BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

 

20 daagse avontuurlijke rondreis Myanmar.

28 dagen avontuurlijke rondreis Myanmar en Laos combinatie.

( reisnummer Myanmar 74 )

DE REIS MYANMAR IS INCLUSIEF EEN UITGEBREID BEZOEK AAN HET PAS GEOPENDE LOIKAW EN EEN BEZOEK AAN DE HILL TRIBES VAN KENTUNG. HET LOAS DEEL IS INCLUSIEF LUANG PRABANG EN VANG VIEN.

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Aansluitend volgt de transfer van ongeveer 30 minuten van het vliegveld naar het hotel.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Eastern op basis van een Deluxe kamer. Het hotel ligt in midden in het centrum van Yangon en op loopafstand van Botahtaung en Sule pagode.  (☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze uit onze excursie lijst )

Dag 03 : Yangon.

Er is nog een ander Yangon, waar de tijd lijkt stil te staan. Deze ochtend neemt uw gids u mee naar wijken waar vrijwel nooit toeristen komen. Om helemaal op te gaan in het echte leven wordt deze dag gebruik gemaakt van taxi, trein, veerboot en Trishaw.  Uw gids regelt alles en leidt u overal doorheen. In een levendige afwisseling bezoekt markten, kleine werkplaatsen van religieuze benodigdheden en tempel versieringen. U steekt de Yangon rivier over om Dalat Town, de landelijke kant van de stad te zien. Vanuit een koloniaal station maakt u een ritje met een antieke trein. Rond lunchtijd keert u terug naar uw hotel. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 04 : Mandalay.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor de binnenlandse ochtend vlucht naar Mandalay.

Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Aankomst in het hotel rond 09.30 uur.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Ayerwaddy Riverview in Mandalay op basis van een Deluxe kamer met stadszicht. Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad, en een klein zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Mandalay.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze uit onze excursie lijst )

 

Dag 06 : Mandalay.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze uit onze excursie lijst )

 

Dag 07 : Bagan.

Transfer van het hotel naar het busstation Mandalay. Vandaar rijdt u met de Airconditioned lijndienst bus naar Bagan. Aankomst in Bagan halverwege de middag. Aansluitend wordt u naar het hotel in Bagan gebracht. De verdere middag is ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Thazin Garden in Bagan op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in Bagan Myothit (New Bagan), aan de zuidelijke rand van de archeologische zone en aan de rand van het dorp Myothit. Het hotel beschikt over een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 08 : Bagan.

Gedurende de ochtend maakt u met een gids een fietstocht langs de monumenten van Bagan. In overleg met de gids bepaalt u welke monumenten u gaat bezoeken. Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel. Deze fietstocht gaat over vlak terrein. De middag is ter vrije besteding.

Aan het eind van de middag wordt u opgehaald uit het hotel en maakt u een privé boottocht over de Irrawaddy rivier. Vanaf een zandbank in het midden van de rivier geniet u met een drankje van de zonsondergang, die de tempels van Bagan rood kleurt.  

 

Dag 09 : Bagan.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze uit onze excursie lijst )

 

Dag 10 : Kalaw.

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het busstation van Bagan gebracht. Vandaar rijdt u de hele dag met de lijndienst bus naar Kalaw. Aankomst in Kalaw rond 17.00 uur. Aansluitend wordt u naar het hotel in Kalaw gebracht.

Het rustige Kalaw, gelegen op een hoogte van 1320 meter boven de zeespiegel, is het centrum van het bergland, waar Hill Tribes wonen als de Palaung, Pa-O, Taungthu, Shan  en Danu. U brengt een bezoek aan de lokale markt, waar deze bergvolkeren hun landbouw  producten verkopen. Hier komt u ook de andere volken tegen die in Kalaw wonen, zoals Nepalesen, Indiërs, Gurkha`s en Bamar. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van de komende ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen.

