunch onder weg is inbegrepen.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Rama Candi Dasa in de plaats Candi Dasa op basis van een superior kamer. Dit hotel ligt aan de rotsachtige zuidoost kust van Bali en heeft zelf een besloten, klein zandstrand. Het centrum van de plaats met winkeltjes en kleine restaurants ligt op loopafstand. (☼☼☼☼)

 

Dag 11 : Candi Dasa.

Gehele dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u wandelingen maken in de omgeving of met een taxi een bezoek brengen aan het traditionele dorp Tenganan op 7 kilometer ten noordwesten van Candi Dasa of aan het drijvende paleis Puri Taman Ujung op 10 kilometer ten oosten van Candi Dasa. Fietsen zijn te huur in het hotel.

 

Dag 12 : Candi Dasa.

Na het ontbijt eindigt dit programma.

 

N.B. :

U kunt op dit programma een programma Lombok laten aansluiten. Vanuit Padang Bai, niet ver van Vcandi Dasa vaart de snelle veerboot in ruim 2 uur naar Gili Trawangan en naar de vaste wal van Lombok. Zie hiervoor onze programma`s Lombok.

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

3 x lunch.

Alle genoemde transfers.

Alle genoemde excursies. 

Entreegelden tijdens de excursies.

Busje met airco en Engels sprekende chauffeur gedurende transfers en excursies.

Engels sprekende gids tijdens de excursies.

Rafting uitrusting.

Huurfietsen tijdens de fietstochten. 

Lokale hotel belastingen.

Eventuele seizoen toeslagen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Entreegelden op Lombok.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië. ( verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld : US $ 35,- per visum )

Luchthaven vertrekbelasting ( Ter plaatse door u te voldoen ) :

 

Hotel accommodatie :

Het is van belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

 ! = speciaal aanbevolen door Tabula Rasa Travel.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Belangrijk om te weten :

Vanuit Europa vliegt u met meerdere internationale luchtvaartmaatschappijen naar Bali. Vanaf Java bereikt u Bali met de autoveerboot vanuit de haven van Banyuwangi op de oostkust van Java in slechts een half uur varen de haven van Gilimanuk op de westkust van Bali. Heeft u bij ons een rondreis met de auto over Java geboekt, dan brengen de chauffeur en de gids van Java u tot aan het eerste hotel op Bali. Vanaf de haven van Gilimanuk kunt u vervolgens in uw reis voor de route kiezen langs de zuidkust en direct naar de badplaatsen van Zuid Bali of u kunt u ook eerst naar de noordkust laten rijden voor een aantal dagen, naar keuze, aan de rustige noordkant van het eiland met aansluitend een fraaie rit door het midden naar Ubud en verder naar de zuidkust. Voor een rondreis over Bali is dat laatste een aanbevolen mogelijkheid. U eindigt uw reis dan op korte rijafstand van het vliegveld bij de hoofdstad Denpasar. Er zijn vele binnenlandse vluchtverbindingen met Java, waarvan die met Jakarta, Yogyakarta en Surabaya de belangrijkste zijn. Tevens kunt u vanuit Bali rechtstreeks vliegen naar Makassar op Zuid Sulawesi, naar Jayapura op de noordkust van Papua en naar de eilanden Lombok, Sumbawa, Flores en Sumba.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden en over de hotel keuze voor uw verblijf aan het strand.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000