BASIS PROGRAMMA`S TEGEN EEN LAGE PRIJS.

Wij zijn met onderstaande speciaal geselecteerde reizen uitgegaan van een compleet en met zorg door ons samengesteld programma naar buitengewone plaatsen. Dit zijn niet per definitie onze goedkoopste reizen. Wij kunnen u ook een basis programma aanbieden, waarbinnen veel ruimte is voor een verkenning van de bezienswaardiger op eigen gelegenheid. U heeft dan een programma met uitsluitend accommodatie en transfers tussen de verschillende plaatsen inbegrepen voor een lage prijs. Het verdere programma vult u dan zelf ter plaatse in. Ook deze programma`s kunnen wij aanpassen aan het voor u beschikbare aantal dagen en aan uw budget. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

 

12 dagen individuele avontuurlijke rondreis Cambodja met Jungle trektocht Ratanakiri.

( Reis : Cambodja 02 )

 

Dag 01 : Phnom Penh.

Aankomst op het internationale vliegveld van Phnom Penh. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. De  verdere dag is geheel ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het sfeervolle The Penh Guesthouse in Phnom Penh op basis van een standaard kamer. Dit middenklasse hotel ligt in het centrum van de stad en beschikt over gratis Wifi en een restaurant.     (☼☼☼) 

 

Dag 02 : Phnom Penh.

De dag begint met een wandeling over enkele van de vele markten van de stad. Phnom Penh ligt bij de uitstroom van het Tonle Sap meer in de Mekong rivier. De gids laat u kennis maken met de traditionele keuken van Cambodja. U kunt een typische Mi soep proberen in een van de kleine restaurants of proeven van het exotische fruit, dat overal uitgestald ligt. Tussendoor loopt u langs de oude koloniale huizen van het stadscentrum. Langs de oever van de Tonle Sap rijdt u naar het Koninklijk paleis en de zilverpagode.  Hierna wordt het Nationale museum bezocht met haar grote collectie van Khmer beelden en kunstwerken van Angkor. In de middag rijdt u naar de Tuol Sleng. Deze gevangenis uit de tijd van de Rode Khmer is gehuisvest in een school gebouw. Hier ziet u de gruwelijkheden, die plaatsvonden tijdens het schrikbewind van de rode Khmer onder leiding van Pol Pot en de zijnen. Hoewel deze confrontatie niet prettig zal zijn, maakt het toch duidelijk wat hier in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft plaats gevonden. Na dit bezoek rijdt u ook naar een plaats genaamd Choeng Ek, gelegen even buiten de stad, welke bekend staat als de Killing Fields.  

 

Dag 03 : Kratie.

Na een vroeg ontbijt verlaat u de hoofdstad en rijdt u naar het noordoosten door een landelijke omgeving naar Kompong Cham op de westoever van de Mekong rivier. Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan de Hindoeïstische Brahma tempelcomplex van Norkor Bachey gebouwd in de 11de  eeuw na Christus. Hierna rijdt u door naar de plaats Kratie. De totale rijtijd vandaag bedraagt ongeveer 4 uur.  De provincie plaats Kratie was vroeger alleen per boot bereikbaar. Nu is er een goede wegverbinding naar de grens met Laos. Hierdoor is dit stadje een belangrijk knooppunt geworden voor de handel en voor het toerisme.  

Overnachting u in Le Tonle guesthouse in Kratie op basis van een Deluxe kamer.  (☼☼☼) 

 

Dag 04 : Moundulkiri.

Deze ochtend maakt u een mooie fietstocht langs de oever van de Mekong rivier. De chauffeur brengt u eerst naar de plaats Koh Trong, vanwaar u naar het dorp Koh Rong vaart, waar de fietstocht begint. Tijdens deze rustige fietstocht krijgt u een heel goede indruk van het plattelandsleven langs de oever van de rivier. Onderweg passeert u ook enkele kleine tempels en drijvende dorpen van Vietnamezen. De lunch onderweg is inbegrepen. Na de fietstocht wordt u teruggebracht naar het hotel in Kratie. Aansluitend verlaat u Kratie weer en rijdt naar Moundulkiri.

2 nachten verblijft u in Nature Lodge in het Moundulkiri gebied op basis van een Bungalow kamer. (☼☼) 

 

Dag 05 : Moundulkiri.

