BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

14 dagen avontuurlijke individuele rondreis noord en zuid Laos.

( Reis : Laos 15 )

 

 

Dag 01 : Luang Prabang.

Aankomst op het vliegveld van Luang Prabang. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Het Laotiaanse diner is inbegrepen en wordt gebruikt in restaurant Khai Paen, waar jonge mensen worden opgeleid voor een baan in een restaurant of hotels.

3 nachten verblijft u in het sfeervolle middenklasse hotel Maison Dala Bua in Luang Prabang. Dit sfeervolle hotel ligt centraal in Luang Prabang, op 5 minuten loopafstand van de avondmarkt, en beschikt over een goed restaurant, gratis Wifi  en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Luang Prabang.

Vroeg in de morgen maakt u kennis met Sai Bath. Lange rijen Boeddhistische monniken lopen in hun oranje gewaden en blootvoets door de straten en ontvangen een dagelijkse gift van rijst van de bevolking. Zolang u enige eerbiedige afstand en respect bewaart en geen gebruik maakt van een flitsapparaat, mag u van dit indrukwekkende ritueel foto`s maken. Aansluitend maakt u een wandeling over de levendige ochtendmarkt, waarna u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Prabang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier.

De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Van hieruit maakt u een wandeling door de smalle, schilderachtige straatjes van het oude centrum. U ziet verder enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. Aan de rand van het schiereiland ligt de heuvel  Phousi. De klim naar de top langs een trap met 328 treden is de moeite meer dan waard. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en een verblijf in Luang Prabang is niet compleet zonder van dit uitzicht te hebben genoten.  Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 03 : Luang Prabang.

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Museum voor traditionele kunst en handwerk van de etnische minderheden van Laos. Hierna rijdt u de stad uit voor een wandeling door enkele traditionele Hmong, Khmu en laagland Lao dorpen. Daar kunt u hun diversiteit in traditie en religie en levenswijze zien. De laagland Lao van Ban Sa-aat leven in dorpen aan de oever van de Mekong rivier en in de grotere plaatsen ne spreken Lao, een aan het Thai verwante taal. In het dorp Ban Pano wonen de animistische Khmu, die eeuwen geleden uit Noord Laos zijn gekomen en een taal spreken, die stamt uit midden Azië. In Ban Long Lao wonen de Khmu vreedzaam naast de Hmong, die in een latere fase naar deze streken gekomen zijn. Deze laatsten wonen hoofdzakelijk op de bergtoppen, waar ze mais en groente verbouwen. Lokale gidsen uit de dorpen leiden u overal rond en vertellen u alles over hun tradities. U mag de huizen van binnen zien u krijgt uitleg over de levenswijze in het dorp, traditionele kleding en handwerk. U bent overal zeer welkom en de bevolking is blij met uw komst, mede omdat dit voor extra inkomsten voor de gemeenschap zorgt.

De dag wordt afgesloten met een autorit naar de Kuang Si waterval, gelegen ren zuiden van de stad. Als u hier wilt zwemmen, dient u daarvoor zwemspullen mee te nemen.

 

Dag 04 : Kamu Lodge.

Na het ontbijt wordt u naar oever van de Mekong rivier gebracht en begint de boottocht stroomopwaarts naar Kamu lodge in een traditonele Long Boat. Onderweg wordt gestopt bij de Pak Ou grotten. Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen. Na het bezoek aan deze heilige plaats vaart u stroomopwaarts, terwijl u aan boord geniet van een drankje en een hapje. Rond het middag uur bereikt u Kamu Lodge. Een lunch van het resort op een bijzondere plek tussen de rijstvelden is inbegrepen.

Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in de mooie landelijke omgeving langs de rivier oever of door het Kamu dorp of deelnemen aan activiteiten als boogschieten, rijstplanten en oogsten, uitproberen van traditionele vistechnieken of goudzeven (Gold Panning) in de Mekong. De opbrengst mag u houden !

 

N.B. : voor de klim naar boven en de wandeling in de grotten is het van belang, dat u stevig schoeisel aan heeft met profielzolen. Een zaklantaarn kan ook goed van pas komen, om alles goed te kunnen bekijken. U kunt een deel van uw bagage achterlaten in het hotel in Luang Prabang, waar deze wordt opgeslagen totdat u daar terugkeert.

 

Overnachting en een traditioneel avondmaaltijd in Kamu Lodge in een luxe Safari tent met badkamer en toilet. Deze Lodge ligt direct aan de oever van de Mekong rivier, aan de rand van een traditioneel Kamu dorp en bij de prachtig aangelegde rijstvelden. Uw kamer is een grote Safari tent met vaste badkamer met alle faciliteiten. De Lodge beschikt over een goed restaurant tussen de rijstvelden. Er is geen zwembad.  (☼☼☼☼ ! )

 

Dag 05 : Luang Prabang.

