BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

13 daagse individuele avontuurlijke rondreis Noord Vietnam.

( Reis : Vietnam 04 )

 

Dag 01 : Hanoi.

Aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Peper kamer. Dit sfeervolle hotel ligt in de oude wijk van Hanoi, beschikt over gratis Wifi en een goed restaurant. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Hanoi.

In de vroege ochtend ontwaakt de stad en kunt u kennis maken met de Tai Chi en aerobics oefeningen van de bewoners. U rijdt naar het Hoan Kiem meer voor een bezoek aan de Ngoc Son tempel en na een kop Caphe Sua Da ijskoffie maakt u een wandeling door het oude koloniale centrum van Hanoi. Hier staan traditionele huizen naast gebouwen uit de Franse tijd, als de St. Joseph Kathedraal uit 1886. U bezoekt enkele van deze antieke huizen, die werden gerestaureerd met hulp van UNESCO, en ziet de Hoa Lo gevangenis, waar Vietnamese, Franse en Amerikaanse krijgsgevangen werden vastgehouden. Aan het eind van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep meer, ook bekend als het B52 meer, waar nog het wrak te zien is van een van Amerika`s beruchte bommenwerpers.

Bij het Westmeer ziet u de Taoïstische Quan Thanh tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc Pagoda uit de 6e eeuw, gelegen op een klein eiland in het water. De lunch is deze dag inbegrepen en wordt gebruikt in het Bun Cha restaurant, dat bekend is vanwege de traditioneel Vietnamese keuken. Na de lunch loopt u door de Citadel van Hanoi en bezichtigt u Van Mieu, de tempel van de literatuur, uit het jaar 1070. Binnen dit Confucianistische complex van tuinen, afgewisseld met klassieke poorten en gebouwen lag 700 jaar lang de eerste universiteit van Vietnam, bedoeld voor de opleiding van de oude adel en de mandarijnen ambtenaren. Het geheel getuigt van het respect voor literatuur en wetenschap. De klassieke tuinen zijn nog in prachtige staat gebleven en bieden een mooie inkijk in de verheven cultuur van het land. Aansluitend ziet u de spoorlijn  die hier vlak langs de gevels van de huizen loopt en wandelt u over de marktjes in het centrum met klein eettentjes voor lokale specialiteiten. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een Bia Hoi bar, waar de stadbewoners op lage krukjes een traditioneel biertje drinken en Taps-achtige hapjes eten. 

 

Dag 03 : Halong Baai.

Na het ontbijt wordt u opgehaald uit het hotel. Een shuttlebus van de Cruise organisatie boot brengt u in ongeveer drieënhalf uur naar de Halong Baai. U rijdt door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier. Na aankomst bij Halong baai gaat u aan boord van de Cruise boot. Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door Halong baai en naar Bai Tu Long baai.

U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties met namen als Perfume Rock, Fighting Cock, Lonely Rock en Saddle Rock. Er zijn hier bijna 2000 eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij het dorp Vung Viêng. Vanuit dit dorp kunt u per roeiboot of kajak de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) te verkennen.  Het roeien en kajakken is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. In de loop van de middag keert u terug naar de Cruise boot en voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese specialiteiten kunt klaarmaken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

2 nachten verblijft u op een van de Cruise boten van Paloma Cruise op basis van een superior hut. De boot beschikken over comfortabele hutten  met eigen badkamer.  (☼☼☼)

 

Dag 04 : Lan Ha Baai.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek. De boot vaart ondertussen langs prachtige plaatsen als de Trong ( trommel ) grot, Trinh Nu ( maagd ) grot en Coc Ngoi eiland. Na het ontbijt gaat u met een kleinere boot naar Lang Ha baai. Bij het exotische drie perziken strand kunt u zwemmen en Kajak varen. Als het weer en de waterstand dat toelaten, wordt een BBQ lunch op het strand gehouden. Hierna verkent u de Toi en Sang grotten, op de rand van de baai en de golf van Tonkin. Ook dat bezoek is afhankelijk van de waterstand. Als de tijd dat toelaat kunt u nog een kajak tocht maken door een spectaculaire tunnel onder de Karstrotsen, waarna u terugkeert naar de grote boot. Voor de tweede overnachting gaat u voor anker bij Ho Dong Tien.  Het diner is aan boord.

 

Dag 05 : Hanoi.