Overnachting in het middenklasse Kalaw Heritage hotel. Op basis van een Superior kamer met tuinzicht. Dit is hotel is een voormalige villa uit de Britse tijd en ligt op een lage heuvel even buiten het centrum van Kalaw. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Het levendige centrum van Kalaw ligt op 10 minuten loopafstand.  (☼☼☼)

 

Dag 11 : Loikaw.

Na het ontbijt begint u aan een vierdaagse tocht naar het gebied ten zuiden van het Inle meer en rond de plaats Loikaw in de Kayah staat. Kayah staat is de kleinste provincie van Myanmar en ligt tussen het meest zuidelijke deel van het Inle meer en het Pekon meer en de grenzen van de Kayin staat en van Thailand. In dit heuvelachtige gebied, dat pas recent is geopend voor toeristen wonen verschillende bergvolken met ieder hun eigen religie en tradities, zoals de Pa O en de Palaung.

Met de auto en trein rijdt u vanaf Kalaw in ongeveer 2 uur naar Pinlaung. Hier wordt u door leden van een lokale Shan familie tijdens een korte wandeling rondgeleid langs de restanten van het koninklijk paleis van de laatste Sawbwa of prins van het Pinlaung gebied. Indien dat wordt toegestaan, kunt u kennis maken met de 80 jarige prinses die nog bij het paleis woont. Een eenvoudige Shan lunch is inbegrepen en wordt in het huis van de familie gebruikt. Hierna brengt de Shan gids u naar het station voor een treinrit van ruim een uur naar Saung Byaung, waar een Kayah gids u opwacht, om u met de auto naar de plaats Loikaw te brengen.

2 nachten verblijft u in het middenklasse Kan Thar Yar in Loikaw op basis van een Superior kamer. Dit hotel ligt aan een klein meer aan de rand van de stad en beschikt over een restaurant.. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Loikaw.

De dag begint met een bezoek aan de levendige bevolkingsmarkt van Loikaw. Hierna wordt het voormalige paleis van de Kayah prins bezocht en een klein museum, waar kunst en handwerk te zien is van de streek. Vervolgens rijdt u naar het dorp Kasae Kum, waar u kunt zien hoe de ringen worden gemaakt die de Palaung vrouwen om hun nek dragen en ook wordt u verteld van de legendes van de langnekvrouwen. Na een korte autorit arriveert u in het dorp Pemsong, waar u begint aan een wandeling van ongeveer 4 uur langs verschillende dorpen van Langnek Palaung. Een gids uit de omgeving leidt u rond en vertelt onderweg over hun voorouderverering, het geloof in geesten en het belang van de traditionele totempalen en kruiden medicijnen. Aangezien deze gids geen Engels spreekt, zal uw eigen gids hier zorgen voor de vertaling. Deze wandeling is eenvoudig te maken en voert na een korte klim van ongeveer een half uur, verder over vrijwel vlak terrein. Een langere wandeling is optioneel. De uitzichten onderweg zijn fantastisch. Onderweg wordt een Picknick lunch gebruikt.

 

Dag 13 : Samkar.

Na het ontbijt rijdt u naar een dorp van de Hta Nee La Leh voor een wandeling langs de typische huizen en een ontmoeting met leden van deze stam. Met vertaling van uw gids leggen zij u alles uit over hun animistische heiligdommen en tradities. Een rit van een half uur per ossenkar voert u naar de zogenaamde zeven meren, waar  een BBQ lunch wordt gebruikt. Na de lunch rijdt u naar Pekon. De Kaya gids neemt hier afscheidt en met de Shan gids vaart u in een privé boot over het Pekon meer en het Samkar meer naar het dorp Samkar.

Overnachting in het middenklasse hotel The Inle Sanctuary bij Samkar op basis van een Lodge kamer. Dit mooie nieuwe hotel staat op palen in het water aan de oostzijde van het noordelijke deel van het Samkar meer en heeft een restaurant en comfortabele ruime kamers met ruime badkamer met douche en een eigen terras met een fraai uitzicht over het meer.  (☼☼☼)

 

Dag 14 : Nyaung Shwe.

