18 dagen individuele avontuurlijke fietsreis op Bali  en Lombok.

( Reis : Lombok 23 )

Dag 01 : Ubud.

Aankomst op het vliegveld van Denpasar / Bali. Aansluitend volgt de transfer naar Ubud.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Bunga Permai in Ubud op basis van een standaard kamer. Dit hotel ligt landelijk, op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Ubud. De kamers met ventilator ( geen airconditioning ) en eigen terras zijn in traditionele stijl gebouwd. Het hotel beschikt over een restaurant en een grote, rustig gelegen tuin met zwembad. Wandelpaden langs rijstvelden en kleine dorpen liggen in de direct omgeving van het hotel. (☼☼☼☼)

Dag 02 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding.
U kunt op eigen gelegenheid Ubud en omgeving verkennen en een wandeling maken door de omgeving. U beschikt deze dag niet over auto en chauffeur.

Dag 03 : Ubud.

Deze dag maakt u een begeleide fietstocht naar het dorp Bedugul aan het Bratan meer. In het water van het meer ligt de bekende, zeer fotogenieke tempel Pura Ulun Danu. U kunt een bezoek brengen aan de botanische tuin Kebun Raya en de bevolkingsmarkt. De fietstocht vanuit Ubud omhoog, het centrale vulkanen landschap in en op de terugweg bergafwaarts. De route wordt gekozen in overleg met de gids. De lunch onderweg is inbegrepen. De totale fietsafstand is ongeveer 25 kilometer heen en 25 kilometer terug.

Dag 04 : Batur.

Vandaag verlaat u Ubud en fiets u met de gids omhoog naar de Batur vulkaan. Onderweg rijdt u langs prachtige rijstvelden, traditionele dorpen en op hoger niveau langs droge ladang velden. De totale fietsafstand is ongeveer 25 kilometer.
2 nachten verblijft u in een tent op een kampeerterrein met faciliteiten in de omgeving van het Batur meer. (☼)

Dag 05 : Batur.

Vanuit het Bali Aga dorp Trunyan maakt u deze dag een boottocht over het Batur meer naar de vulkanische warmwaterbronnen bij het dorp Toya Dewasa. U kunt hier bij de bronnen blijven of een wandeling door de omgeving van de Batur vulkaan maken. Aan het eind van de ochtend keert u terug naar de accommodatie. De middag is ter vrije besteding.

Dag 06 : Tirta Gangga.

De fietstocht wordt voortgezet naar de plaats Tirta Gangga. U fietst langs de zuidhelling van de grote vulkaan Gunung Agung. Indien u Besakih, de moedertempel van Bali, wilt bezoeken, dan is daar de mogelijkheid toe. Houdt u dan wel rekening met een rit van enkele kilometers omhoog naar de ingang van het tempelcomplex.

Tirta Gangga ligt aan de oost kant van Bali en bij een waterpaleis van een van de oude koningen. De totale fietsafstand is ongeveer 30 kilometer.

Overnachting in het eenvoudige gastenverblijf Geria Semalung op basis van een standaard kamer. (☼☼☼)

Dag 07 : Padang Bai.

Vandaag fiets u over binnenwegen naar de zuidkust van het eiland. Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan het traditionele Bali Aga dorp Tenganan. De dorpelingen wonen hier met complete families in lange Adat huizen. Hier kunt u onder andere zien hoe men vanuit de traditie op Lontar palmblad tekent en schrijft en de bijzondere, dubbele Ikat weefkunst beoefent. De fietstocht eindigt in Padang Bai. De totale fietsafstand is ongeveer 20 kilometer.
N.B. : Tenganan kunt u ook de volgende dag op eigen gelegenheid bezoeken.

Padang Bai ligt aan de zuidoostkust van Bali en is een vissersdorp met een kleine haven. De vele kleurrijke vlerkprauwen van de vissers liggen op het strand en vormen tezamen met de bedrijvigheid daaromheen een zeer fotogenieke omgeving. 