Vandaag bezoekt u het Elephant Valley Project van Moundulkiri. Er worden momenteel negen olifanten opgevangen in dit project. De gehele dag leert u over het project en de bescherming van de olifanten en bent u aanwezig bij het wassen en voeren. Het is niet toegestaan een rit te maken op de rug van een olifant. De lunch is inbegrepen. Na afloop rijdt u naar de Bou Sra waterval, een van de mooiste van Cambodja. U bevindt zich hier op minder dan 10 kilometer van de grens met Vietnam. In de buurt maakt u een wandeling door een dorp van het zeer gastvrije Pnong volk, een van de etnische minderheden in Cambodja. Er is een mogelijkheid om te zwemmen alvorens u terugkeert naar de Lodge.

 

Dag 06 : Ratanakiri.

Vroeg vertrek voor de autorit naar de noordelijk gelegen provinci Ratanakiri. Houdt onderweg uw zwemspullen bij de hand voor een bad bij de 12 meter hoge Kachang waterval, gelegen op het punt waar de rivier Kontung uitstroomt in de Sren Pok rivier. Bij de waterval kan ook een mooie wandeling worden gemaakt door de prachtige natuur. Vervolgens rijdt u naar het Yeak Loam meer, gevormd door een vulkanische eruptie 4000 jaar geleden. Rond het meer loopt een voetpad van 2500 meter. Aan dat pad ligt een klein museum met lokale volkskunst. In de loop van de middag arriveert u bij de Lodge.

Overnachting in het Tree Top Eco Lodge in Ratanakiri op basis van een standaard kamer. U verblijft hier in in het regen woud in houten bungalows op palen, met rieten daken en een eigen terras met hangmat. Er is gratis Wifi. (☼☼) 

 

Dag 07 : Ratanakiri.

Vroeg in de morgen wordt u opgehaald door de speciale begeleiders van de trektocht door het Kalai regenwoud. Het startpunt van de tweedaagse trektocht is het dorp Kalai van het Kreung volk. Deze trektocht is relatief eenvoudig te doen als u beschikt over een goede gezondheid en wandelervaring door bos en over ongebaande paden.

U doorwaad onderweg enkele malen een smalle kreek. Er wordt onderweg regelmatig getopt om uit te rusten, foto`s te maken en wat te drinken. Tijdens deze wandeling kunt u nog de volstrekte ongereptheid ervaren van het uitgestrekte en dichtbegroeide tropisch regenwoud met haar grote diversiteit aan bomen en planten en het geluid van insecten en wilde dieren. De Lunch en het avondeten bij het kampvuur zijn deze dag inbegrepen.

N.B. : Neemt u tijdens deze trektocht uitsluitend mee, wat u onderweg nodig heeft. Een deel daarvan kan worden meegenomen door de begeleiders. Neemt u zelf voor een kleine dag rugzak  mee voor de benodigdheden tijdens de wandeling. Wij adviseren u daar nog verder over. Overige bagage kan achterblijven in de auto bij de chauffeur.

U brengt de nacht door in een tent dicht bij een rivier met kleine stroomversnellingen. Het water is hier diep genoeg voor een veilige zwempartij.  (☼)

 

Dag 08 : Stung Treng. 

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en loopt u langs een andere route terug naar het startpunt. Daar eindigt de tocht rond 13.00 uur. Vervolgens rijdt u in ongeveer 4 uur verder richting de Laotiaanse grens naar de plaats Stung Treng.

Overnachting in Guesthouse Le Tonle in Stung Treng op basis van een Deluxe kamer. (☼☼) 

 

Dag 09 : Siem Reap.

Na het ontbijt begint u aan een Kajaktocht door de Wetlands van Ramsar. Dit gebied is de woonplaats van talloze vogelsoorten. Er wordt gestopt bij een strandje waar u kunt zwemmen of een fietstocht maken naar de tempel Wat Postierei Ratanakram en u bezoekt hier een traditioneel Laotiaans dorp. Na de Kajaktocht rijdt u in ongeveer 5 uur naar Siem Reap, waar u aan het eind van de middag aankomt. De dag kan worden afsloten met een wandeling over de levendige avondmarkt.

3 nachten verblijft u in Le Niche D`Angkor Boutique hotel in Siem Reap op basis van een superior kamer. Dit moderne hotel ligt centraal in Siem Reap en beschikt over gratis Wifi, een restaurant en een groot zwembad.    (☼☼☼☼) 

 

Dag 10 : Siem Reap.

Deze dag maakt u een eerste verkenning door het gebied rond Angkor met een Quad ATV. In tweeënhalf uur legt u ongeveer 45 kilometer af door de landelijke omgeving. Hierna keert u terug naar het Resort.