Vanaf Samkar vaart u vandaag  eerst door een smal verbindingskanaal en daarna verder over het Inle meer naar de plaats Nyaung Shwe. Onderweg worden verschillende stops gemaakt, waaronder een bij de tempel ruïnes van Hmawbi. Tijdens de boottocht naar Nyaung Shwe krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen en een fabriekje van Cheroot sigaren. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen in een dorpshuis. Aan het eind van de middag arriveert u in Nyaung Shwe, gelegen aan de noordzijde van het Inle meer.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Blue Vanda op basis van een Garden villa. Dit is een mooi, nieuw hotel in Nyaung Shwe. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. De kamers zijn houten bungalows in een grote tuin. Het hotel ligt op minder dan 10 minuten lopen van het centrum van Nyaung Shwe met winkeltjes en een zeer levendig avondmarkt. (☼☼☼)

 

Dag 15 : Nyaung Shwe.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze uit onze excursie lijst )

 

Dag 16 : Kentung.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Kengtung. Aankomst in het hotel rond 13.00 uur. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel.

In de middag laat de gids u de plaats Kentung zien en de omgeving van het Naung Tung meer.

Kentung of Kyaing Tong is de hoofdstad van de zogenaamde Gouden Driehoek. In dit oostelijke deel van de Shan staat wonen bergvolken als Ann (Anu), Akha, Lahu en (zilver-) Palaung. Zij zijn Christen, Boeddhistisch of animistisch. Tijdens uw bezoek aan dit deel van Myanmar leert u veel over hun religie, tradities, handwerk en dagelijks leven in de dorpen op het land. Het landschap is heuvelachtig met bos en rijstterrassen. Er zijn hier ook nog kerkgebouwen en villa`s te zien uit de Britse periode.

3 nachten verblijft u in het midden klasse Princess hotel in Kengtung op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag17 : Kentung.

Rond 08.30 uur vertrekt u uit het hotel voor een rit door de omgeving. U rijdt allereerst naar Pin Tauk, van waaruit u een wandeling maakt van ongeveer 5 kilometer langs drie traditionele dorpen Pan Lac en Nam Lin Mai van het Ann volk en Won Lar van het Akha volk. U maakt kennis met de zeer cultuur en levenswijze van deze Hill Tribes. Een eenvoudige lunch wordt gebruikt tijdens de trektocht. Na terugkeer in Pin Tauk rijdt u in de middag naar de andere zijde van de bergen voor nog een bezoek aan enkele traditionele dorpen alvorens u terugkeert naar Kengtung.

 

Dag 18 : Kentung.

Vroeg in de morgen begint u aan een autorit van ongeveer drie kwartier naar Kong Ma, het centrum van het traditionele Wa volk. Zij zijn ook bekend als de Wilde Wa, vanwege hun koppensnellers verleden. Van hieruit begint u aan een wamdeling heuvelopwaarts naar het dorp Pang Pack, waar u kunt zien hoe het Lahu volk woont en veel kunt leren van hun bijzondere tradities. De lunch is inbegrepen. In de namiddag keert u met de auto terug naar Kengtung.

 

Dag 19 : Yangon.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Kentung voor de binnenlandse vlucht terug naar Yangon.

Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in het middenklasse hotel Eastern op basis van een Deluxe kamer. Het hotel ligt in midden in het centrum van Yangon en op loopafstand van Botahtaung en Sule pagode.  (☼☼☼)

 

Dag 20 : Yangon.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

==========================================================================

 

Verlenging Laos :

 

Dag 19 : Kentung / Chiang Khong.

Na een bezoek aan de grote bevolkingsmarkt van Kentung vertrekt u met de auto uit Kentung en rijdt u in anderhalf uur naar de plaats Loimwe, een voormalige Britse Hill station. Hier kunt  u nog oude koloniale villa`s, de 100 jaar oude Katholieke kerk en het huis van de Britse gouverneur zien. Deze hele omgeving is bijzonder mooi met bossen afgewisseld door rijstterrassen.