Deze ochtend bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. Na dit bezoek vaart de boot terug naar de haven van Hon Gai. Na een laatste lunch aan boord De shuttlebus van de maatschappij brengt u vervolgens weer terug naar het hotel in Hanoi.

Overnachting in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Peper kamer. (☼☼☼)

 

Dag 06 : Mai Chau vallei.

Na het ontbijt begint u aan de autorit van ongeveer 4 uur naar het bergachtige provincie Hoa Binh, gelegen ten zuidoosten van Hanoi. In dit Karstgebergte wonen minderheden als de Thai, Hmong, Muong en Dao. De laatste 14 kilometer rijdt u langs een steile weg naar beneden het Mai Chau dal in. Hier begint u aan een begeleide trektocht van 2 dagen. Na aankomst in een van de dorpen wordt de lunch bereidt door uw eigen kok in het huis van een van de families. In de middag maakt u een eerste wandeling van ongeveer 3 uur door de velden en verschillende traditionele dorpen.

Overnachting in de eenvoudige Homestay Mai Hich. (☼☼)

 

Dag 07 : Hanoi.

Deze hele dag maakt u een lange, stevige trektocht door de vallei en ziet u meer interessante dorpen. Het pad gaat voornamelijk naar beneden en tussen de velden door met regelmatig een prachtig uitzicht over de vallei en op het grillige kalksteenlandschap in de verte. Onderweg moet u verschillende keren riviertjes doorwaden en hier en daar stevig afdalen tussen de rijstterrassen. De lunch wordt onderweg in een van de dorpen gebruikt.  Aan het eind van de middag wacht de auto u op en wordt u teruggebracht naar Hanoi.

Overnachting in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Peper kamer.

(☼☼☼)

 

Dag 08 : Ba Be meer.

In de vroege ochtend vertrekt u uit Hanoi en rijdt u ongeveer 2 uur over de nationale weg nummer 3 naar de noordelijk gelegen stad Thai Nguyen in de gelijknamige provincie. Onderweg wordt een kort bezoek gebracht aan het etnografische Museum, waar u veel te weten komt over de etnische minderheden van de noordelijke bergstreken. In een lokaal restaurant wordt de lunch gebruikt. Langs een smallere weg rijdt u vervolgens langs uitgestrekte theeplantages verder de bergen in naar het Tay dorp Pac Ngoi. Hier wordt het avondeten gebruikt aan de oever van het Ba Be meer.

2 nachten verblijft u in een eenvoudige Tay Homestay in Pac Ngoi.

 

Dag 09 : Ba Be meer.

Vanaf het boothuis bij het meer vaart u over de hele lengte van de drie met elkaar verbonden meren Ba Be of drie meren en verder stroomopwaarts over de Nang rivier. Hier vaart u door Dong Phuong, een zeer spectaculaire tunnel van 300 meter lengte en 30 meter hoogte, die door de rivier is uitgeslepen door de kalksteenberg. Door de tunnel vaart u naar het dorp Hua Tang. De lunch wordt op de rivier oever gebruikt.  Na de lunch maakt u een wandeling van ongeveer 20 minuten door de het regenwoud naar de Thac Dau Dang watervallen, een spectaculaire combinatie van verschillende watervallen boven elkaar en tussen de steile rotswanden. Verder langs het pad vindt u een plek waar de bevolking allerhande goederen vanaf de rivierboten overlaat op motorfietsen, om daarmee de watervallen te kunnen passeren op hun weg naar de meren. Aan het eind van de middag keert u met de boot terug naar de homestay in Pac Ngoi.    

Dag 10 : Ban Gioc.

Na het ontbijt vertrekt u uit Pac Ngoi voor een autorit van een halve dag naar Cao Bang. Hier wonen de etnische minderheden Hmong, Dao, Tho en Nung. In Cao Bang is gelegenheid de lunch te gebruiken. In de middag rijdt u verder naar de Ban Gioc, waar wordt overnacht.

Overnachting in het middenklasse Saigon Ban Gioc Resort op basis van een Deluxe kamer.

 

Dag 11 : Cao Bang.

Over een van de meest schilderachtige wegen van Vietnam rijdt u deze morgen naar de Ban Gioc waterval, gelegen tegen de grens met China. Het landschap hier is een prachtige afwisseling van rijstvelden met waterbuffels en kleine dorpen. Onderweg bezoekt u de Nguom Ngao grotten, een van de grootste en meest imposante grotten van Vietnam met een grote verzameling Stalagmieten en stalactieten. De lunch wordt gebruikt in een lokaal restaurant.     