Aan het begin van de middag rijdt u naar tempel Banteay Srey. Jarenlang was deze omgeving verboden gebied voor buitenlanders, vanwege de afgelegen ligging en de aanwezigheid van Rode Khmer milities. Deze tempel is gewijd aan de Hindoe god Shiwa en in de roze kalkstenenzijn veruit de mooiste reliëfs uitgehakt van heel Angkor. De lunch is ook deze dag inbegrepen.

 

Dag 11 : Siem Reap.

Op de fiets over rustige binnenwegen en door kleine dorpen rijdt u vandaag naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Angkor. U ziet de Angkor Wat, de grootste bezienswaardigheid van Angkor. Deze Hindoeïstische dodentempel werd gebouwd voor koning Suryavarman II , welke heerste van 1112 tot 1152 na Christus. Of u hier voor de eerste komt of al vaker geweest bent, Angkor maakt iedere keer weer een overweldigende indruk door het formaat en door de grote hoeveelheid, zeer gedetailleerde reliëfs. U rijdt verder naar de antieke stad Angkor Thom, aan het eind van de 12 eeuw gesticht door koning Jayavarman VII. Dit gefortificeerde en door een gracht en muren met toegangspoorten omgeven complex strekt zich uit over een oppervlakte van 10 vierkante kilometer. U vindt hier bouwwerken uit de Boeddhistische en uit de Hindoeïstische periode. Hier bezichtigt u de goed bewaarde zuidelijke poort en de tempels van Baphoun en Phimean Akas, het olifanten terras en het terras van de Lepra koning. De tempel van Bayon is veruit het meest beroemd en een tweede hoogtepunt van uw bezoek aan deze wereldwonderen. Aan het eind van de middag bezoekt u Ta Phrom. Deze door planten en bomen overgroeide tempel is zeer fotogeniek en biedt een heel bijzondere ambiance. Fietsend langs de Siem Reap rivier keert u hierna weer terug naar het hotel.

 

Dag 12 : Siem Reap.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

12 dagen individuele avontuurlijke rondreis Cambodja met Jungle trektocht Ratanakiri.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( tot 31/03/19 )                                            : v.a.   1790,-

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( 01/04/19 tot 30/09/19 )                             : v.a.    1790,-

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( tot 31/03/19 )                                             : v.a.   1250,-

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( 01/04/19 tot 30/09/19 )                              : v.a.   1250,-

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Cambodja.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

Hoogseizoen toeslagen december / januari                                                                                  : op aanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

3 x lunch.

1 x avondeten.

Auto of busje met airco en chauffeur gedurende het gehele arrangement.

Alle transfers.

Engels sprekende gids tijdens het gehele arrangement op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Cambodja.

Luchthaven vertrekbelasting.

 

12 dagen individuele avontuurlijke rondreis midden en zuid Cambodja met Tonle Sap Cruise, Kep strand en jungle trektocht.

 

( Reis Cambodja : 07 )

 

Dag 01 : Siem Reap.

Aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. De  verdere dag is geheel ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel La Niche D`Ankor in Siem Reap op basis van een Deluxe kamer. Dit middenklasse hotel ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum van Siem Reap en beschikt over een restaurant en een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Siem Reap.

Vroeg in de ochtend, voor zonsopgang, begint u aan de bezichtiging van Angkor Wat, aan de grootste bezienswaardigheid van Angkor. Deze Hindoeïstische dodentempel werd gebouwd voor koning Suryavarman II , welke heerste van 1112 tot 1152 na Christus. Of u hier voor de eerste komt of al vaker geweest bent, Angkor maakt iedere keer weer een overweldigende indruk door het formaat en door de grote hoeveelheid, zeer gedetailleerde reliëfs. U krijgt hier ruim de tijd hier, om rond te lopen en al het beeldhouwwerk in u op te nemen terwijl de zon langzaam op komt. Voor een laat ontbijt keert u terug naar het hotel. Na het ontbijt rijdt u naar de antieke stad Angkor Thom, aan het eind van de 12 eeuw gesticht door koning Jayavarman VII. Dit gefortificeerde en door een gracht en muren met toegangspoorten omgeven complex strekt zich uit over een oppervlakte van 10 vierkante kilometer. U vindt hier bouwwerken uit de Boeddhistische en uit de Hindoeïstische periode. U bezichtigt hier de goed bewaarde zuidelijke poort en de tempels van Baphoun en Phimean Akas, het olifanten terras en het terras van de Lepra koning. De tempel van Bayon is veruit het meest beroemd en een tweede hoogtepunt van uw bezoek aan deze wereldwonderen. De afstand van de zuidelijke poort tot Angkor Thom kunt u over bruggen op de rug van een olifant. De lunch is deze dag inbegrepen. In de middag bezoekt u Ta Phrom. Deze door planten en bomen overgroeide tempel is zeer fotogeniek en biedt een heel bijzondere ambiance. De dag wordt afgesloten met een zondondergang achter de tempels. Hierna keert u terug naar het hotel.

