BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

11 dagen exclusieve rondreis midden Laos.

( Reis : Laos 22 )

 

 

Dag 01 : Vientiane.

Aankomst op het vliegveld van Vientiane. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

2 nachten verblijft u in het sfeervolle en comfortabele hotel Salana Boutique in Vientiane op basis van een Deluxe kamer. Dit zeer sfeervolle hotel ligt in het centrum van Vientiane op 500 meter van het Nationale Museum en op 800 meter van het Chaofu Ngum standbeeld . Het hotel beschikt over gratis Wifi, een goed restaurant met terras

Het hotel heeft geen zwembad. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Vientiane.

Deze dag maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamezen in 1828 heeft overleefd. Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht. Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 03 : Vang Vieng.

In de vroege ochtend begint u aan de autorit van ongeveer 3 uur van Vientiane naar Vang Vien. Aankomst in Vang Vien aan het eind van de ochtend. De verdere dag is ter vrije besteding.  Vang Vien staat bekend om haar mooie Karstlandschap en de vele druipsteen grotten. U kunt hier een wandeling maken door het dorp of een kanotocht op de Nam Song rivier. ( facultatief / niet inbegrepen / te voren aan ons doorgeven )

2 nachten verblijft u in het comfortabele Riverside Boutique Resort. Dit hotel ligt direct aan de oever van de Nam Song rivier en beschikt over een uitstekend restaurant met Laotiaanse en Franse keuken en een zwembad met een bijzonder mooi uitzicht op de bergen. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 04 : Vang Vieng.

Na het ontbijt begint u aan de verkenning van Vang Vien en omgeving. U rijdt naar Phathao voor een spectaculair uitzicht over het dal. Hier ligt ook de Tham Hok grot met daarin een grote verzameling  imponerende Stalactieten en Stalagmieten. Vervolgens bezoekt u een natuurgebied, dat de tuin van Eden wordt genoemd. Hier kunt u rondwandelen en eventueel een bad nemen in een van de heldere water van een van de vele stroomversnellingen in het riviertje. De lunch onderweg is inbegrepen.

 

Dag 05 : Luang Prabang.

Deze hele dag rijdt u van Vang Vien naar Luang Prabang door de bergen en langs schilderachtige, traditionele dorpen. De totale rijtijd bedraagt ongeveer 6 uur.

3 nachten verblijft u in het sfeervolle hotel Villa Maly in Luang Prabang op basis van een Deluxe kamer. Dit intieme hotel in koloniale bouwstijl en inrichting ligt in het centrum van Luang Prabang. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant, gratis Wifi en een besloten tuin met zwembad. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 06 : Luang Prabang.

Vroeg in de morgen maakt u kennis met Sai Bath. Lange rijen Boeddhistische monniken lopen in hun oranje gewaden en blootvoets door de straten en ontvangen een dagelijkse gift van rijst van de bevolking. Zolang u enige eerbiedige afstand en respect bewaart en geen gebruik maakt van een flitsapparaat, mag u van dit indrukwekkende ritueel foto`s maken. Aansluitend maakt u een wandeling over de levendige ochtendmarkt, waarna u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een eerste verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Prabang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier.

De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Van hieruit maakt u een wandeling door de smalle, schilderachtige straatjes van het oude centrum. De Laotiaanse lunch is inbegrepen en wordt gebruikt in restaurant Khai Paen, waar jonge mensen worden opgeleid voor een baan in een restaurant of hotels. Na de lunch wordt de wandeling vervolgt en bezoekt u enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. Aan de rand van het schiereiland ligt de heuvel  Phousi. De klim naar de top langs een trap met 328 treden is de moeite meer dan waard. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en een verblijf in Luang Prabang is niet compleet zonder van dit uitzicht te hebben genoten.  Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 07 : Luang Prabang.