Van Loimwe rijdt u in drieënhalf uur naar Tachileik aan de grens met Thailand. Via de brug, die veel Toeristen kennen van de Thaise zijde steekt u te voet de grens over naar de plaats Mea Sae in Thailand. Aan de Thaise zijde wordt u opgewacht door een Thaise chauffeur, die u naar de plaats Chiang Khong brengt aan de grens met Laos.

Overnachting in een middenklasse Chiang Kong Riverfront hotel in Chiang Khong op basis van een standaard kamer met tuinzicht. (☼☼☼)

 

Dag 20 : Pak Beng. 

In de vroege ochtend wordt u met de auto naar de Vriendschapsbrug grensovergang tussen Thailand en Laos gebracht. Op eigen gelegenheid passeert u de brug, eventueel met de speciale shuttlebus. ( op eigen kosten ) Aan de Laotiaanse kant van de grens wordt u opgewacht door een Laotiaanse gids en met een Tuk Tuk naar de oever van de Mekong rivier gebracht. Hier begint u aan een boottocht van ruim een uur vaartijd, stroomafwaarts over de Mekong rivier in een traditionele Long Boat.  ( Join In ) De boot stopt onderweg bij een traditioneel dorp aan de oever, om u gelegenheid te geven het leven langs de rivier te ondergaan. In de loop van de middag arriveert u in Het plaatsje Pak Beng. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid wandelen lange de oever van de rivier.

1 nacht verblijft u in middenklasse Pakbeng Lodge op basis van een Superior kamer. Deze lodge ligt aan de oever van de Mekong rivier en op enkele minuten lopen vanaf het centrum van Pakbeng. (☼☼☼)

N.B. : De groepsboot ( Join In ) vertrekt op Maandag, donderdag en zaterdag. Minimum aantal passagiers : 8.

 

Dag 21 : Kamu Lodge.

Na het ontbijt op het terras van het hotel met uitzicht over de Mekong rivier, vaart u verder stroomafwaarts naar Kamu Lodge. De vaart gaat door het smalle rivierdal met aan weerszijde hoge granieten rotsen, begroeid met tropisch regenwoud en afgewisseld door kleine zandstrandjes. Aan het begin van de middag bereikt u Kamu Lodge

Een traditioneel Laotiaans diner in de Lodge is de avond inbegrepen.

Overnachting in Kamu Lodge in een luxe Safari tent met badkamer en toilet. Deze lodge ligt bijzonder mooi aan de oever van de Mekong rivier, tussen de rijstvelden en op loopafstand van een traditioneel dorp.  (☼☼☼ ! )

 

Dag 22 : Louang Prabang.

De hele ochtend is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in de mooie landelijke omgeving langs de rivieroever of door het Kamu dorp of deelnemen aan activiteiten als boogschieten, rijstplanten en oogsten, uitproberen van traditionele vistechnieken of goudzeven (Gold Panning) in de Mekong. De opbrengst mag u houden.  De lunch in de lodge is inbegrepen.

Om 14.00 uur vertrek u uit Kamu Lodge en vaart u met de Long Boat van de Lodge naar Louang Prabang, waar u rond aan het eind van de middag aankomt. ( Van deze boot wordt ook gebruik gemaakt door andere gasten van Kamu Lodge )

Onderweg bezoekt u de Pak Ou grotten. Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen.

2 nachten verblijft u in hotel Villa Santi op basis van een Deluxe kamer. Dit zeer sfeervolle, intieme Boetiek hotel is gebouwd in koloniale stijl en ligt aan de samenvloeiing van de Mekong en de Nam Khane rivier, op 5 minuten lopen van het koninklijk paleis. Er is een gratis shuttle service van het hotel naar het centrum van de stad. Hotel beschikt over een uitstekend restaurant ten een klein zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 23 : Louang Prabang.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze in overleg )

 

Dag 24 : Vang Vien.

Vandaag rijdt u in 6 uur naar Vang Vien. De tocht voert door de bergen en langs schilderachtige traditionele dorpen. Onderweg wordt een korte wandeling gemaakt over de markt van Phou Khoun, bezoekt u het Hmong dorp Ban Pha Thao en kort voor aankomst de spectaculaire grot Tham Chang, een van de mooiste grotten van Laos.

