Hoe gaan wij te werk

 

Per e-mail of telefonisch nemen wij met u uw wensen door en geeft u ons aan, wat voor reis u zou willen maken. Voor ons is het dan belangrijk van u te weten :

 • Met hoeveel personen u reist ?
 • Naar welk land ?
 • In welke periode u wilt reizen ?
 • Welke kwaliteit accommodatie u prefereert :
   Eenvoudig, middenklasse of meer Luxe ( comfortabel, sfeervol en met veel extra faciliteiten ) 
 • Of u avontuurlijke elementen in uw programma wilt, als wandelen, fietsen, meerdaagse trektochten met overnachtingen in lokale huizen, kloosters of tent of bivak in de natuur.

  Nadat wij van u hebben vernomen, wat voor reis u zou willen maken, sturen wij u een arrangement dat aansluit op die wensen of wij maken een programma geheel op maat. Dat leggen wij aan u voor en u kunt daar dan op reageren. Is een eerste voorstel niet geheel naar wens, dan kunnen wij in tweede instantie altijd nog aanpassingen maken.
  Totdat u een definitieve beslissing neemt over programma en prijzen, blijft ons aanbod altijd geheel vrijblijvend.

 

Inbegrepen en niet inbegrepen in uw reis :

Onze arrangementen zijn altijd verzorgde rondreizen, inclusief alle accommodatie met ontbijt, binnenlands vervoer per auto, busje, vliegtuig, boot en alle excursies die wij met u hebben afgesproken.
Internationale vluchten kunnen ook door ons voor u worden gereserveerd met vrijwel alle luchtvaart maatschappijen. De combinatie arrangementen en internationale vluchten vormt dan één pakket. Indien u dat prefereert, kunt een landarrangement ook bij ons reserveren zonder de internationale vluchten.

 

Chauffeur en gids :

Wij kunnen uw reis uitvoeren op basis van een auto met alleen een chauffeur. Die chauffeur spreekt doorgaans slechts beperkt Engels en is er om u van A naar B te vervoeren.
Ons advies is daarnaast gebruik te maken van een toegevoegde Engels sprekende gids. In sommige delen van Indonesië kunnen wij zelfs een Nederlands sprekende gids voor u proberen te krijgen. De toegevoegde gids vertelt u onderweg veel over het land, is uw reisleider, vraagbaak, hulp onderweg. Maakt u gebruik van een officiële, dan zijn ook meestal alle entreegelden inbegrepen. Een gids brengt u op interessante plaatsen, waar anders aan voorbij was gegaan.
Voor sommige delen van reizen is het gebruik van een lokale gids noodzakelijk voor een goed verloop van het programma en om die reden door ons verplicht.  

 

Reserveren :

Indien ons voorstel geheel naar uw wens is, gaan wij alles voor u reserveren. Voor reizen op maat kan dat soms enkele dagen in beslag nemen. Zodra alles akkoord is conform offerte, is uw reservering bij ons definitief, wordt alles aan u bevestigd en ontvangt u van ons een factuur.

 

Bijkomende kosten :

In de reissom is inbegrepen, alles wat wij met u hebben afgesproken en in de offerte is vastgelegd.
Zie ook hierboven : inbegrepen en niet inbegrepen in uw reis.
Over de gehele boeking betaalt u ons eenmalig € 25,- administratie kosten en  € 2,50 per 9 deelnemers premie voor het Calamiteitenfonds.
Na de definitieve reservering worden u geen extra kosten meer in rekening gebracht, behoudens extra kosten die ons door luchtvaartmaatschappijen verplicht worden opgelegd, zoals extra brandstof toeslagen. ( Zie hierover ook onze algemene voorwaarden )

 

Aanbetaling :

Zodra uw reservering door ons is afgerond en bevestigd, betaalt u ons direct een aanbetaling van 20% van de kosten van het landarrangement plus de administratie kosten plus de premie Calamiteitenfonds. Indien u via ons een annuleringsverzekering heeft afgesloten, betaalt u ons op dat moment ook de premie van de verzekering. Internationale vliegticket moeten altijd direct na boeking geheel aan ons worden betaald.

