BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

12 dagen individuele rondreis Cambodja.

( Reis : Cambodja 03 )

 

Dag 01 : Siem Reap.

Aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. De  verdere dag is geheel ter vrije besteding.

5 nachten verblijft u in het middenklasse hotel La Niche D`Ankor in Siem Reap op basis van een Deluxe kamer. Dit middenklasse hotel ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum van Siem Reap en beschikt over een restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Siem Reap.

Vroeg in de ochtend, voor zonsopgang, begint u aan de bezichtiging van Angkor Wat, aan de grootste bezienswaardigheid van Angkor. Deze Hindoeïstische dodentempel werd gebouwd voor koning Suryavarman II , welke heerste van 1112 tot 1152 na Christus. Of u hier voor de eerste komt of al vaker geweest bent, Angkor maakt iedere keer weer een overweldigende indruk door het formaat en door de grote hoeveelheid, zeer gedetailleerde reliëfs. U krijgt hier ruim de tijd hier, om rond te lopen en al het beeldhouwwerk in u op te nemen terwijl de zon langzaam op komt. Voor een laat ontbijt keert u terug naar het hotel. Na het ontbijt rijdt u naar de antieke stad Angkor Thom, aan het eind van de 12 eeuw gesticht door koning Jayavarman VII. Dit gefortificeerde en door een gracht en muren met toegangspoorten omgeven complex strekt zich uit over een oppervlakte van 10 vierkante kilometer. U vindt hier bouwwerken uit de Boeddhistische en uit de Hindoeïstische periode. U bezichtigt hier de goed bewaarde zuidelijke poort en de tempels van Baphoun en Phimean Akas, het olifanten terras en het terras van de Lepra koning. De tempel van Bayon is veruit het meest beroemd en een tweede hoogtepunt van uw bezoek aan deze wereldwonderen. De afstand van de zuidelijke poort tot Angkor Thom kunt u over bruggen op de rug van een olifant. De lunch is deze dag inbegrepen. In de middag bezoekt u Ta Phrom. Deze door planten en bomen overgroeide tempel is zeer fotogeniek en biedt een heel bijzondere ambiance. De dag wordt afgesloten met een zondondergang achter de tempels. Hierna keert u terug naar het hotel.

 

Dag 03 : Siem Reap.

In de voege morgen rijdt u naar tempel Banteay Srey. Jarenlang was deze omgeving verboden gebied voor buitenlanders, vanwege de afgelegen ligging en de aanwezigheid van Rode Khmer milities. Deze tempel is gewijd aan de Hindoe god Shiwa en in de roze kalkstenenzijn veruit de mooiste reliëfs uitgehakt van heel Angkor. De lunch is ook deze dag inbegrepen. Na de lunch wordt de tocht vervolgd u naar het dorp Kampong Kleang. Houten huizen staan hier op 10 meter hoge palen, tijdens de natte moesson in het water en in het droge seizoen in een dorre vlakte. Tijdens uw rondrit door de omgeving ziet u het vistuig van de dorpelingen uithangen en wordt u begroet door de vele kleine kinderen. In de loop van de middag keert u terug naar het hotel.

 

Dag 04 : Siem Reap.

Gehele dag ter vrije besteding. Op kunt op eigen gelegenheid deze interessante omgeving verder verkennen.

 

Dag 05 : Siem Reap.

Gehele dag ter vrije besteding. Op kunt op eigen gelegenheid deze interessante omgeving verder verkennen.

`s Avonds maakt u een heel bijzondere culturele voorstelling mee van ongeveer een uur door Phare Ponleu Selpak, wat Helderheid van de Kunst betekent. Phare is een non-profit organisatie in Battambang gesticht in 1994 door acht jonge Cambodjanen, die waren teruggekeerd uit de vluchtelingenkampen aan de Thaise grens, met als doel het laten herleven van de cultuur, die in de tijd van de Rode Khmer verloren was gegaan. De voorstellingen variëren met de tijd van het jaar en geven een mooi beeld van traditie zowel als van het moderne leven in Cambodja.

 

Dag 06 : Battambang.

De chauffeur haalt u deze ochtend op uit het hotel en brengt u naar Battambang. Na aankomst heeft u het reterende deel van de dag ter vrij besteding. U kunt rondwandelen en de omgeving verkennen. Een bezoek aan de avondmarkt met veel kleine restaurants is zeer de moeite waard.  Op de markt is verder zeer veel te zien en te koop. Een prima plek voor de aanschaf van kunstnijverheid en souvenirs.

