9 dagen individuele rondreis Bali.

( Reis Bali : 23 )

 

Dag 01 : Sanur.

Aankomst op het vliegveld van Bali. Aansluitend volgt de transfer van ongeveer 20 minuten naar het hotel in Sanur. De verder dag is ter vrije besteding.

Overnachting in hotel Puri Santrian in Sanur. Dit hotel ligt in een grote tuin, direct aan het brede koraalzandstrand van Sanur en beschikt over twee zwembaden en een goed restaurant.  (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Pemutaran.

U rijdt deze dag midden over het eiland langs drie kleine meren, Bratan, Buyan en Tamblingan. Onderweg ziet u zeker wilde apen aan de kant van de weg. U maakt een wandeling over de markt van Bedugul, om pinda`s en bananen te kopen voor de apen, bezoekt de bekende zeer fotogeniek tempel Pura Ulun Danu aan het Bratanmeer en rijdt vandaar door een landelijke en nog zeer authentiek deel van Bali verder naar de noordkust bij Seririt. De lunch onderweg is inbegrepen. De dag eindigt, verder naar het westen, aan de noordkust in de plaats Pemutaran.   

Pemutaran is een kleine, zeer rustige plaats, aan de noordwestkust van Bali en aan de rand van het West Bali National Park. Dit is een van de mooiste snorkelplekken van het eiland. Een facultatieve boottocht naar het eiland Menjangan is daarvoor zeer aantrekkelijk. (niet inbegrepen) Vanuit het hotel kunt u ook wandelen, een tocht maken met een paardenkoets of fietsen.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Taman Sari Resort in de plaats Pemutaran op basis van een Deluxe Bungalow met tuinzicht. Het hotel ligt in de kleine plaats Pemutaran aan de noordwestkust van Bali en zeer rustig aan de rand van het West Bali National Park. De kamers zijn in karakteristieke Balinese stijl en liggen in een grote tuin met zwembad, grenzend aan het smalle vulkanische strand. Bij het hotel is een watersport en duikcentrum. (☼☼☼☼)

 

Dag 03 : Pemutaran.

Gehele dag ter vrije besteding. In de directe omgeving kunt u wandelingen maken door het boerenland en kleine traditionele dorpen.

 

Dag 04 : Pemutaran.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 05 : Candi Dasa.

De dag begint met een autorit langs de noordkust naar de grote plaats Singaraja. Even voorbij Singaraja rijdt u vervolgens over een zeer spectaculaire weg met veel haarspeldbochten hoog de bergen in naar het centrale deel van het eiland en naar het grote kratermeer van de vulkaan Batur. Op weg naar boven kunt u ook genieten van een prachtige terugblik op de noordkust en bij helder is het mogelijk tot aan Lombok en Sumbawa te kijken. Het culturele hoogtepunt van de dag is het bezoek aan de grote moeder tempel van Bali, Besakih. De lunch is deze dag inbegrepen.  In de loop van de middag arriveert u bij het hotel in Candi Dasa.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Rama Candi Dasa in de plaats Candi Dasa. Dit hotel ligt aan de rotsachtige zuidoost kust van Bali en heeft zelf een besloten, klein zandstrand. Het centrum van de plaats met winkeltjes en kleine restaurants ligt op loopafstand. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Candi Dasa.

Gehele dag ter vrij besteding. U beschikt deze dag niet over auto, chauffeur en gids. Op eigen gelegenheid kunt u wandelingen maken in de omgeving of met een taxi een bezoek brengen aan de watertuin Tirta Ayu of aan het drijvende paleis Puri Taman Ujung op 10 kilometer ten oosten van Candi Dasa. Fietsen zijn te huur in het hotel.

 

Dag 07 : Ubud.

Na een bezoek aan de schilderachtige vissersplaats Padang Bai maakt u een wandeling door het bijzondere dorp Tenganan van de oer Balinezen, de Bali Aga. De bewoners wonen hier nog met hele families bij elkaar in de traditionele, lange gerekte huizen. Zij zijn tevens zeer bekend vanwege hun kunstnijverheid en in het bijzonder de fabricage van de zeldzame dubbele Ikat. In de stad Klungkung ziet u de restanten van het paleis van de koningen van Klungkung met de zogenaamde drijvende troonzaal en rechtszaal. Tot slot brengt u een bezoek aan het antieke badhuis Goa Gajah, de zogenaamde olifanten grot. De dag eindigt aan het begin van de middag bij het hotel in Ubud.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Plataran op basis van een superior kamer. Dit is een  nieuw hotel, gelegen in het centrum van Ubud en op loopafstand van de winkels en restaurants.  (☼☼☼☼ ! )

 

Dag 08 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt vanuit Ubud prachtig wandelen en fietsen in de landelijke omgeving, door kleine dorpen en langs prachtige rijstvelden. U beschikt deze dag niet over auto, chauffeur en gids.

 

Dag 09 : Ubud.

Transfer ruim anderhalf uur van het hotel in Ubud naar uw hotel in het zuiden van Bali of naar het vliegveld.

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

2 x lunch.

Alle genoemde transfers.

Alle genoemde excursies.

Busje met airco en chauffeur tijdens de excursies. 

Engels of Nederlands sprekende gids tijdens de excursies

Entreegelden tijdens de excursies.

Lokale hotel belastingen.

Eventuele seizoen toeslagen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië.

Luchthaven vertrekbelasting.

 

 

Belangrijk om te weten :

Vanuit Europa vliegt u met meerdere internationale luchtvaartmaatschappijen naar Bali. Vanaf Java bereikt u Bali met de autoveerboot vanuit de haven van Banyuwangi op de oostkust van Java in slechts een half uur varen de haven van Gilimanuk op de westkust van Bali. Heeft u bij ons een rondreis met de auto over Java geboekt, dan brengen de chauffeur en de gids van Java u tot aan het eerste hotel op Bali. Vanaf de haven van Gilimanuk kunt u vervolgens in uw reis voor de route kiezen langs de zuidkust en direct naar de badplaatsen van Zuid Bali of u kunt u ook eerst naar de noordkust laten rijden voor een aantal dagen, naar keuze, aan de rustige noordkant van het eiland met aansluitend een fraaie rit door het midden naar Ubud en verder naar de zuidkust. Voor een rondreis over Bali is dat laatste een aanbevolen mogelijkheid. U eindigt uw reis dan op korte rijafstand van het vliegveld bij de hoofdstad Denpasar. Er zijn vele binnenlandse vluchtverbindingen met Java, waarvan die met Jakarta, Yogyakarta en Surabaya de belangrijkste zijn. Tevens kunt u vanuit Bali rechtstreeks vliegen naar Makassar op Zuid Sulawesi, naar Jayapura op de noordkust van Papua en naar de eilanden Lombok, Sumbawa, Flores en Sumba.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden en over de hotel keuze voor uw verblijf aan het strand.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000