Rond 09.00 uur vertrek u weer uit Kamu Lodge en vaart u stroomafwaarts terug naar Luang Prabang, waar u rond het middag uur arriveert. De verder middag is geheel ter vrije besteding.

Overnachting in hotel Maison Dala Bua in Luang Prabang. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Viengthong.

Na het ontbijt vertrekt u uit  Luang Prabang en rijdt u in ongeveer 5 uur naar de plaats Viengthong.

Overnachting in een eenvoudige Guesthouse in Viengthong op basis van een standaard kamer. (☼☼)

 

Dag 07 : Nam Et-Phoulouey Nationaal Park.

Vroeg in de morgen begint u aan een tweedaagse avontuurlijke tocht door het tropisch regenwoud van het Nam Et-Phoulouey Nationale Park. Door een bergachtige en bosrijke streek rijdt u eerst in ongeveer anderhalf uur naar het Khmu dorp Son Koua. Hier wordt u verwelkomd door de bevolking en door de bootmannen. Tijdens een verkenning van het dorp leert u hier veel over de animistische cultuur en de omgang met de dorpsgeesten. De lunch in het dorp is inbegrepen. Na de lunch vaart u met een Long Boat in anderhalf uur over de Nam Nern rivier naar de ingang van het beschermde natuurgebied van Nam Et-Phou Louey. Tijdens de boottocht passeert de boot de kleine rijstvelden bij de dorpen en met enig geluk ziet u al zeldzame vogels en exotische varanen. Bij de ingang van het park krijgt u een uitleg over de bescherming van de nog hier aanwezige tijgers en hun leefwijze. Halverwege de middag vertrekt u met de boot en onder leiding van een lokale gids voor een safari door het bos. De gids vertelt u onderweg alles over jagen en spoorzoeken. Het avondeten vindt plaats bij het kampvuur op een zandbank in de rivier. In de schemering vertelt de gids Khmu volksverhalen over draken, en geesten. Afhankelijk van het aanwezige maanlicht maakt u in de avond nog een boottocht van ongeveer twee uur en glijdt u stukken met afgezette motor langzaam over het water van de rivier, om het wild op de oevers geen schrik aan te jagen. Als het zo stil genoeg is, kunt u in het halfduister Sambar herten, Blaf herten, otters, Civetkatten, Lori`s, stekelvarkens en uilen zien.

Overnacht wordt in een eenvoudige Lodge. (☼☼)

 

Dag 08 : Nong Khiew.

Nog voor het ontbijt maakt u een wandeling door het ontwakende bos. De gids vertelt over het gebruik van planten voor medicinale doeleinden en  ook over de bij zonder betekenis van deze streek tijdens de oorlog in Indo– China. Na het ontbijt in de Lodge vaart u terug naar het dorp Son Koua. Met de auto wordt u vervolgens naar Nong Khiew gebracht. De lunch is ook deze dag inbegrepen.

Overnachting in hotel Nong Khiew Riverside in Nong Khiew op basis van een bungalow. (☼☼☼)

 

Dag 09 : Vientiane.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane. Het resterende deel van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in hotel Usouk in Vientiane op basis van een superior kamer. Dit middenklasse hotel ligt in het centrum van de stad en beschikt over een restaurant en gratis Wifi.  (☼☼☼)

 

Dag 10 : Vientiane.

Deze dag maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamezen in 1828 heeft overleefd.

Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht.

Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 11 : Bolaven plateau.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Pakse.

Aansluitend rijdt u de bergen in naar het Bolaven plateau. Vanwege de grotere hoogte daalt de temperatuur in de middag aanmerkelijk. De verdere dag verkent u het Bolaven plateau, dat vooral bekend is vanwege haar vele watervallen, de etnische minderheden en de koffie en thee plantages. In de plaats Paksong bezoekt u de bevolkingsmarkt, waar de lokale stammen samenkomen om hun producten te verhandelen. In  de middag rijdt u naar Ban Phuong Cook, een gebied waar het Katou stam woont, die tot het Mon – Khmer volk behoren. Andere minderheden in dit gebied zijn de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane en de Katung. In de namiddag rijdt u naar de grote Phasuam waterval en bezoekt u nog het Ethno – culturele openluchtmuseum, waarna u naar het hotel wordt gebracht. 

Overnachting in het eenvoudige Tad Fane Resort in in Ban Nongkok op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in een mooie, bosrijke omgeving en heeft kamers in de vorm van ruime houten bungalows met terras. Er loopt een verhard pad naar alle bungalows. Elke  kamer is vanaf het pad te bereiken via een trap met zes treden en een leuning. De Tad Fane waterval ligt op enkele minuten loopafstand.  (☼☼☼)

 

Dag 12 : Kiet Ngong.