Na de lunch maakt u een wandeling door enkele dorpen van Tay, Nung en Sai Diu. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Cao Bang voor de overnachting.

Overnachting in het middenklasse hotel Lotus in Cao Bang op basis van een Standaard kamer. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Lang Son.

Langs een bijzonder mooie route rijdt u deze ochtend langs de Chinese grens naar het zuiden en naar het dorp Dong Khé, waar in oktober 1950 een veldslag plaatsvond tussen de Fransen en de Vietminh. U kunt hier nog de ruïnes van het Franse fort zien. Van Dong Khé rijdt u tussen de grillig gevormde Kalksteenbergen naar Duc Long, waar tijdens de slag het hoofdkwartier was gevestigd van de Vietnamese generaal Giap. Hier kunt u door het dorp lopen en het museum bezoeken, alvorens u doorrijdt naar de stad Lang Son op 18 kilometer van de grens met China. De middag is ter vrije besteding. 

Overnachting in het middenklasse hotel Muong Thanh Lang Son in Lang Son op basis van een Deluxe kamer. Dit middenklasse hotel ligt in het centrum van de stad  en beschikt over een restaurant, Gratis Wifi en een zwembad.

(☼☼☼☼)

 

Dag 13 : Hanoi.

Na het ontbijt rijdt u naar het imposante Franse fort van Lang Son, een bezienswaardigheid die toch maar zelden door toeristen wordt bezocht. Het getuigde op indrukwekkende wijze van de Franse koloniale macht totdat het in 1979 door de Chinezen werd opgeblazen, tezamen met een groot deel van de stad. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de hele streek. In de stad neemt u vervolgens een kijkje in  de grote Tam Thanh grot, waar 500.000 jaar gelden al mensen in woonden, en de ruïnes van de Citadel van de Mac Dynastie, een verlaten plek met nog een schitterend uitzicht over het omringende landschap. Aan het begin van de middag rijdt u terug naar Hanoi.

 

 

13 daagse individuele avontuurlijke rondreis Noord Vietnam.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

Arrangement Vietnam, 13 dagen / 12 nachten ( 01/01/19 tot 30/04/19 )                                 : v.a.   1650,-

Arrangement Vietnam, 13 dagen / 12 nachten ( 01/05/19 tot 30/09/19 )                                 : v.a.   1650,-

Arrangement Vietnam, 13 dagen / 12 nachten ( 01/10/18 tot 31/10/19 )                                 :  op aanvraag.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

Arrangement Vietnam, 13 dagen / 12 nachten ( 01/01/19 tot 30/04/19 )                                : v.a.    1260,-

Arrangement Vietnam, 13 dagen / 12 nachten ( 01/05/19 tot 30/09/19 )                                : v.a.    1260,-

Arrangement Vietnam, 13 dagen / 12 nachten ( 01/10/18 tot 31/10/19 )                                :     op aanvraag.

 

Bijkomende kosten per boeking :

Administratie kosten                                                                                                                       :         25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :           2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Vietnam.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

 

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

7 x lunch.

5 x avondeten.

Busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Binnenlandse vluchten.

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Annulering en reisverzekering.

Visa Vietnam

Luchthaven vertrekbelasting.

 

 

14 dagen individuele avontuurlijke rondreis Nationale Parken Vietnam.

 

( Reis Vietnam 03 )

 

Dag 01 : Ho Chi Minh stad.

Aankomst op het vliegveld van Ho Chi Minh City. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Hanoi. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in hotel Au Lac II in Ho Chi Minh stad op basis van een Superior kamer. Dit middenklasse hotel

Ligt in het centrum van Ho Chi Minh stad, op 5 minuten loopafstand van de opera en Ben Than markt, en beschikt over gratis Wifi, een goed restaurant.  (☼☼☼)

 

Dag 02 : Ho Chi Minh stad.