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Museum voor traditionele kunst en handwerk van de etnische minderheden van Laos. Hierna rijdt u de stad uit voor een wandeling door enkele traditionele Hmong, Khmu en laagland Lao dorpen. Daar kunt u hun diversiteit in traditie en religie en levenswijze zien. De laagland Lao van Ban Sa-aat leven in dorpen aan de oever van de Mekong rivier en in de grotere plaatsen ne spreken Lao, een aan het Thai verwante taal. In het dorp Ban Pano wonen de animistische Khmu, die eeuwen geleden uit Noord Laos zijn gekomen en een taal spreken, die stamt uit midden Azië. In Ban Long Lao wonen de Khmu vreedzaam naast de Hmong, die in een latere fase naar deze streken gekomen zijn. Deze laatsten wonen hoofdzakelijk op de bergtoppen, waar ze mais en groente verbouwen. Lokale gidsen uit de dorpen leiden u overal rond en vertellen u alles over hun tradities. U mag de huizen van binnen zien u krijgt uitleg over de levenswijze in het dorp, traditionele kleding en handwerk. U bent overal zeer welkom en de bevolking is blij met uw komst, mede omdat dit voor extra inkomsten voor de gemeenschap zorgt. De middag wordt afgesloten met een autorit naar de Kuang Si waterval, gelegen ren zuiden van de stad. Als u hier wilt zwemmen, dient u daarvoor zwemspullen mee te nemen. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel om u even te verfrissen.

De dag wordt afgesloten met een zogenaamde Baci ceremonie in het kleine dorp Ban Khomkhuang. De dorpelingen en het dorpshoofd, de Nai Ban, brengen u traditionele wensen voor gezondheid, geluk en voorspoed op uw reis en voor uw verdere leven door katoenen koorden om uw polsen te winden. 

 

Dag 08 : Kamu Lodge.

Na het ontbijt wordt u naar de rivier oever gebracht voor de boottocht stroomopwaarts over de Mekong rivier naar Kamu Lodge. Onderweg bezoekt u Pak Ou grotten. Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen. Na het bezoek aan deze heilige plaats vaart u verder naar Kamu Lodge, waar u rond het middag uur arriveert. De verder middag is ter vrije besteding. Lunch en diner in de Lodge zijn inbegrepen.

N.B. : Pak Ou grotten : voor de klim naar boven en de wandeling in de grotten is het van belang, dat u stevig schoeisel aan heeft met profielzolen. Een zaklantaarn kan ook goed van pas komen, om alles goed te kunnen bekijken.

2 nachten verblijft u in het zeer bijzonder hotel Kamu Lodge.  Deze Lodge ligt direct aan de oever van de Mekong rivier, aan de rand van een traditioneel Kamu dorp en bij de prachtig aangelegde rijstvelden. Uw kamer is een grote Safari tent met vaste badkamer met alle faciliteiten. De Lodge beschikt over een goed restaurant tussen de rijstvelden. Er is geen zwembad.  (☼☼☼☼ ! )

 

Dag 09 : Kamu Lodge.

Na het ontbijt begint u aan een bijzonder mooie en afwisselende wandeling van ongeveer 3 uur door het dorp, door het bos en langs de rijstvelden. Een zeer goede manier om kennis te maken met het dagelijks leven op het platteland van midden Laos. U loopt over paden door een licht heuvelachtig terrein. In de middag kunt u bij de Lodge deelnemen aan verschillende activiteiten, als rijstplanten, traditioneel vissen, , boogschieten, goud zeven uit de rivier (goldpanning). Wat u aan goud vindt mag u houden.  Lunch en diner in de Lodge zijn inbegrepen.

 

Dag 10 : Luang Prabang.

De gehele ochtend is ter vrij besteding. De Lunch in de Lodge is inbegrepen. Na de lunch wordt u per boot stroomafwaarts teruggebracht naar Luang Prabang. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in hotel Villa Maly op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 11 : Luang Prabang. 

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar het vliegveld van Luang Prabang voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

 

 

 

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

Arrangement Laos, 11 dagen / 10 nachten  ( 01/10/20 tot 31/03/21 )                                       : v.a.                                        

Arrangement Laos, 11 dagen / 10 nachten  ( 01/04/21 tot 30/09/21 )                                       : v.a.  1870,-

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

Arrangement Laos, 11 dagen / 10 nachten  ( 01/10/20 tot 31/03/21 )                                       : v.a.  

Arrangement Laos, 11 dagen / 10 nachten  ( 01/04/21 tot 30/09/21 )                                       : v.a.  1480,-

 

Bijkomende kosten per boeking :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Laos.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

2 x diner.

Auto of busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Selectie vrije activiteiten Kamu Lodge.

Boottocht Luang Prabang – Kamu Lodge en v.v.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.   ( zie hieronder )

Binnenlandse vluchten.

Overige maaltijden.

Eventuele hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Laos.

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamers. Internationale vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

Prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000