De dag begint met een bezoek aan een belangrijke Boeddhistische plaats. Op een afstand van 6 kilometer van de Mekong rivier en aan de voet van de berg Phou Kao ligt het antieke Khmer tempelcomplex Wat Phou, waarvan het oudste bouwwerk dateert uit de vijfde eeuw, maar wat het best bewaard is dateert uit de elfde tot de dertiende eeuw van onze jaartelling. Rond het middaguur arriveert u in de Lodge in de plaats Kiet Ngong. De lunch is deze dag inbegrepen. Na de lunch maakt u een rit op de rug van een olifant naar Vat Phou Asa. Op een droge, rotsachtige, zandstenen heuvel ligt hier in een mysterieuze, met bomen begroeide omgeving, een vervallen Boeddhistisch klooster uit de negentiende eeuw. Bij het klooster staan 108 stupa`s in een afwijkende stijl die waarschijnlijk door India is beïnvloed. Aan het eind van de middag keert u terug naar de Lodge.

Overnachting in het middenklasse King Fisher Eco Lodge in Kiet Ngong op basis van een comfort bungalow.

Deze Lodge ligt bijzonder mooi in het Xe Pian Nationale Park, op loopafstand van een klein dorp, en beschikt over een restaurant en een zwembad. De kamers zijn bungalows in traditionele stijl en gebouwd op palen    (☼☼☼☼)

 

Dag 13 : Don Khone. 

Langs weg nummer 13 rijdt u verder naar het zuiden, naar de grote Khone Pha Pehng waterval, die ook wel de Niagara van het oosten wordt genoemd. Hier gaat u per boot verder naar het eiland Don Khone, een van de vele eilanden tussen de stroomversnellingen van de Mekong rivier. Dit gebied heet niet voor niets Siphandon of vierduizend eilanden. De fransen hadden hier een belangrijke steunpunt aan de Cambodjaanse grens. Over een afstand van 14 kilometer legden  zij een spoorweg aan, om  goederen te kunnen vervoeren langs de onbevaarbare stroomversnellingen in de Mekong rivier. Pieren, bruggen en een enkele verroeste stoomlocomotief herinneren nog aan die tijd. Na aankomst op het eiland fiets u van Don Khone Lipi naar de Tad Somphamit waterval.

Na enige rust en gelegenheid om te lunchen, begint u aan een boottocht over de Mekong rivier. De boot volgt de rivier stroomopwaarts voor een kennismaking met de prachtige natuur en stops bij de eilandjes Done Xang, Done Dhon en Rapali. U ziet de riviervissers aan het werk en vanuit de tempel van Don Dom maakt een korte wandeling door de landelijke omgeving. Op de terugvaart naar Don Khone kunt u aan boord genieten van de zonsondergang en een glas wijn of bier of een softdrink.

Overnachting in hotel Sala Don Khone op Done Khone op basis van een Floating Studio. Dit sfeervolle hotel ligt direct aan de oever van de Mekong rivier. De kamers zijn in de vorm van mooie ruime bungalows met terras. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 14 : Pakse.

Na het ontbijt vaart u terug naar de vaste oever bij Ban Nakasang en vandaar wordt u met de auto naar het vliegveld van Pakse gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

N.B. : Deze reis kunt u ook laten aansluiten op één van onze programma`s in Cambodja. U wordt dan vanaf Done Khone naar de grens gebracht en aan de Cambodjaanse kant opgevangen door onze Cambodjaanse chauffeur en gids. Wij adviseren u daar graag verder over. Prijs op aanvraag.

 

 

14 dagen avontuurlijke individuele rondreis noord en zuid Laos.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

 

Arrangement Laos, 14 dagen / 13 nachten  ( 01/10/20 tot 30/04/21 )                                     : v.a.                                         

Arrangement Laos, 14 dagen / 13 nachten  ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                                     : v.a.   2450,- 

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

 

Arrangement Laos, 14 dagen / 13 nachten  ( 01/10/20 tot 30/04/21 )                                        : v.a. 

Arrangement Laos, 14 dagen / 13 nachten  ( 01/05/21 tot 30/09/21 )                                        : v.a. 1895,-

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Laos.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

4 x lunch.

3 x avondeten.

Alle transfers.

Auto of busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Genoemde binnenlandse vluchten met Lao Airlines. ( 2 x )

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.( zie hieronder )

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Laos.

Eventuele hoogseizoen toeslagen. ( Kerst en jaarwisseling )

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamers. Internationale vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

 

Vanaf prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

Vanaf prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000