Deze dag maakt u een rondrit door de stad en de omgeving. Ho Chi Minh stad, het voormalige Saigon, ligt aan één van de negen rivierarmen, de zogenaamde Cuu Long of Negen Draken, van de grote Mekong delta en is een zeer levendige en moderne stad met traditioneel Vietnamese, Amerikaanse en Chinese invloeden. Moderne hoogbouw wordt hier afgewisseld door Chinese pagodes, eetstalletjes en straatverkopers. U bezoekt de Taoïstische tempel van de Jade keizer, een van de meest fotogenieke tempels van de stad, gebouwd in 1909 door de Kantonese gemeenschap en versierd met Jade groene dakpannen, met beelden van  goden en helden en het mooiste houtsnijwerk van de stad. Hierna ziet u het Herenigingspaleis, tot 1975 het paleis van de president van Zuid Vietnam, de Rooms-katholieke Notre Dame kathedraal en het hoofdpostkantoor, gebouwd tussen 1877 en 1883, in de Franse koloniale periode, door de beroemde architect Gustav Eiffel. Aan het eind van de ochtend krijgt u een rondleiding door het oorlogsmuseum, een van de meest populaire musea van de stad met indrukwekkende herinneringen aan strijd tegen de Fransen en de Amerikanen. De middag is ter vrij besteding.

 

Dag 03 : Cat Tien Nationaal Park.

Aan het begin van de ochtend wordt u opgehaald uit het hotel voor de autorit van ongeveer 150 kilometer naar het Cat Tien Nationale Park, gelegen ten noorden van Ho Chi Minh stad. Dit beschermde natuur reservaat strekt zich uit over een oppervlakte van 720 km2 en is een van de grootste gebieden van tropisch laagland regenwoud in Vietnam. Na een rit van ongeveer 4 uur arriveert u bij de ingang van het Park. De lunch in de Lodge is deze dag inbegrepen. Halverwege de middag begint u aan een fietstocht naar een van de etnische dorpen in de omgeving, gelegen op 13 kilometer van de Lodge. Hier maakt u kennis met een van de families en hun dagelijks leven. Aan eind van de middag keert u terug naar de Lodge voor het avondeten.

2 nachten verblijf in een eenvoudige lodge in Cat Tien Nationaal Park. (☼☼)

 

Dag 04 : Cat Tien Nationaal Park.

Na een vroeg ontbijt start u vanaf de Lodge voor een korte trektocht langs de zogenaamde Lagerstroemia Trail. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met uitbundige tropische vegetatie, als hoge bomen, orchideeën, lianen en palmsoorten en vogelsoorten als Pitta`s of schreeuwvogels en patrijzen. De lunch in de Lodge is deze dag inbegrepen. Na de lunch bezoekt u het Dao Tien Centrum voor beschermde primaten, gelegen op een klein eiland in de rivier bij de ingang van het park. Hier worden zeldzame en met uitsterven bedreigde inheemse apen opgevangen en beschermd tegen de illegale handel in exotische dieren.  Rond half vijf keert u terug naar de Lodge. Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding. Het avondeten is in de Lodge.

 

Dag 05 : Hue.

Zeer voeg in de ochtend maakt u een wandeling naar een plaats bij de rivier die Heaven Rapids wordt genoemd. Ook tijdens deze wandeling ziet u weer veel van de vegetatie en dierenwereld en met enig geluk enkele van de inheemse apensoorten.  Na de wandeling keert  u terug naar de Lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt is er tijd om te genieten van de prachtige omgeving, te kijken naar de vogels en te luisteren naar de het zingen van de Gibbons in het bos vanaf een uitzicht platform bij de rivier. Hierna wordt u met de auto teruggebracht naar het vliegveld van Ho Chi Minh City voor de binnenlandse vlucht naar Hue. Na aankomst op het vliegveld van Hue wordt u naar het hotel in Hue gebracht.

3 nachten verblijft in het middenklasse hotel Alba Spa in Hue op basis van een standaard kamer. Dit uitstekende middenklasse hotel ligt op 500 meter van de Huong rivier en op 10 minuten loopafstand van de kathedraal. Het modern ingerichte hotel beschikt over gratis Wifi, een goed restaurant en een Spa mineraalwater zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Hue.

Deze dag maakt u een autotocht naar het Bach Ma Nationale Park, gelegen op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Hue. Dit gebied staat bekend om haar prachtige natuurlijke landschap en haar zuivere lucht. In het informatie centrum bij de ingang van het beschermde gebied komt u alles te weten over het bijzondere Eco systeem. U maakt een wamdeling over een van de bospaden naar de vijf meren van Ngu Ho. Hier kunt u zwemmen in de jungle en wordt ook de picknick lunch gebruikt. Het vervolg van de trektocht voert door het bos naar een plaats genaamd Do Quyen met de Rododendron watervallen. In de loop van de middag rijdt u terug naar het hotel in Hue. Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 07 : Hue.