2 nachten verblijft u in het eenvoudige gastenverblijf Puri Rai in Padang Bai op basis van een kamer met airconditioning.  (☼☼☼)

Dag 08 : Padang Bai.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Padang Bai en omgeving verkennen en eventueel een bezoek brengen aan de levendige badplaats Candi Dasa. U beschikt deze dag niet meer over de fietsen.
Huurfietsen voor deze dag zijn beschikbaar bij het hotel.

Dag 09 : Senggigi.

Na het ontbijt loopt u met uw bagage in minder dan 10 minuten naar de veerboot haven.
Vanuit Padang Bai vaart u met de langzame autoveerboot naar de haven van Lembar op Lombok. Na aankomst in de haven van Lembar fiets u over een zo goed als vlakke weg, via de provincie stadjes Mataram en Ampenan, naar de badplaats Senggigi. De totale fietsafstand op Lombok is deze dag ongeveer 30 kilometer.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Puri Saron in de plaats Senggigi op basis van  een superior kamer.
Dit hotel ligt direct aan het strand, even ten noorden van het centrum van de levendige badplaats Sengggi Beach, en beschikt over een goed restaurant en een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

Dag 10 : Senggigi.

Gedurende de ochtend maakt u een fietstocht over west Lombok. De route kunt u in overleg met de gids zelf bepalen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 11 : Tetebatu.

Van Senggigi fiets u vandaag door een vrijwel vlak landschap naar Tetebatu. De totale fietsafstand is ongeveer 50 kilometer. De route gaat voor het grootste deel door kleine dorpen en over rustige binnenwegen, langs de zuidhelling van de grote vulkaan Rinjani. In overleg met de gids kunt u eventueel nog een bezoek te brengen aan het Narmada waterpaleis. De lunch onderweg in de vorm van een lunch-box is inbegrepen. Het dorp Tetebatu ligt in het midden van het eiland op de zuidhelling van de Rinjani. De sfeer is hier landelijk en er zijn hier veel traditionele Sasak dorpen in de omgeving.

2 nachten verblijft u in het eenvoudige hotel Green Orry in de plaats Tetebatu op basis van een standaard kamer. (☼☼☼)

Dag 12 : Tetebatu.

De hele dag fiets u door de landelijke omgeving van Tetabatu en bezoekt u verschillende Sasak dorpen. In de dorpen ziet u dagelijks leven van de boeren bevolking en hun bezigheden als manden vlechten en pottenbakken.
Een traditionele lunch in het dorp Pringgasela is deze dag inbegrepen.

Dag 13 : Senaru.

Deze dag staat u een stevige fietstocht te wachten. U rijdt van Tetebatu langs de oosthelling van de Rinjani vulkaan over een slingerende verharde weg over een kleine pas naar de noordkust van het eiland. De lunch in het dorp Sembalun is deze dag inbegrepen. De totale fietsafstand is deze dag ruim 50 kilometer.

2 nachten verblijft u in  het eenvoudige hotel Rinjani Mountain Garden op basis van een bungalow. (☼☼☼)

Dag 14 : Senaru.

In de ochtend maakt u vanuit het hotel, onder leiding van een lokale gids, een wandeling door de mooie omgeving, langs rijstvelden en kleine traditionele Sasak dorpen en kunt u een bad nemen bij een waterval.
De middag is ter vrije besteding.

Dag 15 : Gili Meno.

Langs de noordkust maakt u vandaag de laatste fietskilometers. U rijdt langzaam het laatste stuk naar beneden naar de kust en vervolgens over een rustige en zo goed als vlakke, verharde weg naar de plaats Teluk Kode aan de noordwestkust. Vandaar wordt u met een motorprauw naar het kleine eiland Gili Meno gebracht. De totale fietsafstand is deze dag ongeveer 40 kilometer. Onderweg is er op enkele plaatsen gelegenheid, om een stukje  landinwaarts te rijden voor een bezoek aan een traditioneel dorp of aan één van de vele watervallen. Overlegt u dit met de gids i.v.m. de aankomsttijd in Teluk Kode.