 

Restant betaling :

Het resterende bedrag betaalt u aan ons op het moment dat dit u zelf het beste uitkomt, maar uiterlijk 6 weken voor aanvang van uw reis. De premie voor de reisverzekering, betaalt u aan ons gelijk met de restant betaling of later indien deze binnen de periode van 6 weken voor vertrek wordt afgesloten.     

 

Gezondheid en vaccinaties :

Neemt u tijdig contact op met huisarts, GGD of Healthclinic in verband met voorlichting over tropische ziektes en vaccinaties. Controleert u voorafgaand aan een definitieve reservering van uw reis zelf goed, of uw persoonlijke gezondheidstoestand en conditie de noodzakelijke vaccinaties toelaten.  

 

Reisadviezen :

Vraagt u ons om advies over de veiligheidssituatie in een land en gaat voor u besluit een reis te boeken na of uw reis bestemming veilig is : www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen 

 

Verzekeringen :

Wij adviseren u een goede annuleringsverkering af te sluiten. De annuleringsverzekering moet direct na de reservering afgesloten worden over de volledig reissom. Heeft u al een doorlopende verzekering, dan dient u na te gaan of hiermee de volledige reissom is verzekerd en eventueel bij te verzekeren.   
Wij raden u met nadruk voor de aanvang van uw reis een goede reisverzekering af te sluiten met werelddekking en eventuele extra`s.  Let u erop, dat bepaalde reisonderdelen als bij voorbeeld ballontochten vallen onder risico`s, waarvoor extra premie moet worden betaald. 
U kunt uw annuleringsverzekering en uw reisverzekering ook via ons afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Het voordeel daarvan is, dat u bij ons dan alles onder een dak heeft.
Heeft u vragen over dit onderwerp neemt u dan contact met ons op. Op verzoek sturen wij u de polisvoorwaarden.

 

Samengestelde reis :

Boekt u onze arrangementen in combinatie met arrangementen van derden, dan zijn wij niet aansprakelijk voor schade, indien het elders geboekte arrangement door omstandigheden buiten ons om geen doorgang kan vinden. Het verdient aanbeveling een goede annuleringsverzekering af te sluiten in combinatie met de clausule Dynamic Packaging ( samengestelde reis ). Neemt u hierover contact op met uw verzekering.

 

Wegconditie algemeen :

Door weersomstandigheden of de conditie van de weg kan het voorkomen, dat geplande programma onderdelen moeten worden aangepast of zelfs geheel komen te vervallen. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om. Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van deze gebieden.

 

Avontuurlijke arrangementen :

Nemen wij fietstochten en trektochten in uw programma op, dan zullen wij eerst samen met u bekijken of deze voor u geschikt zijn en u daarover adviseren. Leeftijd is daarbij voor ons niet alleen bepalend. Voor fietstochten en wandelingen in de tropen is in ieder geval wel een goede gezondheid, een redelijke conditie en fiets en wandelervaring een vereiste. U dient zelf te zorgen voor een goede voorbereiding, goed schoeisel en de juiste kleding. Wij zullen u voor reservering aangeven, hoe zwaar en tocht is en wat u kunt verwachten. 

 

Annuleringsvoorwaarden en algemene voorwaarden :

Indien u uw gereserveerde reis definitief moet annuleren, dan dient u dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. Afhankelijk van het moment van annuleren, brengen wij u daarvoor bepaalde annuleringskosten in rekening, die variëren van de aanbetalingssom tot de volledige kosten van de reis. Het verschil ontvangt u van ons terug. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan zou u de annuleringskosten kunnen claimen bij die verzekering conform de polisvoorwaarden van die verzekering.
Internationale vliegticket hebben meestal afwijkende voorwaarden, die wij u al bij de reservering aangeven.

 

Algemene voorwaarden :

Bovenstaande informatie bevat een beknopte weergave van onze voorwaarden. Voor de volledige annuleringsvoorwaarden en verdere voorwaarden, verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden. Deze laatste zijn leidend en bindend voor alle partijen.