Na het ontbijt begint u aan een rondrit door Hue. De stad was tijdens de Nguyen dynastie van 1802 tot 1945 de politieke, religieuze en culturele hoofdstad van het verenigde Vietnam. De citadel van de stad werd in 1968 zwaar beschadigd tijdens het zogenaamde Tet offensief, een verrassingsaanval van de Vietcong op de Amerikanen tijdens het Vietnamese nieuwjaar. Hue werd, mede met hulp van UNESCO, gerestaureerd en in 1993 tot beschermd Wereld Erfgoed verklaard.

In de ochtend brengt u een uitgebreid aan de verboden Purperen stad, gebouwd in de vroege 19e eeuw door keizer Gia Long, in de Citadel van Hue. Aansluitend maakt u met een drakenboot een tocht over de Parfum rivier en bezoekt u de Thien Mu Pagoda en graftombes van de keizers Tu Duc en Khai Ding. Tu Duc was van 1829 tot 1883 Vietnams vierde keizer. Tijdens zijn regering maakten de Fransen een eind aan de  onafhankelijkheid van het land. Van hem wordt gezegd, dat hij 104 concubines had. Khai Ding was keizer van 1916 tot 1925. Zijn grafmonument is een combinatie van traditioneel Vietnamese stijl en moderne stijl. Als de resterende tijd dat toelaat, kunt u aan het eind van de middag nog een ritje maken naar de Dong Ba markt met een Cyclo fietstaxi

 

Dag 08 : Hanoi.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Hue gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Hanoi.

Na het inchecken in het hotel maakt u een excursie door de stad. De lunch in d stad is deze dag inbegrepen. Na de lunch loopt u door de Citadel van Hanoi en bezichtigt u Van Mieu, de tempel van de literatuur, uit het jaar 1070. Binnen dit Confucianistische complex van tuinen, afgewisseld met klassieke poorten en gebouwen lag 700 jaar lang de eerste universiteit van Vietnam, bedoeld voor de opleiding van de oude adel en de mandarijnen ambtenaren. Het geheel getuigt van het respect voor literatuur en wetenschap. De klassieke tuinen zijn nog in prachtige staat gebleven en bieden een mooie inkijk in de verheven cultuur van het land. Aansluitend loopt u over de marktjes in het centrum met klein eettentjes voor lokale specialiteiten. Bij het Westmeer ziet u de Taoïstische Quan Thanh tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc Pagoda uit de 6e eeuw, gelegen op een klein eiland in het water. Hierna keert u terug naar het hotel.

Overnachting in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Superior Lemon Grass kamer. Dit sfeervolle hotel ligt in de oude wijk van Hanoi, beschikt over gratis Wifi en een goed restaurant. (☼☼☼)

 

Dag 09 : Cuc Phuong Nationaal Park.

In de vroege ochtend vertrekt u met de auto naar het beschermde natuur gebied van Cuc Phuong, het oudste Nationale Park van Vietnam, gelegen op een kleine 100 kilometer ten zuiden van Hanoi. Voor dat u het park ingaat, bezoekt u ook hier eerst het bezoekers centrum voor een uitleg over het park en over de bescherming van de vele inheemse amfibieën, insecten en reptielen, waarvan een groot aantal uitsluitend te vinden is in dit gebied. Enkele apensoorten hier behoren tot de meest zeldzame in de hele wereld. Onder leiding van een gids maakt u een eerste verkenning van het park.

Na zonsondergang begint een nachtelijke Safari door het bos op zoek naar nachtdieren als vliegende eekhoorns, uilen en civetkatten.  Lunch en avondeten in de Lodge zijn deze dag inbegrepen. 

2 nachten verblijft u in een eenvoudige lodge in het Cuc Phuong National Park. (☼☼)

 

Dag 10 : Cuc Phuong Nationaal Park.

Na het ontbijt begint u aan een wandeling naar het hoogste punt in het park, gelegen op ongeveer 3 kilometer afstand van de Lodge. Vanaf de top van de Zilver wolk berg heeft u daar een prachtig uitzicht over het gehele omringende natuurgebied. Hierna wordt een grot bezocht waar 7500 jaar oude skeletten van prehistorische mensen zijn gevonden. De wandeling wordt vervolgd over een afstand van ongeveer 7 kilometer naar de zogenaamde Paleisgrot en een 1000 jaar oude boom.  Tegen zonsondergang eindigt deze afwissende trektocht en wordt het avondeten gebruikt.  Eventueel kunt u ook deze dag nog een avondwandeling door het bos maken. Overnachting in de Lodge. (☼☼)

 

Dag 11 : Cruise Halong baai.