Gili Meno is het middelste eiland van de drie Gili`s en verreweg het meest sfeervolle. Aan de westzijde ligt het grotere, drukkere en meer toeristische eiland Gili Trawangan. Aan de oostzijde ligt het kleinste eiland Gili Air. Rond de eilanden liggen mooie koraalriffen, al direct vanaf het strand bereikbaar, die zeer geschikt zijn om te duiken en te snorkelen. Watersport centra met alle faciliteiten zijn bij de hotels beschikbaar. Gili Meno heeft een zeer relaxte, intieme sfeer en uitsluitend kleinschalige accommodatie. Buiten de accommodatie vindt u kleine restaurants en barretjes. Gili Meno ligt op ruim een half uur varen met een motorprauw van de vaste land van Lombok. Gili Meno leent zich uitstekend voor korte wandelingen over het eiland naar de kleine dorpen en naar een aan de oostzijde gelegen meertje. Naar het eiland Gili Trawangan vaart u in 15 minuten.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Tropical Hideway op het eiland Gili Meno op basis van een standaard kamer. Dit kleinschalige hotel ligt op de oostzijde van het eiland, in een grote, rustige tuin met zwembad, op 2 minuten lopen van strand en haventje. De bungalow kamers hebben een eigen terras. Het hotel beschikt verder over een eigen restaurant met lokale en westerse keuken en een bar met uitzicht op de zonsondergang. (☼☼☼☼)

Dag 16 : Gili Meno.

Gehele dag ter vrije besteding.

Dag 17 : Gili Meno.

Gehele dag ter vrije besteding.

Dag 18 : Gili Meno.

Gehele dag ter vrije besteding.
In de loop van dag wordt u met de boot naar de vaste wal van Lombok gebracht en aansluitend per auto naar het vliegveld Praya van Lombok voor de vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

4 x lunch.

Drinkwater tijdens de fietstochten.

Alle genoemde transfers.

Huurfietsen tijdens de meerdaagse fietstocht op Bali van dag 3 tot en met dag 7.

Huurfietsen tijdens de meerdaagse fietstocht op Lombok van dag 9 tot en met dag 15.

Vervoer bagage van hotel naar hotel tijdens de fietstochten.

Engels sprekende gids op Bali tijdens de fietstochten en wandelingen tot aan de aankomst in Padang Bai.

Engels sprekende gids op Lombok tijdens de fietstochten en wandelingen van Lembar tot aan Teluk Kode.

Lokale gids Tirta Gangga.

Lokale gids tijdens de wandeling vanuit Senaru.

Boottocht Batur meer.

Veerboot Padang Bai / Bali – Lembar / Lombok.  

Boot van Lombok naar Gili Meno en v.v.

Lokale hotel belastingen.

Eventuele hoogseizoen toeslagen.

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten en binnenlandse vluchten.  

Overige maaltijden.

Entreegelden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië. ( verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld )

Luchthaven vertrekbelasting

Verlenging :

Dit programma kan worden verlengd met een strand verblijf op Zuid Bali. Vanaf Lombok kunt u terug vliegen naar Bali of met de snelle veerboot vanaf Gili Trawangan varen naar Padang Bai / Bali of Serangan / Bali. Tevens is het mogelijk één of meerdere nachten strand hotel op Zuid Bali te boeken voorafgaand aan deze reis. Wij adviseren u daar graag over.

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Belangrijk om te weten :

Het eiland Bali bereikt u per boot vanaf Java of door de lucht met een groot aantal luchvaartmaatschappijen.

Het eiland Lombok bereikt u met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta of vanaf het eiland Bali. Singapore Airlines dochter Silk Air vliegt met een internationale vlucht rechtstreeks vanuit Singapore naar Lombok. Dat betekent, dat u met een Singapore Airlines vlucht vanuit Europa eenvoudig en met slechts één overstap in Singapore Lombok kunt bereiken. Vanuit Bali kunt u ook naar Lombok varen met het autoveer of met een snelle, grote speedboot. De snelle veerboor vaart vanuit Padang Bai en vanuit Serangan in ruim 2 uur naar de westkust van Lombok. Deze boot doet ook het eiland Trawangan aan. Vanaf Gili Trawangan kunnen ook Gili Meno en Gili Air per kleinere boot worden bereikt. Tabula Rasa Travel reserveert voor u alle boot transfer in uw reis in beide richtingen. Het autoveer is goedkoper, maar kost meer tijd dan de oversteek met de snelle veerboot. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000