 

Dag 03 : Siem Reap.

In de voege morgen rijdt u naar tempel Banteay Srey. Jarenlang was deze omgeving verboden gebied voor buitenlanders, vanwege de afgelegen ligging en de aanwezigheid van Rode Khmer milities. Deze tempel is gewijd aan de Hindoe god Shiwa en in de roze kalkstenenzijn veruit de mooiste reliëfs uitgehakt van heel Angkor. De lunch is ook deze dag inbegrepen. Na de lunch wordt de tocht vervolgd u naar het dorp Kampong Kleang. Houten huizen staan hier op 10 meter hoge palen, tijdens de natte moesson in het water en in het droge seizoen in een dorre vlakte. Tijdens uw rondrit door de omgeving ziet u het vistuig van de dorpelingen uithangen en wordt u begroet door de vele kleine kinderen. In de loop van de middag keert u terug naar het hotel.

 

Dag 04 : Tonle Sap Cruise.

Aan het begin van de ochtend wordt u opgehaald uit het hotel ne naar de aanleg plaats van de Cruise boot gebracht.

De verdere dag vaart u over het grote Ton Le Sap meer.

 

U vaart met de rivierboot RV Toum Tiou II op basis van een  Main Cabin.   Dit is een omgebouwde en voor toeristen ingerichte rivierboot. Aan boord is een open lounge met zijn zitjes. Alle maaltijden zijn aan boord en inbegrepen. Alle 2 persoonshutten beschikken over airconditioning, een kledingkast, een kluisje en een kleine privé badkamer met toilet en douche. (☼☼☼)

N.B. : De route over het meer, het programma van de dag en de exacte vertrekplaats en aanlegplaatsen van de Cruise boot kunnen variëren en zijn afhankelijk van het waterpeil in het Tonle Sap meer. Het bezoek aan de drijvende dorpen is afhankelijk van de waterstand in het meer. De laagwaterperiode loopt van maart tot juni. Indien nodig worden transfers naar en vanaf de Cruise boot uitgevoerd met een kleinere boten.

 

Dag 05 : Kampong Tralach.

In de ochtend maakt u met klein bootjes een tocht naar de drijvende dorpen van de Tonle Sap. In dorpen maakt u kennis met het dagelijks leven van de bevolking. U ziet schooltjes, een ijsfabriek, kleine dorps pagode`s, varkenstallen een smederij en een politie bureau, die allemaal drijven op het water.  Hierna keert u terug naar de grote boot. Tijdens de lunch vaart deze langzaam door naar Kompong Chhnang, een van de grootste vissersplaatsen aan de Tonle Sap, en bekend vanwege haar viskwekerijen, haar pottenbakkerijen en vanwege de Thnot tree. Uit het sap van deze palm wordt een crèmekleurige suiker gewonnen, die wordt verwerkt in cake en in palm wijn. Hierna vaart u door naar het dorp Kompong Tralach, waar de boot voor anker gaat voor de nacht. 

 

Dag 06 : Phnom Penh.

Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door het dorp en ziet u onder andere de mooie Boeddhistische Vihara. U maakt hier een mooie wandeling naar de tempel langs de rivier en vervolgens tussen de rijstvelden. Na het bezoek aan de tempel keert u terug naar de boot. Tijdens de lunch vaart u door naar Koh Chen, het zogenaamde Chinese eiland. Hier wordt een wandeling gemaakt. De bewoners zijn gespecialiseerd in het smeden van koperen en zilveren sierwerk, vaak gebruik bij traditionele ceremonies en huwelijksplechtigheden. In de verte kunt u de silhouetten zien van de koninklijke stupa`s op de heuvels van de oude hoofdstad Udong. Aan het eind van de middag brengt de boot u naar Phnom Penh. Aan de kade wordt u opgewacht door uw gids, die u naar het hotel in de stad brengt.