2 nachten verblijft u in het stijlvolle middenklasse Riverside Boutique hotel op basis van een Deluxe kamer.  Dit hotel is gebouwd in Frans koloniale stijl ligt aan de oever van de Nam Song rivier en beschikt over een goed restaurant en een zwembad.   (☼☼☼☼)

 

Dag 25 : Vang Vien.

Dag ter vrije besteding. ( Deze dag kunt u verder invullen met een excursie naar keuze in overleg )

Vang Vien ligt in een bijzonder mooie omgeving. U kunt hier op eigen gelegenheid goed rondkijken in het stadje of een van de grotten bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken langs de oever van de Nam Song Rivier of een bootje huren. ( niet inbegrepen )

 

Dag 26 : Vientiane.

Na het ontbijt vertrekt u uit Vang Vien voor de autorit van ongeveer 3 uur naar Vientiane. In Vientiane maakt u een rondrit door de stad en bezoekt de tempels Wat Sisaket, het met bladgoud bedekte Wat That Luang en Ho Pha Keo, waar ooit de zogenaamde Smaragden (Emerald) Boeddha heeft gestaan, die nu te zien is in het koninklijk paleis van Bangkok. Tegenwoordig is hier een museum van antieke Laotiaanse kunst. Verder ziet u het moderne Patouxai overwinningsmonument. Tijdens deze rondrit krijt u een goede indruk van de hoofdstad van Laos.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Ansara op basis van een Savvy kamer. Dit kleinschalige hotel, gebouwd in koloniale stijl, ligt zeer centraal in Vientiane, in de nabijheid van het Patouxay monument en de Sisaket tempel. Het hotel heeft in een beschutte tuin met zwembad. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 27 : Vientiane.

Dag ter vrije besteding.

 

Dag 28 : Vientiane.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Vientiane voor de internationale vlucht naar uw volgende bestemming

U kunt deze rondreis eventueel verlengen met Zuid Laos en / of Cambodja.

 

 

20 DAAGSE AVONTUURLIJKE RONDREIS MYANMAR.

28 DAAGSE AVONTUURLIJKE RONDREIS MYANMAR / LAOS COMBINATIE

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

 

Arrangement Myanmar, 20 dagen / 19 nachten ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                              : v.a.     2280,-

Arrangement Myanmar / Laos combinatie, 28 dagen / 27 nachten ( 01/05/21 tot 30/09/21 ): v.a.     3400,-

 

 

Bijkomende kosten per boeking :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

Hoogseizoen toeslagen December tot januari                                                                               : op aanvraag.

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

Myanmar : 6 x lunch.

Laos        : 2 x lunch / 1 x diner.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie tijdens de excursies.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie tijdens de excursies.     

Reservering lijndienst dag bus met airconditioning van Mandalay naar Bagan.

Reservering lijndienst dag bus met airconditioning van Bagan naar Kalaw.

Privé boottocht Myanmar : Pekonmeer  - Samkarmeer – Inle meer.

Huurfietsen tijdens de fietsexcursies.  

Alle genoemde excursies, conform programma.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Genoemde binnenlandse vluchten Myanmar zonder Laos. ( 3 x  )

Genoemde binnenlandse vluchten Myanmar / Laos combinatie. ( 2 x )

Eventuele seizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

Verlenging Laos :

Boottocht Mekong rivier : Houuyxai – Pakbeng – Kamu Lodge.  ( JOIN IN )

Transfer per boot van Kamu Lodge naar Louang Prabang.  ( JOIN IN )

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar, Thailand en Laos.

