BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

20 dagen exclusieve individuele rondreis Java, Bali  en Lombok.

( Reis Java 80 )

 

 

Dag 01 : Yogyakarta.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yogyakarta. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

3 nachten verblijft u in het zeer comfortabele hotel Hyatt Regency in Yogyakarta op basis van een Deluxe kamer met tuinzicht. Dit zeer sfeervolle hotel ligt even ten noorden van Yogyakarta. Het hotel heeft een zeer grote tuin met lagune zwembad en verschillende uitstekende restaurants. Er is een gratis shuttle service van het hotel naar de winkelstraat Malioboro. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Yogyakarta.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad en bezoekt u de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta, een Zilver-, een Batik- en een Wajangpoppen werkplaats. Een Javaanse lunch is deze dag inbegrepen. Na de lunch keert u terug naar het hotel. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Yogyakarta.

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Hindoeïstische Prambanan tempelcomplex. De sierlijke hoge Candi`s uit de 9e eeuw liggen op een half uur rijden ten oosten van Yogyakarta. De reliëfs op de muren beelden onder andere het beroemde Ramayana epos uit. Na een uitgebreide rondleiding keert u terug naar het hotel. De middag is ter vrije besteding. `s Avonds gebruikt u het diner met een voorstelling van klassieke Javaanse dansen.

 

Dag 04 : Losari.

Na een vroeg ontbijt begint u aan de autorit van Yogyakarta naar Losari. Onderweg brengt u in de koelte van de ochtend een uitgebreid bezoek aan het beroemde Boeddhistische Borobudur tempel complex. Vervolgens rijdt u in ruim een uur via Magelang naar de Losari Coffee Plantation, waar u rond lunchtijd aankomt. De verdere middag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u op de Losari Coffee Plantation (MesaStila) op basis van een Arum Villa. U logeert deze dagen midden in het tropisch regenwoud op een koffie plantage uit de Nederlandse tijd, gesticht in 1820. De kamers zijn kleine huisjes in bijzondere authentieke stijl, gelegen in een grote landelijke tuin met natuurlijk zwembad. Het geheel straalt nog de sfeer uit van vroeger tijden. Vanaf het terras van  uw bungalow kunt u in alle rust het fraaie Javaanse landschap beleven en uitzicht op de vulkaan Merbabu.  U komt hier helemaal tot rust. Een absolute aanrader. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 05 : Losari.

In de koelte van de ochtend maakt u een wandeling over de plantage en ziet de koffie struiken en de specerijen De verdere dag is ter vrije besteding. U beschikt deze dag niet over auto, chauffeur en gids.

 

Dag 06: Surakarta.

Na het ontbijt vertrekt u uit Losari en rijdt u naar Solo (Surakarta) via Ambarawa, het meer van Banjubiru en Salatiga. In Ambarawa kunt u nog een bezoek brengen aan het oude treinstation Willem I, waar buiten op grindbedden een grote verzameling oude locomotieven staat uit de Nederlandse tijd. Aankomst in Solo aan het eind van de middag.

2 nachten verblijft u in het goede middenklasse hotel Novotel Solo in Surakarta op basis van een superior kamer. Dit hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 07 : Surakarta.

In de ochtend maakt u een rondrit door de Sultansstad Surakarta, oude hoofdstad van het legendarische rijk Mataram. U krijgt een uitgebreide rondleiding door de Kraton van de Susuhunan van Solo en de kleinere, prinselijke Kraton Mangkunegaran. De ochtend wordt afgesloten met een wandeling over de markt Triwindu.  De gehele middag is ter vrije besteding.

 

Dag 08 : Malang.

Deze dag maakt u een lange autorit van Surakarta naar Malang op Oost Java. U rijdt door het afwisselende vulkanische landschap van oost Java langs plaatsen als Madiun en Kediri en langs het meer van Selorejo.

 

2 nachten verblijft u in het zeer sfeervolle hotel Tugu in Malang op basis van superior kamer. Het hotel ligt in het centrum van Malang en beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼☼☼)

 

Dag 09 : Malang.

In de ochtend maakt u allereerst een ontspannen rondrit door de stad Malang. U kunt koffie drinken bij het restaurant Toko Oen. Hierna volgt een korte rit naar Singosari, waar u de gelijknamige, kleine Javaanse tempel bezoekt met haar beroemde grote wachter beelden.

 

Dag 10 : Kalibaru.

Na het ontbijt rijdt u verder oostwaarts naar de kleine plaats Kalibaru. Aankomst bij het hotel halverwege de middag. Aan het eind van de middag kunt u op eigen gelegenheid nog een wandeling maken over de plantages.

Overnachting in het eenvoudige hotel Kalibaru Cottages. Dit nette hotel ligt op de zuidhelling van de grote vulkaan Raung en tussen de koffieplantages. (☼☼☼☼)

 

Dag 11 : Pemutaran.

Autorit van Kalibaru naar Pemutaran op het eiland Bali. Met het autoveer vaart u van Ketapang, op de oostkust van Java, naar Gilimanuk op de westpunt van het eiland Bali. Vanaf Gilimanuk wordt de rit vervolgd langs de savanneachtige noordkust naar de plaats Pemutaran. Na aankomst bij het hotel, rond lunchtijd, nemen de chauffeur en de gids afscheid van u en rijden terug naar Java. In Pemutaran beschikt u niet over auto, chauffeur en gids.