 

2 nachten verblijft u in het midden klasse hotel Battambang Resort in Battambang op basis van een tuinzicht kamer. 

Dit hotel ligt in de omgeving van het dorp Wat Kor en beschikt over gratis Wifi, een restaurant en een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 07 : Battambang.

Deze hele dag wordt besteed aan het Cambodjaanse platteland. U maakt onder andere kennis met de Bamboe treinen, die door de bevolking worden gebruikt als transportmiddel over een enkel spoor. Als twee treinen elkaar tegemoet komen wordt één uit elkaar gehaald om de andere t e laten passeren. U bezoekt verschillende traditionele dorpen, waar u veel opsteekt over de lokale gewoontes. De lunch onderweg is inbegrepen. U maakt kennis met de zogenaamde Killig Caves in de heuvel van Phnom Sampeau. Op de heuvel staan enige kleine tempels, maar de grotten zelf getuigen van de gruwelijkheden die hier door de Rode Khmer zijn aangericht. Rond zonsondergang arriveert u bij de tempel Ek Phrom, waar zelden toeristen komen. In het licht van de ondergaande zon komen hier vele vleermuizen tevoorschijn op insecten jacht. Aan het begin van de avond keert u terug naar het hotel.

 

Dag 08 : Phnom Penh.

Vroeg vertrek voor een lange autorit naar Phnom Penh. De totale afstand is 290 kilometer en de rit neemt ongeveer 6 uur echte rijtijd in beslag. De lunch onderweg is inbegrepen. Onderweg wordt gestopt in Udong, de hoofdstad van Cambodja vanaf de vroege 17de eeuw tot 1866, toen de hoofdstad werd verplaatst naar Phnom Penh. In Udong liggen verschillende tempels en Stupa`s verdeeld over drie heuvels. Van hier is het uitzicht over het omringende landschap indrukwekkend. Aan het laatste deel van de route naar de huidige hoofdstad liggen verscheidene dorpjes, die zijn hier gespecialiseerd in zilverwerk. Aan het eind van de middag bereikt u Phnom Penh.

4 nachten verblijft u in het midden klasse Townview hotel in Phnom Penh  op basis van een superior kamer. 

Dit nette hotel ligt in het centrum van Phnom Penh en beschikt over gratis Wifi en een restaurant.  (☼☼☼)

 

Dag 09 : Phnom Penh.

Vandaag verkent u Phnom Penh met een fietstaxi. Phnom Penh ligt bij de uitstroom van het Tonle Sap meer in de Mekong rivier. U bezoekt de tempel Wat Phnom met haar veertiende-eeuwse Stupa en kleine pagode.  Langs de oever van de Tonle Sap rijdt u nar het Koninklijk paleis en de zilverpagode.  Hierna wordt het Nationale museum bezocht met haar grote collectie van Khmer beelden en kunstwerken van Angkor. De lunch in de stad is inbegrepen.

In de middag rijdt u naar de Tuol Sleng. Deze gevangenis uit de tijd van de Rode Khmer is gehuisvest in een school gebouw. Hier ziet u de gruwelijkheden, die plaatsvonden tijdens het schrikbewind van de rode Khmer onder leiding van Pol Pot en de zijnen. Hoewel deze confrontatie niet prettig zal zijn, maakt het toch duidelijk wat hier in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft plaats gevonden. Na dit bezoek rijdt u ook naar een plaats genaamd Choeng Ek, gelegen even buiten de stad, welke bekend staat als de Killing Fields.  

 

Dag 10 : Phnom Penh.

Gehele dag ter vrije besteding. Op kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

 

Dag 11 : Phnom Penh.

Gehele dag ter vrije besteding. Op kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

 

Dag 12 : Phnom Penh.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

 

12 dagen individuele rondreis Cambodja.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

 

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( tot 31/03/21 )                                             : v.a.     

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( 01/04/21 tot 30/09/21 )                              : v.a.     950,-

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

 

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( tot 31/03/21 )                                            : v.a.     

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( 01/04/21 tot 30/09/21 )                             : v.a.     780,-

 

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

Hoogseizoen toeslagen juli tot augustus en december / januari                                                   : op aanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

Auto of busje met airco en chauffeur gedurende het gehele arrangement.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Cambodja.

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamer. Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudige accommodatie #

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u.  

 

Prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

Prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000