 

 

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamer. Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Avontuurlijke verlengingen :

Wij hebben nieuw in ons programma een avontuurlijk 6 daagse arrangement Golden Rock, Mawlamyaing en Hpa An vanuit Yangon. Vraagt u ons naar deze en andere  mogelijkheden.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Informatie fietstochten :

Er wordt gebruik gemaakt van mountainbikes met brede banden en versnellingen. Indien u boven een gemiddelde lengte bent, vernemen wij graag van u met welke lengte wij rekening moeten houden, zodat wij de juiste maat fiets kunnen verzorgen. Uw gids zorgt voor een fietshelm en flessen mineraal water. Er wordt regelmatig gestopt voor een foto, een bezoek aan een dorpje en een kopje thee in een eethuisje.

Tijdens de fietstocht van Aung Ban ( bij Kalaw ) naar de plaats Indain aan het Inle meer rijdt u over een brede, deels stenige weg. In het eerste deel van de tocht  fietst u enkele malen heuvel op. Dat is niet bijzonder lastig, maar kan wel inspannend zijn vanwege de hoogte en de temperatuur. Ons advies is, op die stukken gebruik te maken van de laagste versnelling, kalm aan te doen of eventueel naar boven te lopen en regelmatig uit te rusten in de schaduw. Er is volstrekt geen haast bij. Het laatste uur rijdt u zelfs alleen nog maar naar beneden. Hoewel het fietsen daar vanzelf gaat, adviseren wij u uw snelheid steeds hier steeds onder controle te houden en tijdig bij te remmen met beide handremmen. Het is verleidelijk daar volledig los te gaan, maar een valpartij ligt hier op  de loer. De gids heeft een First Aid Kit bij zich. Wij raden u echter aan, ook zelf te zorgen voor wat pleisters, jodium en verbandmiddelen. Zodra u met de fietstocht bent gestart is er feitelijk geen weg meer terug. Overlegt u daarom met de gids, wat u aankunt. Een alternatief is de fietstocht geheel te maken langs de verharde weg naar het Inle meer. Deze is echter beslist minder mooi. U arriveert rond 14.00 uur in Indain om deze plaats te kunnen bekijken alvorens u met de boot naar het hotel wordt gebracht. Met al deze voorzorgsmaatregelen, is deze hele fietstocht niet bijzonder lastig en kan gemaakt worden door eenieder, die beschikt over fietservaring, een redelijke conditie en een goede gezondheid. Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Trektochten  Myanmar :

Neemt u tijdens de trektocht niet te veel bagage mee, maar uitsluitend wat u nodig heeft voor de dagen van de trektocht. Wat u meeneemt moet u zelf dragen. Ons advies is daarvoor een klein opvouwbaar dag rugzakje mee te nemen van huis. Goede wandelschoenen met profielzolen zijn onontbeerlijk. Dit hoeven echter beslist geen zware bergschoenen te zijn, want die zijn u alleen maar tot last tijdens het overige deel van uw reis. Neemt u zelf een kleine verbanddoos mee met verband, rekverband, (blaren)pleisters, talkpoeder, ontsmettingszeep en jodium. Tegen de insectenbeten adviseren wij een DEET houdend middel en smeert u daar ook overdag alle onbedekte huiddelen mee. Vanwege de sterke kracht van de tropenzon zijn een hoed en goede zonnebril onontbeerlijk. Draagt u vooral ruime katoenen kleding en `s avonds een lange broek en een shirt met lange mouwen. Extra ondergoed en sokken is belangrijk. Vanwege vochtverlies is het noodzakelijk veel en regelmatig te drinken. Een klein handdoekje kan zeer goed van pas komen. Vanwege het verblijf in zeer eenvoudige accommodatie raden wij u aan een dunne lakenzak mee te nemen. Een slaapzak is niet noodzakelijk. U slaapt in de dorpshuizen en kloosters op een matje op de vloer. Indien u op een zachte ondergrond wilt slapen, dan dient u een voorziening daarvoor zelf mee te nemen. Volgt u te allen tijde de aanwijzingen van de lokale gids op. Paspoort en waarde papieren dient u tijdens de trektocht bij u te dragen. Deze laat u niet achter in het hotel of geeft u beslist niet mee met een kofferwagen. Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Vanaf prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

Vanaf prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000