Pemutaran is een kleine, zeer rustige plaats, aan de noordwestkust van Bali en aan de rand van het West Bali National Park. Dit is een van de mooiste snorkelplekken van het eiland. Een facultatieve boottocht naar het eiland Menjangan is daarvoor zeer aantrekkelijk.(niet inbegrepen) Vanuit het hotel kunt u ook wandelen, een tocht maken met een paardenkoets of fietsen.

2 nachten verblijft u in het zeer sfeervolle en comfortabele Eco hotel Matahari Beach in de plaats Pemutaran. De bungalowkamers zijn in karakteristieke Balinese stijl en liggen in een grote tuin met zwembad, grenzend aan het smalle vulkanische strand. Het hotel heeft een uitstekend restaurant en zeer goede Spa en een watersport en duikcentrum. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 12 : Pemutaran.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 13 : Ubud.

Na het ontbijt in het hotel wordt u opgehaald uit het hotel en begint u aan een mooie excursie over het eiland Bali die zal eindigen in Ubud. U rijdt langs de noordkust naar de plaats Seririt en verder door het heuvelachtige landschap bij Munduk omhoog de bergen in naar het midden van het eiland. Hier liggen de kleine meren Tamblingan, Buyan en Bratan. Onderweg bezoekt u de bekende watertempel Pura Ulun Danu, gelegen in het Bratanmeer, de markt van Bedugul en de antieke Koninklijke badplaats Goa Gaja. De Balinese lunch onderweg is inbegrepen.

3 nachten verblijft u in het zeer goede middenklasse hotel Plataran op basis van een Junior Suite. dit zeer verzorgde hotel ligt in een grote tuin met zwembad en met uitzicht op de rijstvelden. De  ligging is rustig, maar tocht zeer gunstig aan de rand van het levendige centrum van Ubud.  Kleine boetiekjes en restaurants vindt u op 5 minuten loopafstand van het hotel. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 14 : Ubud.

Vandaag maakt u kennis met het culturele deel van Bali. U bezoekt de rots graven van Kunung Kawi. Over een lange stenen trap tussen de rijstvelden daalt u af in een smalle kloof, waar in de rotswand verschillende koningsgraven zijn uitgehakt. Hierna rijdt u naar het grote kratermeer van de vulkaan Batur in het midden van het eiland. De Balinese lunch onderweg is inbegrepen. Na de lunch ziet u de grote moedertempel van Besakih, gelegen op de zuidhelling van de vulkaan Gunung Agun. Aan het eind van de middag wordt getopt bij het koninklijk paleis van Klungkung. Bijzonder zijn hier de zogenaamde drijvende troonzaal en het oude gerechtsgebouw. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar Ubud.

 

Dag 15 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 16 : Lombok.

In de vroege morgen wordt u uit het hotel opgehaald en naar de haven van Padang Bai aan de zuidoostkust gebracht. Van Padang Bai vaart u met een snelle veerboot in ruim twee uur naar Teluk Kodek op de noordwestkust van het eiland Lombok. Daar wacht een de chauffeur, die u in een half uur naar het hotel brengt.

4 nachten verblijft u in het bijzonder mooi gelegen luxe hotel Tugu Lombok op de noordwestkust van Lombok. Het hotel ligt rustig, in een grote tuin met lagune zwembad, en direct aan het koraalstrand. Dit is zonder meer de mooiste snorkel en duikplek van Lombok. De kamers zijn gebouwd in verschillende traditionele stijlen. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 17 : Lombok.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 18 : Lombok.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 19 : Lombok.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 20 : Lombok.

Aan de loop van de dag wordt u uit het hotel  opgehaald voor de transfer naar het internationale vliegveld Praya van Lombok.

 

 

20 dagen exclusieve individuele rondreis Java, Bali  en Lombok.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

 

Arrangement Java / Bali / Lombok, 20 dagen / 19 nachten                                                   : v.a.     3150,-

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                              :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa                 : Verkrijgbaar bij binnenkomst : US $ 35,- per visum.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                           :  op aanvraag.

Toeslag hoogseizoen van juli tot en met september                                                                       :       250,-

Prijs bij deelname van 4 personen of meer                                                                                        : op aaanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

3 x lunch.

1 x diner.

Busje met airco en chauffeur gedurende het arrangement van Yogyakarta tot de aankomst in Pemutaran.

Alle transfers.

Nederlands of Engels sprekende gids op Java.

Engels sprekende gids tijdens de excursies op Bali.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden.

Veerboot Java – Bali.

Veerboot Bali – Lombok.

Lokale hotel belastingen.

Reserveringskosten internationale vliegtickets.

Lege terugrit auto, chauffeur en gids Java.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

 

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië. ( verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld : kosteloos of US $ 35,- per visum )

 

Luchthaven vertrekbelasting ( Ter plaatse door u te voldoen ) :

Binnenlandse vluchten :

Vanaf Bali              : 75.000,-  Rupia per ticket.   ( Ongeveer  €  5,- )

Vanaf Lombok       :  45.000,-  Rupia per ticket.   ( Ongeveer  €  3,- )

Internationale vluchten  :

Vanaf Bali             : 200.000,-  Rupia per ticket.   ( Ongeveer  €  14,- )

Vanaf Lombok      : 150.000,-  Rupia per ticket .  ( Ongeveer  €  10,- )

Bovenstaande bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer. Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

Voor deze reis : Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam via Singapore aan op Yogyakarta en via Singapore vanaf Lombok terug naar Amsterdam.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u.  

 

Prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

Prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000