6 dagen individuele rondreis Bali.

( Reis Bali : 22 )

 

 

Dag 01 : Ubud.

Vanuit uw strand hotel in Zuid Bali begint u aan een zesdaagse rondreis over het eiland Bali. De dag begint met een voorstelling van de bekende Barong dans in de plaats Batu Bulan. Na deze voorstelling rijd u verder door het centrale deel van het eiland. Onderweg bezoekt u het kunstenaarsdop Mas, bekend van de vele houtsnijders en de antieke badplaats van de koningen, Goa Gaja. De lunch onderweg is inbegrepen. De excursie eindigt halverwege de middag bij het hotel in Ubud, het culturele centrum van Bali.

2 nachten in het middenklasse hotel Champlung Sari in Ubud. Dit hotel ligt in het gezellige centrum van Ubud en op loopafstand van alle winkeltjes en restaurants. Ondanks de centrale ligging heeft het hotel een grote rustige binnentuin met zwembad.  (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt vanuit Ubud prachtig wandelen en fietsen in de landelijke omgeving, door kleine dorpen en langs prachtige rijstvelden. U beschikt deze dag niet over auto, chauffeur en gids.

 

Dag 03 : Lovina.

Vanuit Ubud rijdt u vandaag naar het Bratan meer met de bekende fotogenieke, in het water gelegen, tempel Pura Ulun Danu. Vervolgens gaat het verder omhoog langs een weg waar u zeker wilde apen zult zien. Onderweg bezoekt u de markt van Bedugul en de botanische tuin Kebun Raya en maakt u een korte wandeling naar de Git Git waterval. De lunch is deze dag inbegrepen. Vervolgens rijdt u naar de plaats Lovina aan de rustige noordkust, waar u in de namiddag aankomt. Lovina is een levendige plaats met veel  kleine winkeltjes en restaurants. Overnachting in het middenklasse hotel Aneka in Lovina.

 

Dag 04 : Candi Dasa.

De dag begint met een autorit langs de noordkust naar de grote plaats Singaraja. Even voorbij Singaraja rijdt u vervolgens over een zeer spectaculaire weg met veel haarspeldbochten hoog de bergen in naar het centrale deel van het eiland en naar het grote kratermeer van de vulkaan Batur. Op weg naar boven kunt u ook genieten van een prachtige terugblik op de noordkust en bij helder is het mogelijk tot aan Lombok en Sumbawa te kijken. De lunch is deze dag inbegrepen. Het culturele hoogtepunt van uw rondreis over Bali is het bezoek aan de grote moeder tempel van Besakih. Hierna rijdt u door naar Candi Dasa.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Rama Candi Dasa in de plaats Candi Dasa op basis van een superior kamer. Dit hotel ligt aan de rotsachtige zuidoost kust van Bali en heeft zelf een besloten, klein zandstrand. Het centrum van de plaats met winkeltjes en kleine restaurants ligt op loopafstand. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Candi Dasa.

In de ochtend maakt u kennis met de oostpunt van Bali. U bezoekt eerst het waterpaleis Tirtha Gangga bij Amlapura en vervolgens rijdt u via het plaatsje Amed, langs de rotsachtige oostkust van Bali naar het paleis Puri Taman Ujung. Aan het begin van de middag keert u terug naar het hotel. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 06 : Sanur.

Na een bezoek aan de schilderachtige vissersplaats Padang Bai maakt u een wandeling door het bijzondere dorp Tenganan van de oer Balinezen, de Bali Aga. De bewoners wonen hier nog met hele families bij elkaar in de traditionele, lange gerekte huizen. Zij zijn tevens zeer bekend vanwege hun kunstnijverheid en in het bijzonder de fabricage van de zeldzame dubbele Ikat. In de stad Klungkung ziet u de restanten van het paleis van de koningen van Klungkung met de zogenaamde drijvende troonzaal en rechtszaal. Via de koningsstad Gianyar eindigt deze rondreis in de loop van de middag bij uw strand hotel aan de zuidkust.

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

3 x lunch.

Alle genoemde excursies.

Busje met airco en chauffeur tijdens de excursies. 

Engels of Nederlands sprekende gids op Bali tijdens het gehele arrangement, behalve in Ubud.

Alle entreegelden.

Dansvoorstelling Barong op Bali.

Lokale hotel belastingen.

Eventuele seizoen toeslagen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië.

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Belangrijk om te weten :

Vanuit Europa vliegt u met meerdere internationale luchtvaartmaatschappijen naar Bali. Vanaf Java bereikt u Bali met de autoveerboot vanuit de haven van Banyuwangi op de oostkust van Java in slechts een half uur varen de haven van Gilimanuk op de westkust van Bali. Heeft u bij ons een rondreis met de auto over Java geboekt, dan brengen de chauffeur en de gids van Java u tot aan het eerste hotel op Bali. Vanaf de haven van Gilimanuk kunt u vervolgens in uw reis voor de route kiezen langs de zuidkust en direct naar de badplaatsen van Zuid Bali of u kunt u ook eerst naar de noordkust laten rijden voor een aantal dagen, naar keuze, aan de rustige noordkant van het eiland met aansluitend een fraaie rit door het midden naar Ubud en verder naar de zuidkust. Voor een rondreis over Bali is dat laatste een aanbevolen mogelijkheid. U eindigt uw reis dan op korte rijafstand van het vliegveld bij de hoofdstad Denpasar. Er zijn vele binnenlandse vluchtverbindingen met Java, waarvan die met Jakarta, Yogyakarta en Surabaya de belangrijkste zijn. Tevens kunt u vanuit Bali rechtstreeks vliegen naar Makassar op Zuid Sulawesi, naar Jayapura op de noordkust van Papua en naar de eilanden Lombok, Sumbawa, Flores en Sumba.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden en over de hotel keuze voor uw verblijf aan het strand.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000