2 nachten verblijft u in middenklasse hotel Hilary`s op basis van een Deluxe kamer. Dit sfeervolle hotel ligt in het centrum van de stad, op vijf minuten lopen van het onafhankelijkheid monument, en beschikt over gratis Wifi, een restaurant en een groot zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 07 : Phnom Penh.

Vandaag verkent u Phnom Penh met een fietstaxi. Phnom Penh ligt bij de uitstroom van het Tonle Sap meer in de Mekong rivier. U bezoekt de tempel Wat Phnom met haar veertiende-eeuwse Stupa en kleine pagode.  Langs de oever van de Tonle Sap rijdt u nar het Koninklijk paleis en de zilverpagode.  Hierna wordt het Nationale museum bezocht met haar grote collectie van Khmer beelden en kunstwerken van Angkor. De lunch in de stad is inbegrepen. In de middag rijdt u naar de Tuol Sleng. Deze gevangenis uit de tijd van de Rode Khmer is gehuisvest in een school gebouw. Hier ziet u de gruwelijkheden, die plaatsvonden tijdens het schrikbewind van de rode Khmer onder leiding van Pol Pot en de zijnen. Hoewel deze confrontatie niet prettig zal zijn, maakt het toch duidelijk wat hier in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft plaats gevonden. Na dit bezoek rijdt u ook naar een plaats genaamd Choeng Ek, gelegen even buiten de stad, welke bekend staat als de Killing Fields.  

 

Dag 08 : Kep.

Na het ontbijt vertrekt u uit Phnom Penh en brengt de chauffeur u via Kompong Trach naar de plaats Kep aan de zuidkust. Deze rit van 165 kilometer neemt ongeveer drie uur in beslag. Kep met haar prachtige stranden heette in de Franse tijd Kep sur Mere, wat wel aangeeft, dat dit ooit als de Riviera van Cambodja werd gezien. Het Kep National Park ligt op een heuvel achter de plaats en is een van de kleinste natuurreservaten van het land.  Voor de kust tegen de grens met Vietnam liggen enkele schilderachtige kleine eilanden, waaronder Koh Tonsay of Konijnen eiland. Na aankomst in Kep is de verdere dag ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Kep Lodge op basis van een superior kamer. Dit zeer sfeervolle en gemoedelijke hotel ligt direct bij het plaatsje Kep en met uitzicht op en op loopafstand van het strand van de golf van Thailand. Het hotel beschikt over een goed restaurant met Europese en lokale gerechten en een zwembad in een grote tuin. (☼☼☼☼)

 

Dag 09 : Kep.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 10 : Chi Pat.

De chauffeur brengt u vandaag in ongeveer drie uur naar Andong Teuk, een klein dorp aan de oever van de Stoeng Prat rivier. Vandaar vaart u met een kleine boot naar Chi Pat. Na aankomst wordt de lunch gebruikt in het hoofdkwartier van het Eco project dat u hier bezoekt. Hier vindt ook de overnachting plaats. Nadat de bagage naar de kamer is gebracht maakt u met een lokale gids een korte wandeling naar de stroomversnellingen van Chhay Chrey. Hier kunt u in alle rust genieten van de natuur en eventueel ook zwemmen. Hierna komt een motorfiets u ophalen, voor een rit naar kwekerij van het Cardamom Reforestation Project. Per motorfiets keert u daarna terug naar het kamp.

Overnachting in het eenvoudige Sun Bear Bungalow. (☼☼)

 

Dag 11 : Antong Prang.

Vroeg in de ochtend gaat u aan boord van een kleine boot voor een tocht over de Stoeng Prat rivier. Onderweg kunt u een mooie zonsopgang meemaken en een grote variatie aan exotische vogels op de oever zien. Met enig geluk ziet u neushoornvogels, maar ook apen zien. Verrekijkers worden door de gids verstrekt. Het picknick ontbijt gebruikt u op de boot. Na een uur gaat de tocht verder met kleine roeiboten, waardoor u in alle stilte van de natuur kunt genieten. Rond negen uur in de ochtend arriveert u bij het wild observatie punt Domnak Khos. Dit is de startplaats voor de trektocht naar Antong Prang. De wandeling gaat in een rustig tempo over paden in het tropisch  regenwoud. Onderweg is volop gelegenheid, om foto`s te nemen en de gids geeft uitleg over fora en fauna. Een eenvoudige lunch wordt door de gids verzorgt bij O`Chonleas Pran. Na de lunch volgt het tweede deel van de wandeling tot aan Antong Prang, waar kamp wordt opgeslagen. In de namiddag loopt u nog naar Preak Ta Veal, een meer in het bos, waar het wild samenkomt om te drinken. Na zonsondergang loopt u terug naar het kamp, waar een eenvoudige avondmaaltijd voor u wordt klaargemaakt.