Na het ontbijt rijdt u naar het noorden naar Halong Baai door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier. Na aankomst bij Halong baai gaat u aan boord van de Cruise boot, een voor toeristen aangepaste Jonk. Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door het zuid oostelijk deel van Halong en het Cat Ba Nationale Park. U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties als Chicken Rock, Finger Islet en Frog Islet. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij Dark and Bright Lagoon, waar u per roeiboot de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) kunt verkennen.  Het roeien is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te kajakken en te zwemmen. Het kajakken is tegen extra kosten en kan tevoren aan boord worden geboekt. Met enig geluk kunt u hier de Cat Ba Langoer zien, een heel zeldzame apensoort. In de loop van de middag keert u terug naar de Cruise boot, waar u kunt relaxen op het zonnedek. Voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese gerechten kunt klaarmaken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

2 nachten verblijft u op één van de Cruise boten van Bhaya Cruise op basis van een Deluxe hut. Deze comfortabele kleine boten  beschikken over comfortabele hutten met een ruime eigen badkamer, voorzien van alle faciliteiten.

(☼☼☼☼)

 

Dag 12 : Cruise Halong baai.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek. Na aankomst bij het eiland Cat Ba volgt een fietstocht naar het dorp Viet Hai, vanwaar uit u het tropisch regenwoud kunt verkennen onder leiding van de gids. In Three Peach baai kan worden gezwommen. Tijdens de lunch vaart de boot naar Bai Tu Long baai. U kunt hier genieten van prachtige Karst rotsformaties als Perfume Rock, Fighting Cock, Lonely Rock en Saddle Rock. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij het dorp Vung Viêng. Vanuit dit dorp kunt u per roeiboot de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) te verkennen.  Het roeien en is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te zwemmen. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

 

Dag 13 : Hanoi.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek.  Hierna bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. De lunch aan boord is inbegrepen. In de loop van de middag vaart u terug naar de haven van Tuan Chau. In de loop van de middag brengt een shuttlebus van de Cruise maatschappij u in ongeveer drieënhalf uur naar het hotel in Hanoi.

Overnachting in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Superior Lemon Grass kamer.

(☼☼☼)

 

Dag 14 : Hanoi.

 

Gehele dag ter vrije besteding. In de loop van de dag wordt u uit het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Hanoi.

 

 

14 dagen individuele avontuurlijke rondreis Nationale Parken Vietnam.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

Arrangement Vietnam, 14 dagen / 13 nachten ( 02/01/21 tot 30/04/21 )                                       :     v.a. 2350,-

Arrangement Vietnam, 14 dagen / 13 nachten ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                                       :     v.a. 2250,-

Arrangement Vietnam, 14 dagen / 13 nachten ( 01/10/21 tot 31/10/21 )                                       :     v.a. 2380,-

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

Arrangement Vietnam, 14 dagen / 13 nachten ( 02/01/21 tot 30/04/21 )                                       :    v.a. 1920,-

Arrangement Vietnam, 14 dagen / 13 nachten ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                                       :     v.a. 1830,-

Arrangement Vietnam, 14 dagen / 13 nachten ( 01/10/21 tot 31/10/21 )                                       :     v.a. 1950,-

 

Bijkomende kosten per boeking :

Administratie kosten                                                                                                                       :         25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :           2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Vietnam.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

 

              

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

8 x lunch.

6 x avondeten.

Busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Genoemde binnenlandse vluchten. ( 2 x )

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Annulering en reisverzekering.

Visa Vietnam

Luchthaven vertrekbelasting.

 

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamers. Internationale vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

Voor deze reis :

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Vietnam is Hanoi of Ho Chi Minh City. Een gevarieerd aantal luchtvaart maatschappijen vliegt op deze beide steden. Tevens kunt u Vietnam binnen gaan en verlaten via landgrenzen met Cambodja en Laos. Zie hiervoor de pagina`s over landen combinaties. De in het programma genoemde hotels kunnen worden opgewaardeerd naar hotel in verschillende hogere klassen.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Vanaf prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

Vanaf prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000