Overnachting in de zeer eenvoudige Antong Prang Campsite in hangmatten. (☼)

 

Dag 12 : Phnom Penh.

In de vroege ochtend loopt u terug naar Andong Teuk, vanwaar u met de auto naar het vliegveld van Phnom Penh wordt gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

 

12 dagen individuele avontuurlijke rondreis midden en zuid Cambodja met Tonle Sap Cruise, Kep strand en jungle trektocht.

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 2 personen :

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( tot 31/03/21 )                                                  :    

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( 01/04/21 tot 30/09/21 )                                   :    1260,-

 

Vanaf prijzen per persoon in Euro op basis van een deelname van 4 personen :

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( tot 31/03/21 )                                                  :    

Arrangement Cambodja, 12 dagen / 11 nachten ( 01/04/21 tot 30/09/21 )                                   :    1195,-

 

Bijkomende kosten per boeking ( verplicht ) :

Administratie kosten                                                                                                                       :        25,-

Calamiteitenfonds                                                                                                                           :          2,50

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening

Visa Cambodja.

 

Eventuele toeslagen per persoon in Euro :

Toeslag tweepersoonskamer voor alleen gebruik                                                                         : op aanvraag.

Hoogseizoen toeslagen december / januari                                                                                  : op aanvraag.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

6 x lunch.

4 x avond eten.

Auto of busje met airco en chauffeur gedurende het arrangement conform programma.

Alle transfers op basis van auto met chauffeur.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Cruise Tonle Sap.

Privé boottochten.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Cambodja.

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Belangrijk om te weten :

U vaart met de rivierboot RV Toum Tiou II. Dit is een omgebouwde en voor toeristen ingerichte rivierboot. Aan boord is een open lounge met zijn zitjes. Alle maaltijden zijn aan boord en inbegrepen. Alle 2 persoonshutten beschikken over airconditioning, een kledingkast, een kluisje en een kleine privé badkamer met toilet en douche. Er zijn twee hut types aan boord : Het bovenstaande arrangement gaat uit van Main Cabin.  Tegen een toeslag kunt u ook verblijven in Upper Cabin. Deze zijn wat ruimer en liggen op het bovenste dek.

 

De route over het meer, het programma van de dag en de exacte vertrekplaats van de boot kunnen variëren en zijn afhankelijk van het waterpeil in het Tonle Sap meer.

 

Aanvullend :

Verzekeringen nog niet opgenomen in de berekening.

 

Voorwaarden :

Prijzen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of 4 personen in 2 tweepersoonskamer. Prijzen vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid in de tariefklasse. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag ter vrije besteding betekent, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar blijven ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Alle genoemde arrangementsprijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging.  

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

 

☼                = zeer eenvoudige accommodatie #

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

OP MAAT :

Dit is een van de vele programma`s, die wij u kunnen aanbieden. Kijkt u voor alle mogelijkheden op onze website. Alle programma`s kunnen met elkaar worden gecombineerd of aangepast aan uw persoonlijke wensen, interesses en fysieke conditie. Alles kan geheel voor u op maat worden gemaakt. Voor specifieke vragen en verzoeken kunt u ons te allen tijd mailen of telefonisch contact met ons opnemen.  Wij nemen de tijd voor u. 

CARDAMOM NATIONAL PARK :

Nieuw in ons programma is een verblijf van 2 of 3 nachten in het Nationale park Cardamom. Dit beschermde gebied ligt aan de zuidkust van Cambodja, ten westen van Sihanoukville en is rijk aan vogels en klein wild. U overnacht in het park in een luxe Safari tent en maakt vanuit het kamp korte trektochten door het park onder leiding van een ranger. U bereikt het park vanuit Phnom Penh of vanuit Sihanoukville of vanuit Thailand. Cardamom laat zich uitstkend combineren met een verblijf aan het strand of een rondreis langs de zuidkust.    Vraagt  u ons naar de mogelijkheden en naar een complete offerte.

 

Prijzen zijn geldig voor boekingen tot 30/06/21.

Prijzen zijn geldig voor reizen tot 30/09/21.

 

 

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000